keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Leikkimökki osa 3: Tervetuloa leikkimökkiini!


Ihanaa leikkimökki on vihdoin valmis! Maalailut on maalattu, listat ja kalusteet ovat omilla paikoillaan ja leikkiminen on alkanut. Vihdoin pääsen esittelemään viime viikon tuotostamme myös teille! :)
Tämä leikkimökkiprojekti on ollut alun malttamattomuudestani huolimatta hurjan kiva! Nautin mielettömästi nyt valmiin leikkimökin ihanasta tunnelmasta, pienistä leikkihetkistä ja A-murun onnesta siellä ollessamme. Kun A-muru näki leikkimökkinsä ensimmäistä kertaa, hänestä suorastaan huokui ilo, hämmennys ja kiitollisuus:"Kiitos leittimötistäni äiti!" - voiko suloisempaa ollakaan kuin onnellinen ja kiitollinen lapsi?

Vilautin teille jo tämän minipostaussarjan ensimmäisessa osassa leikkimökin värimaailmaa, joka oli aika tyttömäisen hempeä, mutta silti iloinen värien sekamelska, mutta luulen ettei kenellekään jäänyt epäselväksi sen pienen maistiaisen perustella leikkimökin väripaletin pääväri. ;) 

Leikkikeittiö: Handmade / Astiat: Ikea, Plasto ja käsityömessut / Ruokalelut: Hape, Ikea / Kankaiset t-pussit: Ainoa / Matto: Handmade / Allaskaapin verhokangas: Eurokangas /
Lasten pöytä ja tuolit: Ikea / Sisustustarrat: Taikalinna */
A-kirjain: Anttila / Laverin kangaspäällisen kangas ja vihreiden tyynyjen kangas: Eurokangas / Korit: Ikea / Laveri: Handmade /

Kuten sarjan toisessa osassa kirjoitin leikkimökki sai jo viime kesänä sisustukseen liittyen ensimmäisenä ikkunaverhot, joiden mukaan lähdin rakentamaan leikkimökin värikästä sisustusta. Hyvä, että ikkunalasit olivat ehtineet paikoilleen, kun minä olin jo mitoittamassa ja ompelemassa ikkunaverhoja - malttamaton kun olen! Verhokangas oli jämäpala A-murun leikkihuoneeseen ostetusta kankaasta ja se riitti nipin napin leikkimökin verhoihin. Tämän jälkeen leikkimökin sisustus jäi muhimaan talven ajaksi, mutta päällimäisin ajatus tulevan kesän sisustusprojektista oli värit - leikkimökistä tulisi värikäs.

Viime viikolla koitti sitten se odotettu päivä, kun kelasin A-murun kanssa maalihyllyn lähistöllä olevalle värikartastolle ja lapseni pääsi ihan itse valitsemaan sopivaa väriä omaan leikkimökkiinsä. En yllättynyt lainkaan, kun A-muru käveli suoraan vaaleanpunaisten värikorttien luokse ja nappasi yhden niistä käteensä ja niin maali oli valittu vain 5 sekunnissa - yrittäkääs pistää paremmaksi! Jo samana iltana Isimies maalasi leikkimökin päätyseinän ja leikkikeittiön tällä herkullisella vaaleanpunaisella maalilla, eikä se ei ollut ollenkaan hullumpi valinta A-murulta - maali oli juuri niin tyttömäinen kuin kuvittelinkin!


Seuraavana päivänä Isimies rakensi leikkimökkiin laverin istumapaikaksi aikuisille tai pehmeäksi pesäksi yhteisiä satuhetkiä ajatellen. Minä surautin vanhalla ja hyvällä perintöompelukoneellani A-murun vanhan pinnasängyn patjan suojaksi kangaspäällisen sekä vihreät koristetyynyt. Myös leikkikeittiö valmistui samana päivänä A-murun päiväunien aikana. Luulen että myös Isimies oli salaa innoissaan tästä leikkimökkiprojektista, koska kaikki valmistui niin nopeasti, hih! ;)


Minusta lopputulos on aivan ihana ja tuollaiselle suloiselle pikku emännälle juuri sopiva - sellainen täydellinen leikkipaikka tai vaikka piilopaikka! Paikka jossa voi hömpöttää tai rauhoittua. Piirrellä, laulaa, riehua tai vaikka tanssia - A-murun oma paikka!


Leikit jatkukoon!

♥: SelinaMitä pidätte leikkimökin sisustuksesta, hitti vai huti?


* Sisustustarrat saatu blogiyhteistyön kautta Taikalinna-nettikaupasta.

30 kommenttia:

 1. Oi, tosi hieno tuli!! Olette Isimiehen kanssa todella taitavia. :) Tuolla kelpaa kyllä leikkiä!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, jopas on kaunis leikkimökki sisältä, ja nuo kaikki herkut, namnam ;)

  VastaaPoista
 3. Hitti ehdottomasti! Laskitteko projektin budjetin? Tietysti itse leikkimökki, mutta muussa pääsit varmaan halvalla, kun teitte itse ja kierrätitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen tosi huono arvioimaan, mutta en usko että kamalasti meni rahaa. Aikalailla käytettiin niitä materiaaleja mitä meillä oli valmiina, mutta leikkimökkiin ei muistaakseni ostettu muuta kuin maalia, jalkalistat ja kulmalistat ikkunoiden ja ovien ympärille. Sitten tietenkin kankaat tyynyihin ja laveriin. Niihin meni 27€, sen muistan, koska olin itse ne ostamassa! :D Pitänee kysyä Isimieheltä vähän hinta-arvioita asiasta, hän on varmasti paremmin perillä tästä kuin minä! :)

   Poista
 4. Haa,viimein tää postaus tuli. Oon oottanu sitä innolla! :D ja voi vitsit,miten kaunis neidin leikkimökistä tulikaan! Näyttää just siltä,että tuolla voi järjestää vaikka teekutsut leluille tai oikeastaan ihan mitä tahansa. Hienoa työtä ja peukku kaikesta itse tekemästänne. Rakkaus A-murua kohtaan välittyy tänne ruudun toiselle puolellekin :)

  VastaaPoista
 5. Siis aivan ihana! Meille lupasi anoppi lahjoittaa leikkimökin pihastaan ensi kesänä, siinä alkaa meidän perheellä sit uusi taloprojekti! Kun iso on valmis, niin nikkaroidaan pienempää!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kiva kuulla että saatte leikkimökin! Onnea ja tsemppiä rakennusprojektiin! :)

   Poista
 6. Ihana ja niin värikäs! Hyvin osannut A-muru valita maalin kun samaa sävyä näyttää löytyvän verhoistakin. Taitava tyttö! :D
  Hyvä ja käytännöllinen idea tuo laveri ja niin nättikin. Sisäkatto kiinnitti huomioni, ihanan mallinen!
  Upea kokonaisuus koko leikkimökki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Värikäs onkin se mun juttu...ja se näkyy myös A-murun leikkihuoneessa! ;) Leikkimökissä oli alunperin sellainen tavallinen harjakatto sisäpuolella, mutta halusin kipsilevyt juuri noin. :) Oli siinä Isimiehellä askaretta! :D

   Poista
 7. Vau, aivan ihastuttava leikkimökki! Olette tosi taitavia! Ihania leikkihetkiä A-murulle!

  VastaaPoista
 8. Valmistuipa kaunis ja just niin ihanan tyttömäinen leikkimökki! <3

  VastaaPoista
 9. Tulipa hieno lekkimökki ja mukava, että se on myös aikuisille sopiva eikä sellainen, jossa katto on lasten pään tasalla. :) Meillä myös leikkimökki, jossa aikuinenkin mahtuu leikkimään. :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥