maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mitä toinen lapsi tarvitsee?

Kun aloin odottamaan L-murua, ymmärsin heti, että osa A-murun aikaisista vauvatarvikkeista kaipaa joko päivitystä tai sitten ne eivät vain tule sopimaan syntyvälle vauvalle. Pelkästään se, että A-muru on syntynyt kesällä ja L-muru talvella tuntui valtavan suurelta erolta - ultrassa paljastuneesta pippelistä puhumattakaan! Mutta mitä toinen lapsi tarvitsee? Meillä oli syntyvää poikavauvaa varten valmiina oikeastaan vain vaunut ja aikanaan A-murua varten puusepällä teetetty pinnasänky, joten lista vauva-ajan tarvikkeista uhkasi kasvaa kohtuuttoman pitkäksi. Kaikkea ei onneksi tarvinnut ostaa itse, vaan osan tarvikkeista lainasimme pikkuvauva-arjen ohittaneilta sukulaisiltamme. 

Vaatteet ovat varmasti määrällisesti suurin hankintaerä, mitä olemme L-murulle ostaneet tai saaneet lainaksi lasten serkuilta. Niin A-murun kuin myös L-murun vaatteet ovat kaikki ihan tavallisia käyttövaatteita. En ole koskaan haikaillut kalliimpien merkkivaatteiden perään ja oikeastaan suurin osa suosituimmista lastenvaatemerkeistä ovat minulle lopulta täysin vieraita. Lastenvaatteita ostaessani ostopäätökseeni vaikuttaa aina vaatteen hinta-laatusuhde, kirkkaat ja iloiset värit sekä kestävyys käytössä. Ostamme vaatteet yleensä aina kohtuuhintaisista valtavirran kivijalka- ja nettikaupoista muutamia hitusen kalliimpia vaatehankintoja lukuun ottamatta. Näistä mainittakoon ihana Nosh ja kotimaiset Blaa ja Melli EcoDesign, joiden vaatteisiin olen ihastunut täysin. Ostan paljon vaatteita myös käytettynä kirpputoreilta, mutta parhaimmista kirppislöydöistä saan kiittää Avustajaani, jolla on kadehdittavan hyvä kirppisvaisto!


Tiesittekö, että turvaistuimissa suosituskäyttöikä Liikenneturvan mukaan on noin 5-7 vuotta? A-murulla oli aikanaan käytössä pikkuserkkujensa vanha turvakaukalo, mutta koska nuorinkin pikkuserkuista lähentelee jo kouluikää, suuntasimme turvakaukalokaupoille vatsani alkaessa pyöristyä. Uudelle turvakaukalolle minulla ei ollut oikeastaan kuin kolme kriteeriä; turvallisuus, Isofix-kiinnitysmahdollisuus ja, että sen saa kiinnitettyä vaunujen runkoon adaptereilla. Sain pari vuotta sitten blogiyhteistyön kautta Jollyroomilta *Beemoo Maxi Travel 2 in 1-yhdistelmävaunut, joihin on saatavilla vain Maxi-Cosin ja Besafen turvakaukaloihin sopivat adabterit. Toisaalta oli helppoa, kun minun ei tarvinnut sukeltaa kovinkaan syvälle turvakaukaloviidakkoon, koska vaihtoehtoja oli vain kaksi, mutta toisaalta oli todella vaikea valita kahdesta hyvästä ja laadukkaasta turvakaukalosta se oikea ja meille sopivin. Päädyimme kuitenkin lopulta testaamisen jälkeen Maxi-Cosin Pebble-turvakaukaloon, koska sain sen helpommin irrotettua itse Isofix-jalustasta ja lisäksi ostamamme FamilyFix-jalusta sopii myös seuraavan koon turvaistuimeen L-murun kasvaessa. 


Vauvan syntymä tarkoittaa myös muita isoja ja pieniä hankintoja, jotka näkyvät jo alkaneessa vauva-arjessamme päivittäin. L-muru istuskelee jo pitkiäkin aikoja BabyBjörn Balance Soft-sitterissään ja ihanalla rakkaan ystäväni tekemällä tilkkupeitolla makoillaan, seurustellaan ja opitaan  paljon uusia taitoja. Lansinohin tehokkaalla, mutta hellävaraisella rintapumpulla pumppaan L-murulle maitoa, kun en ole kotona imettämässä häntä ja A-murun valitsema sininen Kånken-reppu kätkee sisäänsä L-murun hoitotarvikkeet, kun lähdemme kotoa. Lisäksi öitämme helpottaa suuresti vuokrattava *Vaavisänky, ihanan pehmeä *Bebiboo-unipesä ja Nanny-kätkythälytin, joka valvoo L-murun unia. Olen myös huomannut, että rankan ECMO-hoidon ja tehohoidon jälkeen L-muru kaipaa paljon syliä ja läheisyyttä. Tämä on välillä hyvin haastavaa, mutta arkea kahden lapsen äitinä helpottaa Stokken rintareppu, jonne sujautan L-murun A-murun kanssa leikkiessä tai ruokaa laittaessa.


Isoin ja ehdottomasti kallein hankinta vauva-arkeen oli kuitenkin uusi auto, jonka ostin raskaushormonihuuruissa vain viikko ennen synnytystä. Meillä oli jo ennen L-murun syntymää 7-paikkainen tila-auto, mutta kun takakonttiin heitti kiinteärunkoisen pyörätuolin, ei sinne sujautettukaan enää yhdistelmävaunuja saati nelihenkisen perheen matkatavaroita kovinkaan helposti. Hyvin muutaman vuoden palvellut pallosalamamme vaihtui siis toiseen saksalaiseen kansanautoon Volkkarin Sharaniin, jossa on hyvin tilaa perheellemme varmasti vuosiksi.

Mutta mitä sitten emme hankkineet ja puuttuuko vielä jotain? Meiltä puuttuu vielä itkuhälytin. Meillä on kaksikerroksinen talo, joten haaveilen videokuvaa lähettävästä itkuhälyttimestä, jonka ansiosta Isimiehen ei tarvitsisi tulevaisuudessa singahtaa ihan jokaisesta vauvan vinkaisusta yläkertaan tarkistamaan yrittääkö poika karata pinnasängystään, vain onko kyseessä vain viaton ääntely unien lomassa. Ainoa asia, minkä hankkimisen koin täysin tarpeettomaksi oli hoitopöytä, koska minun on helpointa hoitaa vauvaa lattialla istuen. Vaipanvaihto hoitoalustan päällä ja tv-tason reuna hoitotarvikkeille on toiminut A-murunkin aikana erinomaisesti ja toimii nytkin, vaikka ei ehkä sisustuksellisesti ole kovin näyttävä lisä olohuoneeseemme. Lisäksi pyörikseni vuoksi hoitopöydän käyttäminen olisi hyvin haastavaa sen korkeuden vuoksi. Yöllä vaipat vaihtuvat sängyssä vahinkoja jännittäen, mutta sanotaanko, että pieni extreme ja jännitysmomentti vaipanvaihtoihin on hyvin tervetullut lisä valvottuihin öihin! 

♥: Selina

 


Millaisia hankintoja teitte, kun perheeseenne syntyi lisää lapsia?

*Tuotteet saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, ja teksti kuin omasta "kynästäni" :) Meillä tyttö syntyi viisi vuotta sitten tammikuussa ja poika edelliskesänä. Olin säästänyt esim. unisex-kuosisen talvihaalarin mutta eipä se oikein ollut sopivan kokoinen talvella. Välikausivaatteita käytetään onneksi pidemmän aikaa, ne sopivat vähän suuremmalla todennäköisyydellä. Vaatteet on meilläkin olleet lähes poikkeuksessa lainavaatteita, ja hyvä niin. Ihan perusvaatteilla mennään täälläkin mutta kyllä niihinkin saisi uppoamaan aikamoisen määrän euroja. Juuri onkin mietinnässä, mitä kivaa keksisin pojan kummitädille kiitokseksi vaatteiden lainasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Ihanaa, että tekin olette saaneet vaatteita lainaksi! Voisiko lahjakortti vaikka elokuviin olla kiva? Menisit tietenkin mukaan ja nauttisitte vapaa-ajasta yhdessä! :) <3

   Poista
 2. Näitä listauksia on aina mukava lukea :) Koska me ehdittiin jo tekemään surutyötä perheen lapsiluvun kanssa, on edellisten lasten jäljiltä nurkat tyhjennetty vauvatarvikkeista melko tehokkaasti. Nyt siis saankin kauhistella kuinka paljon hankittavaa meillä oikeasti onkaan! Onneksi sentään hankinnoista on jo sen verran kokemusta, että edes hieman tietää mikä on oikeasti tarpeellista ja mikä ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meillä! Vaikka oltiinkin toista kertaa asialla, niin silti tuntui että olemme aivan pihalla! :D

   Poista
 3. Meille syntyy kesällä vauva. Ikäero edellisiin kaksosiin tulee 5v. Oon myyny oikeestaan kaikki vauvantarvikkeet ja vaatteet pois joten hankittavaa on. Baby björnin sitterin oon säästänyt ja joitan perus bodeja ja potkareita. Nyt kuitenkin edellisistä kerroista viisastuneena ostan vain oikeesti tarpeelliset jutut. Yhdistelmävaunut ja turvakaukalon nyt tietenkin. Nekin yritän löytää huippukuntoisina käytettyinä. Vaateita silleen et olis muutama yhteensopiva setti. Harsoja ja muuta sen sellaista.
  Mut siis pointtina et ei kaikkee krääsää nurkat ja kaapit täynnä vaan nättiä ja tarpeellista järkevästi.

  On muuten pitänyt monesti kommentoida että ihana kun teillä kaikki nyt hyvin. Voin monissa ed.kirjoituksissa samaistua tunteisiisi. Meidän kaksoset syntyi 2.5 kk etuaikaisina ja alku oli hankalaa mm.keuhkoverenvuodon takia. Heidän menettäminen oli lähellä. 3kk viettivät sairaalassa. Mulle myös maidon pumppaus oli tärkeä asia. Ja onnekseni sitten sainkin lopulta imettää 1.5vuotta heitä. Myös tuo läheisyyden tarve kuulostaa niin tutulle ja moni muu asia.
  Tsemppiä teille. Ihana perhe olette.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ensiksi onnittelut kesävauvasta! <3 Mekin ostimme käytettynä muutamia juttuja ja se helpotti kyllä paljon!

   Voi kiitos! Harmillista lukea, että teilläkin on ollut vauvoilla rankka alku! <3 Onneksi he selvisivät ja toivon sydämestäni, ettei heillä ole mitään terveysongelmia enää! <3 Ja niin upeaa, että sait imettää kaksosia noinkin pitkään rankan alun jälkeen! Kaikkea hyvää teille, ihana olet! <3

   Poista
 4. Kiinnostava aihe! Meillä on tyttö 3v ja poika 8kk. Turvakaukalo piti hankkia, syöttötuoli oli jo siinä kunnossa (tuli meille käytettynä), että menee vaihtoon. Vaatteita ei ole tarvittu juurikaan, paitsi "juhlapuku" nimijuhliin. Tutit jne. ovat tietysti omia. Tähän mennessä on tuntunut oikein edulliselta, mutta eiköhän niitä hankintoja sitten tulevaisuudessa tule eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että te olette saaneet vauvan tarvitsemat hankinnat edullisesti. Meillä kallein vauvatarvike vain poikaa varten oli uusi turvakaukalo ja telakka. :)

   Poista
 5. Ihanaa lukea teidän vauva-arjesta <3
  Mekin hankimme esikoiselle kaikkea mahdollista ja kuopukselle sitten emme oikeastaan mitään... =) Such is life ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! <3

   Hahaa, näinhän se taitaa mennä! :D

   Poista
 6. Meillä on kaksi tyttöä (3v ja 5 vko). Koska ajatuksena oli hankkia toinenkin lapsi, meillä oli kaikki tallessa. Ostettiin vain syöttötuoliin sopiva vauvanistuin/sitteri.
  Vaihtopöytää meillä ei ole, vain semmoinen muovinen alusta (minkä voi laittaa lipaston päälle).
  Seuraan mielenkiinnolla kuinka isosisko sopeutuu uuteen rooliinsa.
  Ja oli ihana lukea, että poika oli päässyt kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea teille uuteen arkeen ja isosiskolle pitkää pinnaa ja iloa pikkusisaren hoitamiseen! <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥