maanantai 21. elokuuta 2017

Olet tänään 7kk

Seitsenkuinen L-muru istuu, nauraa, jokeltaa ja kiljuu. Hän hymyilee leveästi, jolloin kaksi valkoista hammasta pilkistää alahuulen takaa ja poskeen ilmestyy pieni pistemäinen hymykuoppa. Hymy ulottuu aina silmiin saakka. Hän on täydellinen! ♥


NEUVOLAKUULUMISET (Kasvukontrolli pituuskasvusta.)

9255g / 68,5cm/47,9cm

" Hymyileväinen suloinen poika! Kaksi hammasta tullut alhaalle. Pyörien liikkuu, ryömii taaksepäin. Konttausasentoon nousee, karhunkävelyasentoon nousee. Yöt vaihtelevia, hampaita itkeskelee. "

Varsinasta 7kk neuvolaa ei kotikaupungissamme ole, mutta kävimme kasvukontrollissa mittaamassa, oletko saanut pituutta. Pituutta oli tullut tällä kertaa hienosti, jonka ansiosta pituuskasvukäyräsi alkaa näyttää jo vallan hyvältä. Hymyilit ja seurustelit neuvolatädille ja kaikki oli kunnossa. Sait myös hieman viivästetysti viimeisen erän Rota-rokotteesta. Seuraava neuvola onkin sitten 8kk lääkärineuvola. 

ILOT: Pyöriminen, ryömiminen (taaksepäin), konttausasennon harjoittelu, syöttötuolissa istuminen, kiljahtelu, viilentävät purulelut ja äänilelut. Olet kiinnostunut myös televisiosta - varsinkin Pikku Kakkosen aikaan!

HARMIT: Vihaat edelleen pukemista, mutta myös hampaiden ja kasvojen pesu on sinusta kamalaa. Kiinteisiin siirryttäessä kasvot pitää pestä jokaisen ruokailun jälkeen ja voi itku, kun sen vuoksi pitääkin huutaa! Myös hampaiden puhkeaminen on luonnollisesti harmittanut.


OSAAT: Osaat istua, mutta et vielä nouse itse istuma-asentoon. Liikut kierimällä, ryömit takaperin, nostelet peppua ja harjoittelet ahkerasti konttausasentoa. Ojennat käsiäsi, kun haluat syliin ja annat kuolaisia ja erittäin märkiä suukkoja.

MUUTA: Vauvatukkasi on alkanut irtoamaan, jonka vuoksi päälakesi oli hetken lähes kalju! Nyt uutta ja edelleen puneravaa hiusta on alkanut jälleen kasvamaan. Jännä seurata pysytkö punapäänä vai vaihtuuko hiustesi väri kokonaan jossain vaiheessa. Kuukauden aikana olet alkanut syömään kiinteitä 4 kertaa päivässä. Ruokamäärät ovat kasvaneet ja syöt nyt aterialla noin 5 rkl erilaisia kasvissoseita, johon äiti lisää kerran päivässä ruokalusikallisen lihaa, kanaa tai kalaa. Suosikkisi on bataatti-porkkana-lohisose. Rakastat puuroa erilaisilla hedelmäsoseilla ja voisit syödä sitä vaikka kuinka paljon, varsinkin iltaisin! Saat kiinteiden lisäksi rintaa silloin, kun haluat. Viikko sitten pääsit ensimmäistä kertaa saunaan. Löylyä ei heitetty, mutta rakastit ammeessa polskimista siskosi kanssa. Yöt ovat olleet hurjia joko hampaiden tai jonkun muun vauvavuoden vaiheen vuoksi, ja herätyksien määrää on vaikea näillä nukutuilla minuuteilla edes arvioida! Päiväunet sujuvat onneksi yöunia paremmin ja nukut ulkona vaunuissa kolmet päikkärit, jotka kestävät puolesta tunnista kahteen tuntiin. Vaikka päiväunet kestäisivät vain hetken, saan joka kerta hakiessani sinut vaunuista sisälle valloittavia ja leveitä hymyjä. Vaatteesi ovat pääsääntöisesti kokoa 68cm ja Liberon nelosia kuluu tasaiseen tahtiin.
 

 

Selina

 


Millaisia seitsenkuisia muruja ruutujen siltä puolen löytyy?

8 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥