torstai 18. tammikuuta 2018

Olet tänään 12 kuukautta

Vuosi sitten näihin aikoihin sain kuulla, että olet syntynyt. Katsoin heräämössä tärisevin käsin kamerasta isäsi ottamia kuvia, joissa pieni poika nukkui keskoskaapissa suu supussa. Olet täydellinen. Se on ainoa selkeä muistikuvani ensimmäisistä tunneista, kun olit kanssamme.Olet tänään 12 kuukautta. Tänään sain herätä kanssasi jälleen aikaiseen aamuun, kun nousit pinnasängyssä seisomaan ja herätit minun iloisesti hihkuen. Alakerrassa sinua odotti synttäripaketteja, jotka avasit pakettipapereiden rapistessa pienissä käsissäsi. Myös isosiskosi halusi ostaa sinulle oman lahjan...tai oikeastaan kaksi! Saatuasi kaikki paketit avattua, tutkit innoissasi uusia Lego-palikoita ja kävit välillä istumassa uudessa keinutuolissasi, samalla Lego-palikkaa mutustellen. Olet utelias ja iloinen taapero ja äiti ei voisi olla onnellisempi sinusta! 


NEUVOLAKUULUMISET: Virallinen yksivuotisneuvola sinulla onkin vasta ensi viikolla, mutta viime viikolla kävimme ottamassa rokotuksia, jolloin painoit 9,3 kiloa. Pituutta sinulla on noin 76 cm ja päänympäryksen voin vain arvata olevan noin 50,5 cm. Olet siis vuodessa ottanut pituudessa ikätovereitasi kiinni, ja kasvanut ja kehittynyt muutenkin tosi hienosti!

ILOT: Suorastaan rakastat hampaiden pesua! Innostut myös, kun sinua kävelytetään, uusista joululahjaksi saaduista äänileluista, pulkka-ajeluista sekä kiipeilystä.

HARMIT: Sinua kiukuttaa eniten astmalääkkeen otto ja vaipanvaihto. Siirrymme housuvaippoihin, kun seisot tukevasti ilman tukea. 

OSAAT: Tapailet sanoja, konttaat, kävelet tukien pitkiäkin matkoja ja nouset seisomaan.

MUUTA: Kauniit tummat hiuksesi ovat muuttuneet ensin tummanruskeasta, suloiseen punaiseen muuttuen nyt hiljalleen vaaleiksi. Vielä kesällä hiuksesi loistivat punakkuuttaan, mutta onneksi sitä on vielä hitusen jäljellä. Käytät vaatteissa kokoa 74-80 cm ja Liberon neloset pitävät sinut edelleen kuivana päivin öin. Pottailua emme ole vielä aloittaneet, mutta sillä ei ole mikään kiire. Sinulla on kahdeksan hammasta, neljä ylhäällä ja neljä alhaalla, joita testailet enimmäkseen äitiin, koetellen samalla imetyskestävyyttä. Tapailet paljon sanoja, mutta sanot usein selvästi äiti, isi, pappa, ei ja isosiskosi nimen. Olet alkanut leikkimään ja tutkin uteliaasti lelujasi. Nukut 1-2 päiväunet päivässä ulkona vaunuissa, jotka kestävät tunnista kolmeen tuntiin. Yöt sujuvat paremmin ja heräät enää satunnaisesti - aamu tosin saattaa alkaa jo kello viisi! Olet alkanut myös kiipeilemään, mikä hirvittää äitiä suuresti!Tänään olet ensimmäistä päivää taapero. Meidän rakas, reipas uskomattoman sinnikäs sellainen. Pystyn näkemään sinut jo kerholaisena, koululaisena, opiskelijana ja lopulta aikuisena. Tiedän, että sinua odottaa jotain suurta ja ihmeellistä - ihana elämä. Olen niin valtavan ylpeä sinusta! Paljon onnea ihana ja rakas yksivuotiaani. Paljon onnea L-muru!
Selina16 kommenttia:

 1. Ihan valtavan paljon onnea mitä suloisimmalle L-murulle.♥

  VastaaPoista
 2. Vastahan tuo pieni suloisuus syntyi! Onnea 1-vuotiaalle murulle♥

  VastaaPoista
 3. Onnittelut taaperolle ja koko perheellenne! Mukavia synttärijjuhlia!

  VastaaPoista
 4. Onnea! :) melko identtiset mitat mitä meilläkin ollut samassa iässä :) söpö pieni ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titti! :) Sitä jotenkin unohti esikoisen vauvavuoden ja taaperokauden jälkeen kuinka pieni tällainen yksivuotias onkaan! Ja hän on todella söpö tapaus ja taitaa tietää sen itsekin! ;) <3

   Poista
 5. Tuo pieni suuri mies jonka ensimmäiseen vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista <3 Suuren suuret onnittelut itse päivänsankarille kuin äidille ja isimiehellekin, isosiskoa unohtamatta <3 :)
  Katellisena sitten katson teidän herkkuja täältä ruudun toiselta puolelta. Olettaen tietenkin, että laitat niistä kuvia ;) Ihanaa viikonloppua teille!

  RvaJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle RvaJ! <3Hihii synttäreistä ja herkuista on varmasti tulossa postaus! ;) Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 6. Suuret onnittelut L-murulle täältäkin!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥