lauantai 21. lokakuuta 2017

Olet 9kkJälleen pienen ihmeemme vauvavuosi karttui uudella kuukaudella - olet 9kk! Kuukausi on kulunut uusia taitoja ihmetellen - ehkä jopa kauhistellen - mutta valitettavasti myös sairastellen. Sairastit inhottavan keuhkoputkentulehduksen, jonka vuoksi kävimme Terveystalolla lastenlääkärillä ja lopulta myös päivystyksessä spiralla, kun lääkärin määräämä Ventoline ei enää auttanut rohinaasi tarpeeksi. Sairastelusta huolimatta olet ollut oma iloinen itsesi ja olet kehittynyt taas hurjaa vauhtia! Tässä kuussa sinulla ei ole neuvolaa, joten voin vain arvailla mittojasi ja veikkaankin, että olet noin 72 cm pitkä. Sinut punnittiin lastenpäivystyksessä, mutta silloin painosi ei ollut noussut kuin muutamia grammoja reilussa kahdessa viikossa, joten en usko 10 kg painon rajan olevan vielä kovin lähellä.

ILOT: Konttaaminen, pienten esineiden ja roskien poimiminen sormin, vessan laatikoiden avaaminen, isosiskon kanssa leikkiminen ja portaat - ne vetävät sinua puoleensa kuin magneetti!

HARMIT:  Inhottava keuhkoputkentulehdus, Ventolinen ottaminen Babyhalerilla, uusien hampaiden puhkeaminen, pukeminen ja vaipanvaihto. 

OSAAT: Osaat kontata hienosti pitkiäkin matkoja, mutta jos sinulla on kiire, vaihdat konttaamisen lennosta ryömimiseen. Nouset polviseisontaan, karhunkävely-asentoon ja seisaalleen tukea vasten. Vilkutat, tavuttelet sanoja, pärräät ja osoitat hellyyttä. Harjoittelet myös taputtamista ja komennat tomerasti äännellen. 


MUUTA: Sinulla on neljä hammasta; alhaalla kaksi keskellä ja ylhäällä toiset yläetuhampaat. Hampaasi puhkeavat tismalleen samassa järjestyksessä kuin isosiskollasi aikanaan! Toinen keskimmäisistä yläetuhampaista on juuri tulossa läpi ja se on aiheuttanut itkua ja neljän jo puhjenneen hampaan kiristelyä. Sairastelun vuoksi ruoka ei ole maistunut kovinkaan hyvin, mutta tykästyit makaroni-kasvissoseeseen, joka on noussut kala-kasvissoseen rinnalle suosikeissasi. Syöt edelleen kiinteiden ohella rintaa lapsentahtisesti. Nukut kolmet päiväunet päivässä, jotka kestävät tunnista hieman vajaaseen kolmeen tuntiin. Yöt ovat olleet melko rauhattomia ja heräät vähintään 3 kertaa yössä, jolloin rauhoitut vain rinnalle tai viereen. Neloskoon vaipat pitävät edelleen 68-74 cm vaatteesi kuivina ja puhtaina, ja vaipanvaihto on suorastaan vaativa extremetason suoritus, kun et malttaisi pysyä hetkeäkään paikoillasi. Tapailet suloisesti sanoja tavutellen äi-ti, is-hi, tä-ti, mutta selkeitä, täysin kohdennettuja tai pyydettyjä sanoja sinulta ei vielä tule, vaikkakin aina vilkuttaessasi sanot melko selvästi hei hei. Olet alkanut myös leikkimään enemmän, vaikka välillä minusta tuntuukin turhalta antaa sinulle leluja, koska olet paljon kiinnostuneempi kaukosäätimistä, kännyköistä ja isosiskon pikkuleluista - kaikesta kielletystä! Olet ihana ja valloittava ysikuinen!

 

 

Selina

 

4 kommenttia:

 1. Ihana hän on <3 Toivottavasti sairastelut ois nyt jo takanapäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, kiitos! <3 Toivon myös että vauvan sairastelut olisivat tässä. <3

   Poista
 2. Voihan yöheräilyt... Meillä niihin auttoi vain imetyksen lopettaminen. Mutta senkin sain venytettyä kuitenkin yhteen vuoteen.
  Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Sinun ja muutaman muun vinkistä olen nyt kolmena yönä ollut tarjoamatta vauvalle rintaa. Eka yö sujui yllättävän hyvin, mutta kaksi seuraavaa olivat rankempia. En silti luovuta parempien öiden toivossa!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥