sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Onnellisen parisuhteen salaisuus

Vaikka sanotaan, että onni on tässä ja nyt, palaan aika ajoin ajassa taaksepäin muistelemaan niitä elämän onnellisia pieniä ja suuria hetkiä, joita olen kokenut Isimiehen kanssa. Muistelen päivää, jolloin tapasin ensimmäistä kertaa punatukkaisen pojan, joka soitti kitaraa ja tuntui heti tutulta ja turvalliselta, vaikka emme olleet koskaan ennen tavanneet. Muistelen hymyillen sitä ensimmäistä varovaista pusua, käsi kädessä kävelyä, haaveilua yhteisestä tulevaisuudesta ja sitä hetkeä, kun hän sanoi ensimmäistä kertaa rakastavansa minua. Muistelen kiitollisena myös hänen kosintaansa, meidän häitä ja sitä, kun näin hänet ensimmäistä kertaa pitelemässä yhteistä lastamme. Juuri silloin en olisi voinut olla onnellisempi enkä voisi olla nytkään - onni on tässä ja nyt, mutta myös muistoissa!


Parisuhteemme saavutti talvella alkavan teini-iän, olemmehan olleet yhdessä  jo uskomattoman onnelliset ja samalla myös rankat 13 vuotta. Näiden vuosien aikana olemme saaneet kasvaa yhdessä aikuisiksi, mutta silti rakkautemme ja toistemme kunnioitus on pysynyt samana siitä teini-iän ihastumisesta ja niistä ujoista pusuista aina tähän hetkeen saakka. Mikä sitten on meidän (sairaan) onnellisen parisuhteen salaisuus? Jos jätetään loput tahmeasta siirapista DanSukkerin purkkiin, niin mielestäni onnellisen parisuhteen salaisuus on avoimuus, rehellisyys, arjen pienet ilonaiheet, kunnon riitely ja huumori. Olemme olleet suhteemme alusta lähtien hyvin avoimia toisiamme kohtaan - olemme kiukutelleet, kun kiukuttaa ja iloinneet yhdessä, kun on ilonaiheita. Mielestäni parisuhteessa on tärkeää muistaa nauttia myös niistä arjen pienistä hetkistä ja siksi en ole koskaan voinut olla hymyilemättä, kun Isimies kantaa minua rappusissa, koska silloin saan ihan luvan kanssa painaa pääni hänen rintaansa vasten ja olla hänen lähellään. Luonnollisesti myös ritarillinen efekti tekee näistä tilanteista aika romanttisia, vaikka uljas ritarini ei välttämättä ajattelekaan asiaa niin kantaessaan minua kolmanteen kerrokseen käsivarsillaan! Onnellinen parisuhde tarvitsee sopivassa suhteessa myös riitelyä. Häälahja-astiaston hajottaminen astia kerrallaan sopii ehkä jollekin, mutta meillä toimii parhaiten kunnon murjotus, räjähdys ja sitten sovinto. Okei, ehkä murjotan vielä vähän räjähdyksen jälkeen, mutta pieni extramurjotus saa sovinnonkin kestämään pidempään!Kiitos Isimies, että teet minusta onnellisen! Onnellista sunnuntaita meille ja teille kaikille!

 

♥: Selina

 

Mikä on sinun mielestäsi onnellisen parisuhteen salaisuus?

22 kommenttia:

 1. Kauniita sanoja ja kauniita valokuvia. Muistetaan olla kiitollisia ihanista miehistämme ja kertoa myös heille, miten tärkeitä he ovat meille. Meillä on keskiviikkona 26- vuotishääpäivä ja yhteisissä vuosissa on menossa 31 vuosi. Onnellisen parisuhteen salaisuus? Tärkeää on ainakin toisen positiivinen huomioiminen päivittäin joskus hektisen arjen keskellä. Ilman näitä kosketuksia ja rakkaudetekoja etäännymme toisistamme. Minulle on myös tärkeää, että voin luottaa mieheeni 100 % kaikessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! <3 Ja hyvän vinkin annoit onnelliseen parisuhteeseen!

   Ihanaa huomista hääpäivää teille! <3

   Poista
  2. Kiitti Selina! Se hääpäivä on tänään. Olimme kahdestaan syömässä lempiravintolassamme. Sain rakkaimmaltani keltaisia ruusuja ja hän sai minulta lahjakortin jalkahoitoon. Onnellinen päivä!

   Poista
 2. Onnellisen parisuhteen salaisuutta en vielä tiedä sillä minulle ei ole vielä sellaisesta kokemusta. Mutta kaikki ajallaan, täytänhän vasta tänä syksynä 18v. Sellainen asia tuli mieleen että oletko ennen isimiestä seurustellut kenenkään kanssa vai onko tämä ensimmäinen suhteesi? Tämä kiinnostaa siksi koska olen kuullut paljon ettei ensimmäinen suhde voi kestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla ei ole kiire, kuten itse sanoit! Toivon, että kun löydät sen oikean olette yhdessä onnellisia päivittäin! <3

   Seurustelin ennen Isimiestä muutaman pojan kanssa, joita luulin jopa rakastavani. Olin todella nuori silloin, alle 14-vuotias. Kun aloin seurustelemaan Isimiehen kanssa, kaikki tuntui erilaiselta - silloin rakastuin oikeasti. Vaikka Isimies ei ollut ensimmäinen suhteeni, niin mielestäni ensimmäinen suhde voi kestää. :)

   Poista
 3. onnellisesta parisuhteesta en osaa sanoo mitään (:D) mutta sen voin kertoo et ihania kuvia!:)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus <3 :) Ootte olleet kyllä tosi pitkään yhdessä! Meidän parisuhteen salaisuus on luottamus sekä se, että voidaan olla omaittemme toisen seurassa. Myös matkustelu on yksi salaisuus :D

  VastaaPoista
 5. Ihania olette 💓

  Meilläkin ollaan oltu pitkään yhdessä, yli puolet koko elämästämme, ja naimisissakin kesällä jo 14v. Romanttinen rakkaus on muuttunut arjeksi ja suhteessa on kivuttu ylämäkiä sekä lasketeltu myötämäkiä. Samantyyppistä meidän elämä tuntuu teidän kanssa olevan, kun tulee tiukka paikka; mökötystä, tilanteita jossa salamat sinkoilevat ja sitten lopulta kunnon sovinto. Aina ollaan kuitenkin sopu saatu aikaiseksi ja yhdessä matkaa jatkettu kohti tulevaa. Toisen kunnioitus, luottamus sekä anteeksianto ovat minusta tärkeitä juttuja pitkässä suhteessa, eikä toisen huomioimista ihan niissä pienissä arkisissa jutuissa sovi kyllä unohtaa. 😍

  VastaaPoista
 6. Ihana <3<3<3 aika lailla samoja asioita itsekin koen, että onnelliseen parisuhteeseen kuuluu. Yksi tärkeimmistä asioista on tietysti luottamus, mutta myös se että kummatkin saavat olla oma itsensä ja saavat aikaa omiin asioihin toiselta sitä pyytämättä. Lisäksi pitää tietysti nauraa yhdessä ja toisaalta myös riidellä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Riitely puhdistaa ilmaa aina sopivasti. Sen jälkeen on mukavampi taas rakastaa!

   Poista
 7. Arvasin että taas saan pyyhkiä kyyneleitä - sekä naurun että liikutuksen, kun postauksesi luen :) Meillä on mieheni kanssa yhteistä taivalta viisitoista vuotta takana - yhdeksän niistä naimisissa. Aikuisina kun toisemme löysimme, niin parisuhteen perustana on yhteinen huumori, yhteiset arvot, luottamus ja halu olla toisen kanssa koko loppuelämä.
  Onnellisia kevätpäiviä teidän ihanalle perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ihanaa! <3 Oli ihana lukea että olet löytänyt aikuisiällä onnen ja aidon rakkauden ! <3 Kaikkea hyvää, ihanaa ja kaunista teille! <3

   Poista
 8. Ihanat te! <3 Minusta myös avoimuus ja toisen kunnioitus on tärkeää. Itse pidän tärkeänä myös arjen pieniä tekoja. Että silloin tällöin sujauttaa taskuun toisen lempisuklaapatukan, että kuiskaa yllättäen kesken ruoanlaiton, kuinka ihanalta näytät että annetaan joka ilta hyvänyön suukko. Pieniä, mutta suuria juttuja :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ihania juttuja! <3 Varsinkin tuo suklaan sujauttaminen taskuun!

   Poista
 9. Hyvä postaus! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kirjoitus ja kauniit kuvat! Onnellosen parisuhteen salaisuus, hmmm... Vaikea kysymys, varmasti ainakin se, että saa itse olla oma itsensä ja tulee hyväksytyksi juuri sellaisena ja toiseksi, että antaa sen toisenkin olla oma itsensä ja hyväksyy hänet juuri sellaisena. Meillä on tänä syksynä 15-vuotishääpäivä, yhteistä taivalta on takana 23 vuotta ja kyllä mä sanoisin,mettä me ollaan ihan onnellisia edelleen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! :) Oi teillä on jo kunnioitettavat lukemat mittarissa! Onnea ja iloa kesään! <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥