sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Ihana Vaavisänky

*Yhteistyössä Vaavisänky. Vaavisänky saatu vuokralle bloginäkyvyyttä vastaan.

Jälleen yksi asia L-murun vauvavuodessa on ohi - tai on ollut jo hetken aikaa. Siitä on kohta kuukausi, kun pakkasimme ihanan, tärkeän ja vauva-arkemme pelastaneen Vaavisängyn takaisin laatikkoon ja lähetimme sen matkaan. Kiitos Vaavisänky vauva-arkemme pelastamisesta!

Vastasyntynyt nukkuu suurimman osan ajasta ja ainakin minä halusin pysytellä mahdollisimman lähellä nukkuvaa vauvaa. A-muru nukkui aikanaan päiväunia sisällä vaunuissa, koska ulkona nukkumisesta ei yksinkertaisesti tullut mitään ja vauva suorastaan hukkui isoon pinnasänkyyn. Silloin muista vaihtoehdoista tietämättömänä en innostunut hintavan puisen ensisängyn ostamisesta, joka olisi vienyt hurjasti tilaa silloisessa ahtaassa vuokrakolmiossamme. Toki olisin voinut askarrella äitiyspakkauslaatikosta ensisängyn vauvalle niin silloin kuin nytkin, mutta ison pahvilaatikkosängyn kuljettaminen kelaten ei olisi onnistunut ja maksanut lopulta vaivaa. Tilanne oli kodin koon suhteen nyt parempi, mutta nykyisen kotimme kaksikerroksisuus on tuonut enemmän haasteita vauva-arkeemme kuin pieni vuokrakolmiomme neljä vuotta sitten. Meidän makuuhuone sijaitsee yläkerrassa, jossa on luonnollisesti myös vauvan pinnasänky ja ajatus väsyään huutavan vauvan kuljettamisesta monta kertaa päivässä pyörishissillä yläkertaa nukkumaan ei lämmittänyt. Siksi aloin etsimään pyörillä kulkevaa kevyttä ja pyörätuolille sopivaa ensisänkyä - hinnalla millä hyvänsä!


Törmäsin Vaavisänkyyn ensimmäistä kertaa Instagramissa, kun L-muru potki vielä vatsassani. Mielestäni  Vaavisängyn idea on huikea vauvatarvikeviidakossa luottokorttinsa kanssa pyöriville vanhemmille - kaikkea ei tarvitse aina ostaa omaksi, vaan voi vuokrata! Vaavisänky on vuokrattava ensisänky, joka helpottaa vanhempien arkea uuden pienen tulokkaan kanssa, koska kevyt ja ketterä pyörillä kulkeva metallisänky kulkee helposti mukana. Otin yhteyttä yritykseen tiedustellakseni sängyn renkaiden liikkuvuutta erilaisilla pinnoilla pyörätuolista työnnettynä ja suureksi yllätyksekseni sain kuulla heillä olevan myös matalampi malli, joka sopii korkeutensa puolesta erinomaisesti pyörätuolikäyttäjille - vau! Minusta on upeaa, että tällainenkin asia oltiin osattu ottaa huomioon.

Vaavisänky oli meillä ahkerassa käytössä vastasyntyneestä viisikuiseksi saakka. Aluksi L-muru nukkui niin yö- kuin päiväunia Vaavisängyssä, jonka parkkeerasin päivisin olohuoneeseen ja öisin sänkymme viereen. Tuntui ihanalta saada pitää L-muru aina lähellä ja se helpotti myös jokapäiväistä arkeamme rankan ECMO-reissun jälkeen kovastikin läheisyyttä kaipaavan vauvan kanssa. Meillä ollut matalampi Vaavisänky oli minulle ergonominen käyttää. Niin vauvan siirtelyt kuin sängyn liikuttelu oli vaivatonta pyöriksessä istuen. Pidin myös Vaavisängyn tukevasta metallirungosta sen käytännöllisyyden ja hygieenisyyden vuoksi - kaaripuklut puhdistuivat sängyn metallipinnoilta helposti vain rätillä pyyhkien. Koska meillä on ahkera pikkuhoitaja, A-muru, jännitin aluksi kaatuisiko Vaavisänky liian innokkaan hoitajan kurkkiessa sänkyyn, mutta pelko osoittautui turhaksi sängyn vankan ja tukevan metallirungon ansioista.


Meillä Vaavisänky palveli vauvan ensimmäiset viisi kuukautta erinomaisesti, enkä voi kuin suositella Vaavisängyn vuokraamista kaikille! Ensisängyn vuokraaminen säästää aikaa ja vaivaa, koska ensisängyn käyttöikä on hyvin lyhyt, jonka jälkeen sitä ei tarvitse alkaa varastoimaan kotona tai myymään. Vuokrattava Vaavisänky säästää myös luontoa, koska vuokraamisen lisäksi sekä pakkaus- ja muiden materiaalien kierrätettävyyden ansiosta tuotteen hiilijalanjälki on varmasti pienempi kuin myytävillä ensisängyillä. Saimme siis palauttaa kuukausi sitten ilolla Vaavisängyn seuraavaa käyttäjää varten ja minua hymyilytti ajatus siitä millainen suloinen pieni ihme saakaan nauttia elämänsä ensimmäiset kuukaudet turvallisista unista vanhempiensa lähellä omassa vuokrattavassa Vaavisängyssään!♥: Selina

 

8 kommenttia:

 1. Kuinka paljon moinen maksaa?

  VastaaPoista
 2. Tuo sänky on kyllä ihana♥ Pieni saa siinä varmasti paljon paremmat unet, kun tuntee olonsa turvallisemmaksi kuin isossa pinnasängyssä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus! Suosittelin sänkyä heti ystävälleni :)

  VastaaPoista
 4. Olen törmännyt tähän sänkyyn aiemminkin vaikka minulla ei ole edes (vielä) lapsia. Mutta täytyy sanoa, että aion tämän kyllä tulevaisuudessa vuokrata sen helppouden ja pienen koon vuoksi. Ja ehdottomasti plussaa heiltä, että sänkyä saa myös matalampana versiona, vaikka en itse sellaista tarvitsekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! ;) Vaavisänky oli todellakin meillä korvaamaton!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥