lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vapun sitruunainen simajuustokakku

Vappu, työväen, ylioppilaiden ja haalarikansan juhla. Vappuun kuuluu juhlimisen lisäksi herkuttelu ja silloin ei lasketa kaloreita siman, munkkien, perunasalaatin ja nakkien kulutuksesta - alkoholista puhumattakaan! Tänäkään vuonna emme juhli vappua kosteasti, vaan juhlistamme sitä A-murun mummolassa todennäköisesti hukkuen ilmapalloihin ja serpentiinin ja pessen yhden munkkimonsterin sokerin tahmaamia käsiä useita kertoja päivässä. Koska vappu osui tänä vuonna ehkä vähän tylsästi sunnuntaille, niin täällä maaseudulla ei ole mitään erityisiä vapputapahtumia. Toisaalta se kapungin melu, täyteen tupattu vapputori ja ilakoiva haalarikansa ei juuri nyt innosta ja siksi se, että vietämme vappua mukavan perhepäivän merkeissä maaseudun rauhassa sopii minulle oikein hyvin!

Mielestäni vappuun kuuluu ehdottomasti sima - sopivan sitruunainen ja poreileva vappujuoma. Tänä vuonna herkuttelemme perinteisen siman ja munkkien lisäksi herkullisella juustokakulla, josta voi maistaa vapun ja sitruunan kirpeyden. Vapun sitruunainen simajuustokakku sopii täydellisesti jälkiruoaksi tai vappukahveille tarjottavaksi!


1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

2. Murskaa digestivekeksit pussissa tai monitoimikoneessa, sekoita joukkoon voi ja painele seos Ø26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

3. Vaahdota kerma ja lisää siihen sokeri, tuorejuusto ja rahka sekä kahden (Luomu) sitruunan raastettu kuori ja mehu.

4. Sulata liivatteet kiehuvassa vesitilkassa ja lisää ohuena nauhana juustokermaseokseen huolellisesti vatkaten.

5. Kaada seos keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.

Simakiille:
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
 
2. Mittaa sima kulhoon ja siivilöi rusinat.

3. Sulata liivatteet vesitilkassa ja lisää ohuena nauhana hyytyneen kakun pinnalle.
 
4. Nosta kakku jääkaappiin ja anna hyytyä.
 
 Koristele valmis kakku sitruunaviipaleilla ja rusinoilla. Simakakun kanssa maistuu parhaimmalta tietenkin itse tehty sima! ;)

Pikkuniksi: Juustokakun saa irtoamaan helpommin vuoasta, kun kiedot ennen vuoan avaamista mahdollisimman kuumaan veteen kastetun pyyhkeen vuoan ympärille.

Iloista, aurinkoista ja herkullista vappua!


♥: Selina




Millaisia herkkuja sinun vappupöydästä löytyy?

20 kommenttia:

  1. Kakku näyttää ja kuulostaa herkulliselta, nam!

    Iloista vappua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti sinullakin oli kiva vappu! :)

      Poista
  2. Oh, mä just eilen simaa lasiin kaataessani mietin, saisikohan siitä tehtyä juustokakun. Nyt on pohdintoihin vastattu, kiitos! :D

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää ja kuulostaa ihanalta! Voisi ensi vapuksi kokeilla. :)

    - Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Kiitos linkistä, kurkkaan blogiisi! :)

      Poista
  4. Iloista Wappua sinulle ja perheellesi! Meillä mies toi eilen töistä 6 isoa munkkirinkilää. Onneksi lapsille maistuu, niin minä säästyn kiusaukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Toivottavasti teillä oli mukava vappu! :)

      Poista
  5. Iloista vappua teille <3 ihana kakku, tuli niiiin vesi kielelle!

    VastaaPoista
  6. Hei ihana idea - tätähän voisi tehdä kun meillä jäi juuri puolikas pullo Simaa yli :D

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa kokeilemisen arvoiselta kakulta. Laitan ensi vappua varten tämän ohjeen kyllä jemmaan :)

    VastaaPoista
  8. Nam mikä kakku!:) Oli varmasti herkullista ;p

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥