torstai 15. kesäkuuta 2017

Pilalle mennyt vauvavuosi

Olen ihan kamalan uupunut. Siinä syy miksen pidä enää ystäviini kunnolla yhteyttä ja syy, miksi blogissa on jälleen hiljaista, vaikka luonnoksissa odottaa viimeisteltäviä postauksia lähes jonoksi asti. Uupumukseni syy ei ole kiireinen vauva-arki, hulinoiden vuoksi huonot yöt ja mitä näitä vauva-ajan selityksiä nyt onkaan. Viime aikoina talven tapahtumat ovat palanneet vahvasti mieleeni aiheuttaen jälleen sen helmikuusta tutun ahdistuksen ja pelon, kun toivoimme ja rukoilimme poikamme parantumista. Tiesin, että näin voi käydä ja tästä meitä myös varoiteltiin. Muistan elävästi L-murua hoitaneen sairaanhoitajan sanat, kun romahdin ensimmäisen kerran; pahin ahdistus iskee yleensä päälle vasta silloin, kun stressi on alkaa helpottaa. Niinpä. Nyt minulla on kunnolla aikaa katsoa taaksepäin tapahtunutta, kun talvella sitä ei ollut. Elimme vain hetki kerrallaan, kun poikamme taisteli elämästään. Nyt, kun katson punahiuksista, pyöreäposkista ja todennäköisesti maailman suloisinta poikaa hymyilen, mutta, kun suljen silmäni näen jälleen vain kolmekiloisen kalpean vauvan taistelemassa hengestään teho-osastolla koneiden ympäröimänä. En halua kuulostaa kiittämättömältä, koska olen valtavan kiitollinen, että L-muru selvisi, mutta tämän vuoksi L-murun vauvavuosi on pilalla.

Nyt voimistuneen ahdistuksen aikana olen muistellut paljon A-murun vauvavuotta ja voi, se oli täynnä äitiyden tähtihetkiä! Muistan kuinka innoissani olin hänen pienimmistäkin uusista taidoistaan, jotka kirjasin vauvakirjoihin puhjenneiden hampaiden ja ensikokemusten seuraksi. Voin  jopa kuulla vieläkin ne ensimmäiset naurun hörähdykset, kun suloinen A-muru nauroi kutittelulleni. Nyt minusta kuitenkin tuntuu, että en pysty olemaan täysin läsnä L-murun saavuttamissa vauvavuoden virstanpylväissä, koska ajatukseni palaavat väkisin hetken ilon jälkeen niihin kauheisiin hetkiin, jolloin pelkäsin menettäväni hänet. Toki osa tästä hämmentävästä tunteesta on puhdasta kiitollisuutta. Minusta tuntuu upealta, että L-muru todellakin kasvaa ja kehittyy täysin normaalisti suorastaan kohtuuttoman rankasta alustaan huolimatta ja olen kiitollinen, että saimme pitää hänet. Olen niin ylpeä hänestä. Sanotaan, että pienimmät ovat sitkeitä ja L-muru todisti sen parantumalla odotettua nopeammin rankasta taudistaan!Toivon, että tämä tunne hälvenee hiljalleen, onhan vauvavuottamme jäljellä vielä hieman yli puolet. Talven tapahtumat ovat jättäneet minuun ja Isimieheen syvät arvet, mutta onneksi meillä on koko pitkä kesä aikaa hoitaa toisiamme ja keskustella tapahtumista toinen toistamme tukien. A-muru onkin sitten asia erikseen ja meillä molemmilla on suuri huoli siitä miten hän pystyy nuoresta iästään johtuen käsittelemään tämän kaiken. A-muru oli hyvin ymmärtäväinen ja ihailtavan sopeutuvainen meidän ollessa L-murun kanssa sairaalassa monta viikkoa erossa hänestä, mutta olen varma, että hänellä on vielä paljon mielen päällä. Siksi sovimme tänään L-murun neuvolassa, että terveydenhoitaja ottaa puheeksi pikkuveljen sairastumisesta aiheutuneet tunteet A-murun viisivuotisneuvolassa loppukesästä. Olemme toki puhueet kotonakin A-murun kanssa pikkuveljen sairaudesta ja siitä kuinka hän parani, mutta en ole vieläkään sanonut hänelle suoraan, että L-muru meinasi kuolla, vaan hän on päätellyt sen itse, vaikka olenkin yrittänyt vältellä koko asiaa. Varmasti siksi hän on viime aikoina ollut kovin kiinnostunut enkeleistä ja siitä mitä kuoleman jälkeen tapahtuu, mutta samalla hän ikäänsä kuuluvasti leikkii prinsessaa ja haluaa mennä isänsä kanssa naimisiin, koska isi on kuulemma kuningas! Kuningas tai ei, Isimies on kyllä jaksanut aivan ihailtavasti kannatella perhettämme näiden kamalien kokemusten aikana silloin, kun minä en ole jaksanut, vaikka hänelläkin on luonnollisesti ollut hyvin vaikeaa. Sanotaan, että aika parantaa ja nyt vain odotamme. 

 

 

♥: Selina

 

16 kommenttia:


 1. Teillä on ollut rankkaa ja perhettänne on kyllä koeteltu. Toivon todella, että asiat järjestyisivät mahdollisimman pian parhain päin.

  Paljon voimia sinne! Tähän iso sydän.

  VastaaPoista
 2. ❤ tsemppiä! Ja muista hakea itsellesi apua esimerkiksi terapiasta, niin saat käsiteltyä asian ❤

  VastaaPoista
 3. Minusta tuntui samalta ja meillä oli pojalla taas "vaan" koliikki!
  Tyttären vauvavuosi oli yhtä unelmaa ja pojan vauvakuvia en vieläkään hyvillä mielin edes katso,kun niistä palaa ne pahat muistot mieleen.Itse en meinannut päästä irti siitä ajatukseata, ettei poikani enää huuda.vaikkei hän huutanut. Minun päässäni hän huusi edelleen.
  Mutta voi kuinka rakas tämä 3vuotias poikani nyt onkaan! Usko pois; hän on sitäkin rakkaampi sinulle vielä juuri tästä kaikesta johtuen.
  Vaikka vauvavuosi meni reisille, se ei tarkoita sitä, että koko tulevaisuua pitää määrittää sen mukaan.
  -K-

  VastaaPoista
 4. Hei ! Minun lapselleni tapahtui vuosia sitten vakava tapaturma, josta hän selvisi❤. Silloin meni pilalle syysloma. Ei reissattu, eikä ollut kivaa vaan oli huoli. Mutta nyt vuosien päästä ajattelen että se kuului olla niin. Tuli uusia syyslomia ja minulla on kuitenkin hänet ❤ Haluaisin sanoa sinulle että älä huoli, älä käytä aikaasi negatiivisuuteen mutta koen että jokainen tuntee niin kuin tuntee. Toivon kaikkea hyvää sinulle 🌼

  VastaaPoista
 5. Voi, en voi kuvitellakaan, mitä olette käyneet läpi. Ei ihme, että ahdistus nostaa päätään! Toivotan voimia, jaksamista ja uskoa parempaan tulevaan - ehkä hiljalleen löytyy myös vauvavuoden tähtihetkiä. ❤

  VastaaPoista
 6. Voimia kovasti <3 Itselläni oli esikoisen kanssa hyvin vaikea vauvavuosi, näin jälkeenpäin voisin sanoa, että se tosiaan meni pilalle. Kuopuksen vauvavuosi taas on ollut oikein hyvä. Jos yhtään lohduttaa, vauvastasi kasvaa varmasti ihan täysipainoinen tyyppi :) , ja teillä on vielä paljon mahdollisuuksia nauttia elämästä. Näin ajattelen itse, kun nyt katson katson ihanaa ja elämäniloista 4-vuotiastani :)

  VastaaPoista
 7. Voimia asian käsittelemiseen♥

  VastaaPoista
 8. Voi Selina, en osaa sanoa mitään lohdullista. Onneksi teillä on toisenne. Vauvavuottannekin on vielä yli puolet jäljellä, kuten itse totesit. Toivon, että se voi edes osittain korvata alkuvaikeuksianne.
  Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 9. Meillä on kaksi päivää, joille emme voi mitään - ne ovat eilinen ja huominen. Tsemppiä koko perheelle.
  http://mariastrong517.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Suuret tsempit teidän koko perheelle, toi tilanne kokonaisuudessaan oli niin kauhea, että varmasti tuli traumoja teille kaikille. Kannattaa pyytää ja ottaa vastaan apua! <3 Ootte huikeita, toivon teille aurinkoisia ilmoja, iloisia hetkiä, mukavaa perusarkea ja niin edelleen. Siis kaikkea hyvää! <3

  VastaaPoista
 11. sulla ja teillä on kyllä mahtava elämänasenne. pidähän houlta itsestäsikin, te ootte voittajaluonteita koko perhe <3 kovasti voimia! :)

  VastaaPoista
 12. Ihanan aito teksti <3 Tiedätkö, mulle tulee mieleen vaan yksi "vinkki" antaa sinulle; entä sitten, vaikka vauvavuosi olisikin pilalla? Tarkoitan, että asioiden kulkua kun vaan ei voi hallita, niin ainut suunta on eteenpäin. Mietin itse, että minulle ei todella jäänyt yhtään ruusuinen kuva esikoisen vauvavuodesta. Muistan oikeasti parhaiten vain kaikki ahdistuksen hetket, jotka meillä ei johtunut mistään noin dramaattisesta (kuin teillä), vaan omista jutuistamme.

  Kuitenkin nyt kun katselen kolmevuotiasta "ritaria" (kuten hän itseään kutsuu) ymmärrän vauvavuoden vaan olleen muutama sivu meidän perheen elämässä. Ne meni kuten meni ja lopputulemana meillä on kuitenkin maailman ihanin lapsi täällä. Nyt tietenkin täällä tuskaisena jo odotetaan pikkuveljen saapumista (rv42, arrrgghhh!!) ja voin sanoa, että ainakin mieli on avoin. En odota vauvavuodesta mitään ihmeellistä. Jos saisi muutamia onnen hetkiä eikä liiemmin sairastumisia, niin olisin ihan tyytyväinen.

  No, olipa ehkä vähän pitkä jaarittelu, pahoittelut. Mulla on täällä vähän TYLSÄÄ!! :)
  Halaukset <3

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥