keskiviikko 9. joulukuuta 2015

"Me ollaan NIIN kaksosia!"

Tämän vuoden isänpäivänä se tapahtui jälleen. Kaksoissiskoni soitti minulle ja kysyi (muka) viattoman kuuloisena, mistä hän mahtaisi löytää kangasvärejä. Kysyin hieman hämmentyneenä häneltä, mihin hän nyt kangasvärejä tarvitsee, ja heti sen jälkeen se näkymätön napanuora kiskaisi minut kohti linjojen toisessa päässä olevaa kaksoissiskoani - lähestyvä isänpäivä, kankaanpainanta, nekin? Ei kai taas! Kun olin saanut päätelmäni valmiiksi, ilmoitin heti kaksoissiskolleni, että he eivät todellakaan saa tehdä tyynyliinaa isänpäivälahjaksi silloin tupla-, nyt triplafaarille, koska me olimme jo tekemässä tyynylinoja hänelle ja A-murun papalle! Puhelimen toisessa päässä oli varmaan sekunnin ajan aivan hiljaista ja sitten alkoi räjähtävä nauru ja ainoa asia, mitä hän sai sanottua oli: "Me ollaan niin kaksosia!", ja nauru jatkui ja tarttui minuunkin!

Kaksosuutemme hämmentää varmasti enemmän muita kuin meitä, elämmehän kaksoslandiassa päivittäin! Vaikka me molemmat olemme edenneet elämässämme omiin suuntiimme, meillä on omat kodit, perheet ja ihan oman itsemme näköiset elämät, niin silti kaksosuus näkyy arjessamme päivittäin.  

Me ollaan NIIN kaksosia ja sen tietää siitä, kun....

...jätimme saman vuorokauden aikana molemmat omissa kodeissamme kymmenien kilometrien päässä toisistamme pakastimen ovet auki! Siskollani suli pumpatut äidinmaidot ja meillä syötiin ihan hulluna kanasuikaleita pari seuraavaa päivää.

...ostimme toisistamme tietämättä lähes samanlaiset mekot ja silmälasit! Sitten tulikin vääntö, kumpi oli ensin, minä vai hän!...kohtaamme usein toisemme hyräillen samaa laulua. Lapsena tämä oli niin ärsyttävää ja aiheutti monet riidat, mutta nyt se on lähinnä huvittavaa - varsinkin kun laulut sattuvat olemaan lastenlauluja!

...arvasin kaksoissiskoni tyttövauvan nimen. Sitä ei kuitenkaan tarvitse mainita, että muutin kerran mielipiteeni ja lopulta Isimies oli oikeassa. Eka kerta meni kuitenkin oikein! ;)

...sairastumme monesti yhtä aikaa. Taudin lähdettä ei tarvitse edes etsiä, vaan riittää kun ottaa puhelun Kaksoslandiaan vauva A:lle ja kysyy miten hän voi!

...aavistamme aina, jos toisella on hätä. Silloin meillä molemmilla on huono olla.

...yritän soittaa kaksoissiskolleni ja puhelin on varattu. Samaan aikaan toisaalla painitaan saman ongelman kanssa. ;)

...sanomme asiat aina stereona, eli yhteen ääneen. Tämä oli todella yleistä lapsena, mutta onnistuu hyvin näin aikuisiälläkin!


...ilmaannumme lapsuudenkotiimme yhtä aikaa, toisistamme tietämättä luonnollisesti. Tuplasti onnea ja iloa vanhemmillemme - jälleen kerran yllätyksenä!

...pelkkä ajatus toisesta saa puhelimen soimaan ja soittajan varmaan arvaattekin! ;)

Lopuksi ehkä kaikkein oudoin asia, minkä olen täällä blogissakin maininnut: meillä on samannimiset aviomiehet! Onneksi vanhempamme ovat tottuneet saamaan vastaukset stereona, koska nyt myös vävyt harrastavat samaa!

 

♥: Selina

 


Ps. Kaksoissiskoni perheineen teki lopulta suloisen t-paidan faarille isänpäivälahjaksi, joten faarilla ei ollut isänpäivänä tuplasti persoonallisia tyynyliinoja! ;)

44 kommenttia:

 1. Monesti olen lukenut, että kaksosilla on läpi elämän se näkymätön napanuora :)
  Tämä oli hauska postaus!

  Mulla on kans (vaikken kaksonen olekaan) usein sellanen aavistus mun veljen sekä äidin kanssa, että nyt pitää soittaa tai nyt tietää jonkun asian jne ja se on sit totta. Ja joskus silleen, että saatan olla että et nyt voi lähtee sinne ja sinne ja toinen on ihan että miksei. Sitten kun vaihtaa suunnitelmia niin siellä onkin tapahtunut jotain ikävää, minne olis ollut menossa. Ihan hullua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! :)

   Uskon että vastaava side löytyy muiltakin kuin kaksosilta. :)

   Poista
 2. Mä niin lapsena halusin olla kaksonen :) Mulla oli tämmönen mielikuvitus kaksonen hetken aikaa (kröhöm)..Ihania juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä halusin OIKEAN isosiskon! :D Ihana mielikuvituskaksonen! <3

   Poista
 3. haha ihana postaus ja ihania kuvia! <3 mä pienenä oisin halunnu aina olla mun vuoden ja kuukauden vanhan siskom kans kaksosia ja ärsytti ettei voitu olla :D kaksosuus varmaan om suuri rikkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kannattaa kirjoittaa joo aamulla kommentteja kun sittenhä kirjoittaa iha hullusti. Halusin siis pienenä olla vuotta _vanhemman_ isosiskoni kans kaksonen en vuoden ja kuukauden vanhan siskon kans :DDD

   Poista
  2. Ihana sinä! :) En olisi huomannut mitään! Ajattelin, että tarkoitit että sinulla on vuoden ja 1kk ikäero siskosi kanssa ja olisit toivonut että te olisitte kaksosia! :D Kaksosuus on rikkaus, mutta muistan silti lapsena toivoneeni OIKEAA isosiskoa. 30 minuttiia ikäeroa ja jaetut etuudet, kuten karkkipussit ei ollut silloin mielestäni tavoittelemisen arvoista! ;)

   Poista
 4. Olette kyllä ihan mielettömiä :D Uskomatonta miten voi ollakin noin samanlainen, ja tuo että teillä on kaikenlisäksi samannimiset miehet, hahah voi vitsit! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) En meinannut millään uskoa, kun siskoni kertoi vuosia sitten minulle, että hänen poikakaverinsa nimi on sama kuin minun miehelläni! :D

   Poista
 5. Hauskoja ja uskomatonta samalla aikaa! Minulla monesti käy niin, että ajattelen, että pitääpä soittaa äidille ja saman tien puhelin soi ja äitinihän se siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon että äidin ja tyttären side on myös erittäin vahva! <3

   Poista
 6. Ihania juttuja ja todella uskomattomia. Ei sillä, ettenkö uskoisi, mutta on aika maagistakin. Ja varmasti tulee pelottaviakin tuntemuksia, että onko toiselle sattunut jotain ikävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksosuus on ihmeellistä! :) On tullut pelottaviakin tuntemuksia. Minä esim. synnytyin koko yön unissani, kun siskoni synnytti tietämättäni kummipoikaamme pari vuotta sitten! Tiesin toki nukkumaan mennessäni, että siskoni on osastolla, mutta synnytys ei edennyt ja aamulla oli tarkoitus käynnistää. Heräsin yöllä kamaliin menkkakipuihin ja pahoinvointiin ja ihmettelin miksi minua supistaa! :D Aamulla kuulin sitten pienen ihmeen syntyneen.

   Poista
 7. Tätä oli mielenkiintoista lukea! Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 8. Voi olipa kiva lukea tämmöinen postaus, hauskoja juttuja teille sattunut. :) On varmasti ihanaa omistaa tuollainen sisko.♥
  Ihania kuvia teistä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva Terhi, että tykkäsit! <3 On ihanaa! En voisi parempaa siskoa toivoa! <3

   Poista
 9. Varmasti ihanaa kun on kaksois sisar!

  VastaaPoista
 10. Ihanat siskokset! <3 Olette aivan mahtava parivaljakko!!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana postaus!! :) Tuli hymy huulille täällä monta kertaa :) Niin kauniitakin ootte!!

  VastaaPoista
 12. Ihanat! Hyväntuulen teksti :) -vipsu

  VastaaPoista
 13. Hyvälle tuulelle tästä tulee - ei mahda mitään. Uskomatonta, miten ihmisten välillä, jotka ovat kaukanakin toisistaan, olla todellakin noin vahva side! :)

  VastaaPoista
 14. Olipas mielenkiintoinen postaus! Ihanat kaksoset olette ♡

  VastaaPoista
 15. Ootte kylmä uskomattoman samanlaisia! Vaikea ymmärtää tuota sidettä kun itsellä ei kaksosta ole, mutta kertomasi perusteella ihan huippua:) onko siskollasi blogia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksosuus on huippua! Se ero meissä on, ettei siskollani ole blogia! Olen kyllä yrittänyt käännyttää häntä! ;)

   Poista
 16. Voi naiset! :D olisipa hassua ajatella, että olis kaksoissisko. Se on varmaan ihanaa!

  VastaaPoista
 17. Voi mitä juttuja, siis toi on varmasti vaan ihanaa oikeesti <3 Tosi hyvänmielen postaus! (: Ootte kyllä niin kauniit kaksoset!

  VastaaPoista
 18. Hahaa, ihana. :D Meillä mies on kaksonen, mutta johtuneeko siitä että hänen kaksonensa on tyttö, että heillä ei ole ollut samanlaisia mystisiä juttuja.

  Kaksosuus on kyllä mielenkiintoinen aihe!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että epäidenttisyys saattaa vaikuttaa, mutta isoin tekijä on eri sukupuoli. Toki poikkeuksiakin varmasti on paljon! Uskon että identtisyys tekee meistä entistäkin läheisemmät! :)

   Poista
 19. ihana postaus <3 Kaksosuus on aina ollut mielestäni kovin kiehtovaa, ihania mystisiä juttuja ^_^

  VastaaPoista
 20. Hauska kirjoitus, nousi hymy huulille lukiessa. :)
  Olisi varmaan mahtavaa olla kaksonen. Itselläni on 6v vanhempi sisko ja 9v nuorempi veli. Ei meillä ollut pieninä juuri yhteisiä juttuja. :/

  VastaaPoista
 21. Toi on jännää, että monet kaksoset kokevat kuten te! Minullakin on identtinen kaksossisko ja me olemme NIIN epäkaksoset! Nään meidät niin erilaisina, että on vaikea huomata samankaltaisuudet. Ainut asia missä on kummallista yhteyttä on terveys. Meillä on molemmilla ihosairaus, joka aiheuttaa ihottumaa vasemman käden kämmeneen. Molemmilla on myös ns. vasomotorinen nuha, joka aiheuttaa valtavia nuhakohtauksia. Viime vuonna reväytimme oikean jalan nilkan nivelsiteet kolmen kuukauden välein ilman mitään aiempia nilkkavaivoja. Joten saa nähdä mitä samat geenit tuovat tulevaisuudessa...Kiva blogi sinulla, taustalta olen seuraillut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäkaksoset, ihana! :D Kiva kun jaoit kokemuksesi kaksosuudesta! :) Kiva myös kuulla, että pidät blogistani! :)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥