tiistai 12. syyskuuta 2017

Perheemme viikon lukkari

Vaikka perheessämme ei ole vielä yhtään koululaista, alkanut syksy on tuonut elämäämme säännöllisen rytmin, perheemme viikon lukkarin, joka on muodostanut juuri meille sopivan viikkorutiinin lasten kerhoista, koko perheen harrastuksista ja minun terapioista. Olen todella surkea ajankäytössä ja varsinkin muistamaan asioita, joten on todella lohdullista, että viikon tärkeimmät menot ovat aina samoihin aikoihin. Myönnettäköön kuitenkin, ettei sekään aina estä unohduksia - sattuuhan sitä! Nyt saatte kurkata perheemme viikon lukkaria ja sitä mitä normaali arkinen viikkomme sisältää!MAANANTAI
Klo 09:00-12:00, 16:50-17:15 ja 18:15-19:45

Maanantai mukavan ja rentouttavan viikonlopun jälkeen saa satunnaisesti sarvet kasvamaan päähän, mutta maanantain onneksi se on perheessämme täynnä toimintaa! Maanantai alkaa A-murun päiväkerholla kello yhdeksän. Aamu alkaa siis eväiden teolla ja kerhorepun pakkaamisella, jonka jälkeen kerholainen suuntaa avustajan saattelemana seurakunnan päiväkerhoon. Kerhopäivä kestää kolme tuntia, jonka jälkeen A-muru tulee kotiin lounaalle. Maanantai on myös perheen naisväen harrastuspäivä. Ensin A-muru suuntaa isänsä kanssa uuden harrastuksen pariin kansalaisopistolle ja sitten minä ompelemaan - tai ainakin kovasti yrittämään - lapsille vaatteita. Maanantai-ilta venyy harmillisen pitkäksi ompelukurssini vuoksi ja kotona odottaakin yleensä nukkuva esikoinen ja kovastikin tissiä kaipaava kuopus.
TIISTAI
Klo 09:00-12:00, 10:00-11:00 ja 16:15-17:00

Tiistaina kerhoillaan jälleen aamusta alkaen. A-muru valitsee kerhoon eväät ja lähtee jälleen avustajan saattelemana kerhoon. A-murun lähtiessä kerhoon, valmistaudun aamutoimien jälkeen lähtemään fysioterapiaan, jonka aikana avustaja jää vahtimaan yleensä päivän ensimmäisiä päiväuniaan nukkuvaa L-murua. Kerhon, fysioterapian ja lounaan jälkeen meillä on tullut tavaksi paistaa lättyjä, koska alkuilta vie taas A-murun toisen harrastuksensa pariin, kun A-murun ystävän isä tai äiti hakee lettipäisen ballerinan vaaleanpunaisessa balettipuvussaan balettitunnille.


KESKIVIIKKO
Klo 10:00 - noin 13:00 ja klo 16:00-16:45

Keskiviikko on äidin ja lasten yhteinen kerhopäivä, jolloin suuntaamme avustajan kanssa perhekerhoon. Perhekerhossa lapset leikkivät ja aikuiset saavat toisistaan sitä kotiäitien kovastikin kaipaamaa aikuista seuraa. Perhekerhossa on vapaan leikin lisäksi ohjattua toimintaa ja kahvitarjoilu. Joskus pakkaamme lapsille mukaan myös lounaat, jolloin viivymme kerhossa pidempään. Kerhon jälkeen iltapäivällä lähden vielä taksilla psykoterapiaan parantelemaan L-murun sairastumisen  aiheuttamia haavoja.


TORSTAI
Klo 9:00-12:00 ja klo 10:00-11:00

Torstai on toivoa täynnä - viikko on lähestymässä loppua! Torstaina on A-murun viikon viimeinen kerhopäivä, jonka aikana minulla on viikon toinen fysioterapia.


PERJANTAI
Klo 12:30-13:30

Perjantai on viikkomme ainoa päivä, jolloin A-murulla ei ole mitään ohjelmaa. Minun ratsastusterapiaa lukuun ottamatta vietämme kotipäivää. Avustaja tekee viikkosiivoukset ja valmistaudumme viikonlopun viettoon Isimiehen työpäivän ja kauppareissun jälkeen. Perjantai on myös odotettu herkkupäivä, joka tarkoittaa minulle yleensä suklaata tai jäätelöä, Isimiehelle kotitekoista pizzaa tai hamppareita ja A-murulle hänen toivomaa herkkua!

LAUANTAI

Perheemme lauantai sisältää vain kotoisia viikonloppupuuhasteluja - ei mitään lisättävää! Ihanaa perheaikaa ilman aikatauluja, saunomista ja A-murun odottama popparipäivä leffalla tai pelihetkellä.


SUNNUNTAI
Noin klo 10:00-12:00

Isimies hyppää pyörän satulaan ja suuntaa läheiselle kuntosalille nauttimaan ihan omasta ajasta, jonka hän on ansainnut pitkän työviikon jälkeen. Salin jälkeen koko perheen sunnuntaifiilis yritetään pitää loitolla leikkitreffeillä, yhteisellä reissulla johonkin lähistöllä oleviin leikkipuistoihin tai notskimakkaroilla esteettömän luontopolun kodalla.
 

 

Selina

 Miltä perheesi viikko näyttää? Onko teillä säännölliset rutiinit vai elättekö hetkessä?

6 kommenttia:

 1. Meilläkin on kirjoitettu arjen lukujärjestys, vaikkei mitään pakollisia/maksullisia menoja tai kerhoja olekaan, kaupungin ja seurakunnan tarjoamia ilmaisia kyllä löytyykin sitten, joka päivälle on jotain, vaikkei me joka päivä ihan käydäkään :) On kuitenkin ihanaa, että mahdollisuuksia löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on niin ihanaa, että kaupungit ja seurakunnat tarjoavat lapsille leikkitoimintaa. Niistä saa niin lapsi kuin aikuinen päiväänsä piristystä. :)

   Poista
 2. Meidän viikko on tosi aikataulutettua, kun on töitä, koulua ja harrastuksia. Oma viikkoni täyttyy fysioterapioista, lymfasta, hieronnasta yms. Tuntuu olevan eläkeläiselläkin kiire. Miten edes ehtisin töihin missään välissä? Vieläkö vedät kipuryhmää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, sama tällä eläkeiläisellä - jatkuva kiire! ;)

   Olen nyt äitiyslomalla kipyryhmän vetämisestä. :)

   Poista
 3. Olipas kiva postaus ja ihanalta kuulostaa teidän viikko - juuri sopivasti ohjelmaa ja rentoilua! :D Meillä on jokainen päivä ihan täynnä aamusta iltaan. Heh. Päivisin käymme töissä. Meillä on töiden lisäksi maanantaisin minun jooga, tiistaisin nuorimmaisen muskari, keskiviikkona isi-ihmisen jääkiekkoa, lauantaina perheuinti ja sunnuntaina esikoisen jääkiekko. Lisäksi meillä on tuollainen "pieni" rakennusrprojekti, koulun vanhempainryhmän hallitus, harrastusyritys ja muut kuntosalilla käymiset.. Jotenkin tää palapeli silti saadaan toimimaan. Hihii.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Såfin, että tykkäsit! <3

   Hurjalta kuulostaa teidän viikko, mutta te jos jotkut selviätte siitä! :) <3 Niin vaikka teillä onkin "pieni" rakennusprojekti! ;)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥