perjantai 15. tammikuuta 2016

Koti

Kyllä kotona on hyvä olla! A-muru, Isimies, Avustaja ja viikonlopun jälkeen alkava tavallinen arki...minulla ole enempää sanoja, olen niin onnellinen!

Kun saavuin tänään iltapäivällä taksilla kotiin, näin A-murun leikkimässä lumihangessa. Hän ei aluksi huomannut minua vilkuttamassa taksin ikkunassa kaivaessaan Isimiehen kolaamaan lumikasaan kuoppia pienellä lapiollaan, mutta pian pihallemme peruuttavaan taksiin kantautui iloiset äiti-huudot ja näin tyttäreni pupulakki päässään pomppimassa Isimiehen vieressä ja taputtamassa käsiään. Voitte varmasti kuvitella, ettei edes vielä hieman liikkuva taksi estänyt minua, kun avasin auton oven ja nappasin minua kohti juoksevan pienen rakkaan ja lumisen pupuni syliin!

Tänään leivomme A-murun kanssa keksejä, mitä hän toivoi minulta jo viime lauantaina. Juuri ennen halvausoireideni alkua A-muru juoksi leikkihuoneestaan innoissaan puisen cookie-keksin kanssa ja pyysi, että leipoisimme yhdessä samanlaisia keksejä. Tietenkin lupasin, kunhan hän nukkuisi ensin kiltisti päiväunet. Sen lupauksen jälkeen kaikki kuitenkin pysähtyi. Sairaalassa ollessani olin jo unohtanut koko keksit, mutta A-muru ei. Hän jopa suuttui minulle tiistaina, kun keksien leipominen ei onnistunut neurologian vuodeosastolla! :D Heti kotiin pääsyn ja pikaisen kauppareissun jälkeen pääsin vihdoin lunastamaan lupaukseni ja annoimme jauhojen pöllytä, A-muru söi enemmän taikinaa kuin leipoi ja lopulta vahti uunissa rapeaksi paistuneiden keksien jäähtymistä ennen sitä ensimmäistä ja odotettua suupalaa.


Keksit onnistuivat hyvin, vaikka pienen vertailun jälkeen A-muru totesikin, etteivät keksit näytä ollenkaan samalta. No aina ei voi onnistua - ei edes sairaan hyvä äiti!


 Huomatkaa pieni ja malttamaton käsi, joka on juuri nappaamassa keksin kesken kuvauksen!

Mutta entä ne pelottavat halvausoireet? Selkäni on kunnossa TT-kuvien perusteella, mutta halvaus on edelleen päällä ja sen vuoksi jalkani ovat polvista alaspäin sairaalan fysioterapeuttia lainaten täyttä spagettia. Saan vasempaan reiteeni edelleen pientä liikettä, mikä on hyvä, mutta myös lantion hallinta on vaikeaa, tai lähes mahdotonta, joten en pysyt enää liikkumaan kuin pyörätuolilla.

Halvaukseen voi olla kolme syytä. Ensimmäinen on kehoni tulehdus, joka ei ole vieläkään antanut periksi. Sitkeä tulehdus on ilmeisesti useamman bakteerin aiheuttama, johon syön antibioottia vielä muutaman päivän. Kaiken järjen mukaan halvaus pitäisi siis parantua bakteerien antaessa periksi, mikä on hyvä uutinen! Halvaus voi olla myös hermojuuritulehduksen aiheuttama, joka voi olla pahimmillaan jopa hengenvaarallinen. Tämän sairauden poissulkemiseksi minusta pitäisi ottaa selkäydinnestenäyte, mutta siihen ei ryhdytä kohdallani kuin pakon edessä. Selkäydinpunktio on kohdallani vaikea toimenpide stimun, selkäytimen arpien ja vaurioiden vuoksi. Hermojuuritulehdusepäilyn kohdalla ei voi kuin odottaa tulevaa hermoratatutkimusta ja seurailla ettei halvausoireisto etene jaloista ylöspäin. Jos näin käy, niin hakeudun tietenkin heti päivystykseen. Kolmas vaihtoehto on sairauden aiheuttama jalkojen hermotushäiriö. Pari vuotta sitten sairaus levisi nielun lihaksiin aiheuttaen tuntohäiriöitä ja lihastoiminnan häiriöitä, enkä sen vuoksi pysty nielemään enää kunnolla. Ei ole siis poissuljettua, että samoin voisi käydä myös jaloilleni, mutta tämä tarkoittaisi sitä, että halvaus olisi pysyvä - ainakin osittain. Valitse nyt näistä sitten mieluisin!

Sairaalassa ajattelin, että eihän nämä jalkojen halvausoireet muuta elämääni mitenkään - olenhan jo valmiiksi pyörätuolissa. Mielessäni pyöri vain A-muru, Isimies, ikävä ja kotiin pääsy, ja siksi treenasin siirtymisiä niin kauan kunnes en tarvinnut enää siirtolevyä enkä hoitajien apua. Se on syy siihen, että saan näpytellä tätä postausta nyt kotisohvalta. Okei, ehkä vähän puhuin itseni ulos sairaalasta - olen jo aika hyvä siinä! ;) Kotona kuitenkin huomasin jo eteisessä ensimmäisen ongelman: minun oli vaikea keksiä turvallinen tapa siirtyä pyörätuolista toiseen käsien avulla, sitä kun ei harjoiteltu sairaalassa. Onneksi Isimies on varustettu pitkällä pinnalla ja hänen avullaan siirtyminen sujui yllättävän hyvin. Ja Isimies. En voi olla kuin valtavan kiitollinen, että olen saanut hänet elämääni! Hän on auttanut minua kaikessa, huomioinut tarpeeni, kertonut rauhallisesti varmasti sata kertaa A-murulle, ettei äiti pysty enää siirtymään lattialle leikkiään, kuten ennen ja jopa odotti suihkussa, kun saippuoin itseäni päästä varpaisiin ja vaahdotin itseni puhtaaksi Hotelli Sairaalaan hajuista! Hän oli myös ensimmäinen ihminen, joka kysyi pelottaako minua. Ja kyllä, minua pelottaa, vaikka yritänkin olla varsinainen kovanaama. Mikään ei ole vielä varmaa, mutta toivon, että halvaus lähtisi parantumaan edes osittain, että voisin istua lattialle A-murun kanssa leikkimään ilman pelkoa siitä etten pääse enää takaisin pyörätuoliini! Kaikki murheet kuitenkin hälvenivät hetkessä, kun sain tänään kuiskata nukkuvalle A-murulle, että rakastan häntä eniten maailmassa ja antaa hellän pusun hänen poskelleen. Samalla A-muru hymyili aivan kuin olisi kuullut, että olen siinä!

 

 

♥: Selina

 


44 kommenttia:

 1. Ihanaa että pääsit kotiin rakkaittesi luo!<3

  VastaaPoista
 2. Kiva kun kotiuduit <3 paljon voimia sinne!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavaa, että olet taas kotona! Ihania hetkiä perheen parissa ♥

  VastaaPoista
 4. Iih, itku tuli liikutuksesta <3
  Mulla olis tuhat ja sata erilaista asiaa sanottavana sulle. mutta en osaa pukea ajatuksia sanoiksi, vetää vaan niin hiljaiseksi tämmönen ihanan ihmisen riepoittelu. Mutta kaikkea hyvää, enkeleitä teidän perheelle, pikaista toipumista, olet ajatuksissa <3 <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ihana sinä! Herkkis! ;)
   Riittää Nadja, kun olet noin iloinen ja pirteä - saan siitä voimia! <3

   Poista
 5. Hienoa että olet vihdoin kotona! Toivotaan, että halvausoireiden syy löytyy pian ja halvaus lähtee purkautumaan. Mukavaa viikonloppua koko teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Niin onkin! toivottavasti oireet helpottaa ettei tarvitse mennä takaisin! <3

   Poista
 6. Oi, hienoa, että olet päässyt kotiin! Ja mikä ihana kotiinpaluu sinulla onkaan ollut :') Olen jo aiemmin tainnut mainitakin, että olet kyllä huikea persoona - vaikeuksien ja pelkojen keskelläkin jaksat päivittää blogia ja ennenkaikkea olla niin uskomattoman positiivinen! Sinulla on ihana kaksikko kotona - suloinen A-muru ja Isimies, joka yllä kirjoittamasi perusteella ansaitsee tähän oman <3 ! Nuo kaksi aivan satavarmasti rakastavat sinua eniten maailmassa :)
  Selina, sinulle ei voi toivoa muuta kuin kaikkea hyvää! Niin, ja muistathan, sinulla on ne siivet - vahvat vastatuulessakin <3
  -Minski-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista jälleen Minski! Sulla on sana hallussa! <3

   Poista
 7. Nämä kirjoituksesi saavat mut joka kerta kyyneliin. Sulla on ihan uskomaton kirjoittamisen lahja ja valoisuus. Ihanaa, että pääsit kotiin!

  VastaaPoista
 8. Luota siihen, että se on tuo paha tulehdus <3 ja paranee! Toivon kovasti <3

  Ite kans täällä särkylääkeviikkoa viettänyt. Helkkarinmoiset kivut palasivat kun poskiontelot alkoi oireilla. Vähän helpottamaan päin ja kädet jo toimii paremmin, vaikken antibioottia jaksanut lähteä hakemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän luottaa! <3

   Voimia sinulle kipuihin - toivottavasti menee ohi pian!

   Poista
 9. Mahtava juttu, että olet jälleen kotona. Toivon todellakin, että halvausoireesi on pian vain ikävä muisto, oli sitten syy, mikä tahansa. Minä en voi mennä lattialle. Tai voin, kyllähän painovoima minut sinne auttaa, mutta en pääse ylös ilman toisen aikuisen apua. Tätä harjoittelen fysioterapiassa. Että miten pääsen ylös lattialta pienellä avustuksella, ilman, että toinen ihminen joutuu nostamaan minua. Ollaan kumpikin kiitollisia ihanista miehistämme! Nyt taidankin lähteä suihkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saan olla kotona! Näyttää elämäkin valoisammalta! <3

   Tsemppiä treeneihin! <3

   Poista
 10. Voi kuinka ihanaa että pääsit kotiin! <3

  VastaaPoista
 11. Hyvä, että olet kotona, se on helppo ymmärtää. Sairaalassa ollessa vastuu on lääkäreillä. Ehkä he paneutuvat enemmän asiaan, kun potilas on siellä. Onhan tuo valtava asia kaikkinensa. Ei sitä edes ymmärrä näin lukien. Miten sinun tasapaino sujuu istuessa, ilman tuolin tukea? Lattialla istuminen on varmasti merkittävä asia niin sisällä kuin ulkona pienen kanssa ja seurana. Tuo pyörätuolista toiseen pyörätuoliin siirtyminen on hurjaa. En ole nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle kommentistasi! Tasapaino on ihan ok, ei entisensä, mutta istuminen onnistuu ihan hyvin. Vaikeinta on istua ilman mitään tukea, mutta pärjään kyllä. :)

   Poista
 12. Huh, onneksi olet taas kotona! Ei sitä vain voi ymmärtää miten rankkoja aikoja teidän koko perhe joutuu elämään. Aina jos sinulla on pidempi postaustauko, tulee mieleen ajatus että "entä jos sairaala kutsui taas" (
  Mutta nyt vain pidetään peukkuja, että halvaus menee ohi eikä ainakaan etene muualle! Haleja <3

  VastaaPoista
 13. Oot kotona! mahtavaa!!! :) Ja nam, hyvän näköisiä keksejä! :P

  VastaaPoista
 14. Ihanaa että olet viimein päässyt kotiin. :)
  Ja cookiet näytti todella herkullisilta. On ollut hauskaa seurata mitenkä oman trion muisti kehittyy. Nykyään joutuu jo monesti tilille sanomisistaan, jos on tullut "akuutissa katastrofitorjunnassa" luvattua puistokäynti tai pillimehu tädin työmaalla. ;)

  VastaaPoista
 15. Voi miten onnellinen olen, että olet päässyt jälleen kotiin perheesi luo <3 Varmasti kamalaa tuo halvaantuminen, en yhtään ihmettele että pelottaa! Toivon sydämeni pohjasta, että tilanne paranisi <3 Olet joutunut niin paljon kokemaan, että ihan ihmettelen miten olet kaikesta selvinnyt ja omaat vielä noin kultaisen luonteen ja positiivisen elämänasenteen!<3 <3 *halaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Spireida! <3 Ihana sinä!! Halaus takaisin! <3

   Poista
 16. Ihanaa, että olet päässyt kotiin perheesi luo!! Toipumista ja hyvää vointia!

  VastaaPoista
 17. Ihania uutisia kotiinpääsystä! Ihan huippua! Edelleen toivon kovasti sinulle pikaista toipumista, toivottavasti tunto alkaa palata jalkoihisi!

  VastaaPoista
 18. Ompa kiva, että pääsit kotiin rakkaiden luo!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥