tiistai 6. maaliskuuta 2018

Voihan infektio minkä teit!

Kaikki alkoi jälleen pienellä rohinalla yhdeksän päivää sitten. Silloin laskin toiveekkaasti yhteen 1+1 ja oletin, että rohina ja nenän vuotaminen johtuvat kahdeksan päivää aiemmin saadusta MPR-rokotteesta. Nyt on kuitenkin myönnettävä olleeni väärässä koko viime viikkoisen talviloman mennessä pojan nenää niistäen ja  lopulta eilen hänelle nousi kuume. Koko talven pelko infektioista toteutui siis jälleen ja L-murun elimistössä jyllää yksi jostain liikkeellä olevista flunssaviruksista, joka laittaa jälleen kerran hänen edelleen toipuvat keuhkot kovalle rasitukselle.L:n kuume ei onneksi toistaiseksi ole ollut kovin korkea, kuten vuoden ensimmäisinä päivinä sairastetussa RS-viruksessa, kuumeen noustessa hetkessä 40 asteeseen. Tänään aamulla kuumetta ei ollut, vaan vain pientä lämpöä, mutta sen sijaan nenä vuotaakin entistä enemmän ja poika on selvästi voipunut. Eilen kuumeen noustessa yli 38 asteeseen, se onneksi laski kuumelääkkeellä varsin nopeasti, joten haluan kovasti uskoa, että tämä tauti selätettäisiin tällä kertaa ilman sairaalahoitoa. Vaikka L-murulla on selvästi huono olo, eikä ruokakaan oikein tahdo maistua, niin nenän niistäminen tai liman imeminen taitaa olla se pahin juttu koko taudissa - voihan ihfektio minkä teit! Toivotaan, että meidän pienempi muru paranee pian ja muu perhe säästyisi taudilta! Toivottavasti sinä olet pysynyt terveenä! Selina


16 kommenttia:

 1. Voi pa*ka :( Nyt on taas kaikki sormet ja varpaat ristissä, että tuo tauti ei etene yhtikäs mihinkään!Se on niin pienestä kiinni. Mutta nyt, nyt ei pieni mies vaan saa tulla kipeäksi. Eikä tietenkään kukaan muukaan teistä <3

  RvaJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se! :/ Olen kyllä todella tympääntynyt ja varsinkin nyt, kun luin kauppareissulla jomman kumman iltapäivälehden lööpistä, että influenssakausi voi venyä jopa toukokuuhun! Haluaisin niin että tämä kamala infektioaika päättyisi!

   Poista
 2. Täällä tyttö 6-v yskii, yskii ja yskii astmalääkkeistä huolimatta että joku virus tännekin rantautui. Nyt jännätään kuinka pojan 6kk käy. Ja minä äitinä olen niin loppu. Valvottuja öitä ja sairaan hoivaamista päivät. Olisko jollain hyviä vinkkejä mikä helpottais yskää? Hunajaa yritetty, mutta sitä ei tyttö suostu syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Meillä auttoi kostutin tosi paljon viisivuotiaan yön yskimiseen. Meillä on sellainen ihan Halpa-Hallista ostettu kostutin josta tulee vähän niin kuin valkoista viileää höyryä. Todella hyvä ja toimii! Hunajavettä täällä juodaan hampaat irvessä, mutta sekin auttaa. Teen monesti niin että sekoitan hunajaa kiehuvaan veteen, annan sen hetken jäähtyä ja annan lapselle lääkeruiskulla sitä yhden tai kaksi ruiskullista. On se nyt parempaa kuin mikään nestemäinen lääke! :)

   Poista
  2. Jäi kirjoittamatta vielä, että kovasti tsemppiä teille! Toivon, ettei 6-kuinen saa tartuntaa ja sinulle kovasti jaksamista!

   Poista
  3. Eikö lapsille ole olemassa jonkunlainen sarvikuonoa vastaava ruisku tms. millä nenän voi huuhtoa? Joku helpompi lapsille suunniteltu juttu millä onnistuu pikkulapsenkin nenän huuhtominen.

   Poista
  4. En osaa sanoa. En ole itsekään koskaan kokeillut nenäkannua. Olen kyllä kuullut siitä paljon hyvää. :)

   Poista
  5. Kannattaa kokeilla Physiomerin BabyMist suihketta. Ei todellakaan ole lapsen mieleen, mutta huuhtelee kyllä nenää. Toki suolatippoja on olemassa myös pienemmässä suihkepullossa joka varmasti on pienelle käyttäjälle mukavempi kokemus. Lisäksi on olemassa Vickin tyylisiä salvoja joita voi käyttää pienen nenän auki pysymiseen. Apteekissa osaavat ihan varmasti auttaa :)
   Muuten minäkin suosittelen höyryä ja kosteaa ilmaa, päätä koholle jne. Alettava pesemään hirveästi lakanoita tai jotain ja laitettava niitä makuuhuoneeseen kuivumaan, kosteuttavat myös samalla hyvin ilmaa :)

   RvaJ

   Poista
  6. Minä suosittelen baby vac nenäimuria, tuota physiomeria ensin, sitten nenäimurilla puhtaaksi! Ja sitä voi siis sille 6-vuotiaallekin käyttää! :)

   Poista
  7. Meillä nämä molemmat käytössä, mutta ei ne juurikaan yskään tytöllä ole auttanut. Toki räkää on pois saatu. On muuten ihan huippujuttu tuo baby vac laite!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. <3 Kiitos! L on onneksi jo paremmassa kunnossa. Räkäisyyttä ja rohinaa on tosin ollut jo kaksi viikkoa. Sitkeässä nämä taudit nykyään!

   Poista
 4. Voimia sinne jälleen hurjasti <3 toivottavasti pääsisitte tällä kertaa helpommalla ja ettei sairastuminen tarttuisi teihin muihin <3

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista ja voimia♥ Toivottavasti tällä kertaa olisi kyseessä lievempi tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauti vaikuttaisi olevan lievempi koska kuume on laskenut. Räkäinen L vielä tosin on. Kiitos! <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥