sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tekemistä sadepäivään: tulostettavia tehtäviä lapsille

Tiedättekö tunteen, kun kuulette lapsenne suusta lauseen, joka kertoo selkeästi, että hänellä on tylsää, mutta samalla nostaa myös teidän verenpainetta kuullessanne sen yhden sateisen aamupäivän aikana ainakin 10 kertaa? Minulla ei ole MITÄÄN tekemistä!


Olen huomannut, että mitä enemmän A-murulle on kertynyt vuosia mittariin, sen vaikeampi hänelle on keksiä järkevää tekemistä. Enää ne äidin erikoiset ja kikka kakkoset eivät ole A-murun mielestä niin mielenkiintoisia ja koska värityskirjat on väritetty kannesta kanteen, tehtäväkortit osataan ulkoa ja Lego -tornia pitkin voisi kiivetä jo yläkertaan asti, on aika etsiä uutta tekemistä internetin ihmeellisestä maailmasta. Tiedän, että lasten ruutuajasta ja internetin käytöstä on puhuttu ja kirjoitettu paljon, ja ehkä semisti kärjistäen lapset eivät enää synny satunnaisesti perätilassa tai käsi poskella, vaan älypuhelin kourassa ja tabletti toisessa! Myös kohta neljävuotias tyttäremme osaa käyttää älypuhelinta ja perheemme iPadia, mutta en koe, että valvotussa kotikäytössä näistä pienistä hetkistä älylaitteiden kanssa olisi koitunut hänelle suurempaa haittaa morkkistelustani huolimatta. Kuitenkin näin sadepäivänä, ja Suomen kesän tuntien monena tulevana, leikki-ikäinen tuskastuu tekemisen puutteeseen hyvin nopeasti ja siksi mukavaa tekemistä olisi hyvä olla takataskussa aina valmiina. Mutta mitä tekemistä se pahamaineinen internet voisi tarjota sadepäiviin ilman ruutuun tuijottamista ja morkkista?

Internetistä löytyy monia sivustoja, joista voi tulostaa erilaisia tehtäviä eri-ikäisille lapsille. Pelkästään Googlen kuvahakuun naputeltu yksinkertainen hakusana Tehtäviä lapsille toi näytölleni valtavan määrän väritys- ja sokkelotehtäviä, joiden kanssa kuluisi varmasti sadepäivä jos toinenkin!  Coloring Book-sivustolta löytyy väritystehtäviä aina iki-ihanista Disneyn hahmoista juuri leffateattereissa pyörivään Angry Birdsiin. Kuvat voi tulostaa vaivattomasti suoraan nettisivuilta ja enää täyteen väritetyt värityskirjat eivät haittaa, kun uutta väritettävää löytyy usein päivittyviltä sivulta aina lisää! Myös kotimainen Muumivaipat tarjoaa kivoja Muumi-aiheisia tulostettavia värityskuvia. Värityskuvat voi ladata vaivattomasti Muumivaippojen puuhasivuilta omalle tietokoneelle PDF-tiedostona ja tulostaa myöhempiä värityshetkiä varten. Kannattaa kurkata myös Touhula liikuntapäiväkotien Touhua-sivun tulostettavat värityskuvat ja tehtävät sekä mitä Perhekerho-sivuston Mini-Eskari, Nalle Puh ja Ötö ja Toukkis tarjoavat perheen pienemmille ja myös vähän isommille lapsille. 

Mukavia sadepäiviä näiden kivojen tehtävien parissa!


 

♥: Selina

 
18 kommenttia:

 1. Itse pohdin aina tätä samaa, kun tyttömme jaksaisi katsoa loputtomiin Pikku kakkosen Nallea netistä :D Nuo väritysjutut kuulostaa kyl kivoille :)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Sattumalta eksyin blogiisi. Kiitos kivoista vinkeistä.
  Pinterest sivustolla on myös lukematon määrä erilaisia tulostettavia tehtäviä + vinkkejä muihin virikkeisiin lapsille. Sivusto on tosin englanninkielinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva kun eksyit! :) Kurkkasin itsekin Googlen kautta Pinterestin kuviin, mutta koska minulla ei ole kokemuksia sen käytöstä, en uskaltanut lähteä sieltä linkkailemaan. Sieltä löytyi tosiaan kivoja tehtäviä lapsille. :)

   Poista
 3. Vitsi minä niin odotan, että Ässä kasvaa jonkin verran, että voidaan tehdä yhdessä jotain askartelu yms juttua. Nyt on pari päivää olleet todella pitkiä, kun ei ole ollut kerhoa ja ulkona ollut niin kurja ilma ettei sinne ole viitsinyt mennä. Sisällä olo on mennyt marinaksi ja kiukutteluksi. Varmaankin puolin ja toisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsen kanssa askartelu on kyllä hurjan mukavaa puuhaa! :) <3

   Poista
 4. coloring-book on meillä ihan suosikki!! lemppari hahmot vaihtuu suhteellisen tiuhaan ja tuolta löytyy aina sopivia värityskuvia:) Tuo on kyllä niin rasittavaa (suoraan sanottuna) kun aamulla ollaan oltu tunti hereillä ja kuuluu ensimmäisen kerran, että ei oo MITÄÄN tekemistä. Tämä äiti näkee punaista siinä kohtaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä huippu sivusto! :) Tänään onneksi en saanut kuulla kertaakaan kyseistä lausetta, kun täällä oli A:n kerhokaveri kylässä. Sain itsekin ihanaa seuraa hänen äidistään. <3

   Poista
 5. Nää on niin parhaita! :D Meilläkin tulostellaan kaikkia mörkö-tehtäviä ja väritettäviä vampyyreja!! Hahahaa.. :) Hyllyssä on kyllä muutamia väritysvihkojakin, mutta lapset vain tappelee keskenään niistä joten on helpompi tulostaa kaksi identtistä väritystehtävää <3

  VastaaPoista
 6. Meillä on iso pino värityskirjoja, mutta niitähän ei saa kaikissa lasten suosikeissa. Onneksi on siis nuo tulostettavat kuvat ja tehtävät niin löytyy aina mielenkiintoisia aiheita :D

  VastaaPoista
 7. Pitääkin käydä äitillä tulostamassa jos Avakin innostuisi noista tehtävistä! Värittämisestä se ei oikein oo ikinä ollut kiinnostunut :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Tiedän yhden A-murun ikäisen tytön joka ei ole kiinnostunut piirtämistestä eikä värittämisestä, mutta sokkelotehtävät ovat parasta ikinä! :)

   Poista
 8. Tuttuja sivustoja nuo värityskuvasivustot! Aika paljon on tullut tulostettua väritettävää niin omille lapsille, oppilaille sekä esim. balettiesitystään odottaville pikkuneideille!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Pitääkin ostaa lisää mustetta tulostimeen sunnuntaita varten! ;) <3

   Poista
 9. Hei Selina, voitit arvonnassani! :) onnea! <3
  laitatko s-postia : olivertekimeistaperheen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palkinto tulikin jo postissa! :) Kiitos vielä arvonnan järkkäämisestä! :)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥