sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Nakukakku synttärisankarille

Yksinkertainen on kaunista ja niin on myös leivonnassa! Uskoakseni tämän ajatusmallin kautta on syntynyt ajatus nakukakusta, eli naked cake, joka on vallannut internetin ihmeellisen maailman toinen toistaan herkullisemmilla ohjeilla - yksinkertaista, kaunista, pelkistettyä ja silti herkullista! Olen pystynyt pitkään välttämään nakuilun kakkujen kohdalla, mutta päädyin kuitenkin kokeilemaan sitä ensimmäistä kertaa Isimiehen synttäreiden kunniaksi. Olen sitä mieltä, että leivonnainen jossa on paljon suklaata ja rasvaa ei vaan voi epäonnistua, joten siitä ajatuksesta syntyi tämä suklainen nakukakku Selinan tyyliin!



Selinan suklainen nakukakku:

Pohja:
(Ø 24 cm irtopohjavuoka)

- 4 munaa
- 2,5 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl maitoa
-  2 tl leivinjauhetta
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl aitoa kaakaojauhetta

-  Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää seokseen voisula ja maito sekä kuivat aineet. Kääntele ainekset varovasti sekaisin tasaiseksi taikinamassaksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia, uunin tehosta riippuen. 

Kostutus:
- Vaniljamaito (tai kylmä kahvi)



Suklaaganache:
- 4dl vispikermaa
- 2 levyä tummaa suklaata (400g)
- 25g voita
- Ripaus suolaa korostamaan suklaan makua

Lisäksi:
- Vadelmia maun mukaan
- 1prk vispikermaa
- Noin ½ pss Pätkis Mini Bites-karkkeja

- Kiehauta kerma nopeasti kattilassa ja kaada se rouhitun suklaan ja paloitellun voin päälle. Anna seistä rauhassa pari minuuttia. Sekoita ganachea varovaisesti esim. haarukkavatkaimella tasaiseksi massaksi. Anna ganachen levätä huoneenlämmössä noin tunti ja nosta jääkaappiin vielä toiseksi tunniksi jähmettymään. Sekoittele ganachea välillä, mutta älä vatkaa, ettei siihen tule turhia ilmakuplia. Ganache jähmettyy pursotettavaksi tai levitettäväksi laakeassa astiassa noin parissa tunnissa.

- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai kylmällä kahvilla ja levitä päälle suklaaganachea, vadelmia ja kermavaahtoa. Tee samoin toisen kerroksen kohdalla. Päällimmäisen kerroksen kohdalla kostuta kakkupohjan alapuoli ja nosta toisen kerroksen päälle. Koristele kakun pinta kerroksella ganachea ja pätkisrouheella. Nosta kakku jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ja nauti viettelevän suklaisesta nakukakusta! ;)


Pikkuniksit:
Suolaripauksen lisäksi appelsiini ja aprikoosi ovat suklaan kanssa hyviä kavereita! Voitte korvata vadelmat levittämällä kostutetun kakkupohjan päälle kerroksen appelsiini- tai aprikoosimarmeladia. Suklaaganachen voi myös maustaa esimerkiksi raastetulla appelsiinin kuorella, kahvilla tai vaikka liköörillä. Jouluisen suklaaganachen saatte taas aikaan ripauksella kanelia! Samalla ohjeella suklaaganacesta voi tehdä myös herkullisia ja tuhteja suklaatryffeleitä! Antakaa vain ganachen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin, pyöritelkää siitä pieniä palloja ja pyöräyttäkää ne lopuksi kaakaojauhoissa - herkullista! Juuri tällaiset suklaatryffelit koristavat myös Isimiehen nakukakkua. Ganachea kannattaa kokeilla myös muilla suklaalaaduilla! Voihan SUKLAA!

Ihanaa ja tosi suklaista synttäripäivää sinulle Isimies! Olet hurrrrrrrrrjan rakas - ja jo aika vanha! ;)



♥: Selina

 



Maistuisiko teillekin nakukakku?

31 kommenttia:

  1. Kuullostaa ja näyttää niin hyvältä :P

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!! Vau ja nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! :) Tässä oli hieman hommaa, mutta oli kuulemma herkullista!

      Poista
  3. Ettäs kehtaat ;) -Isimies

    VastaaPoista
  4. Varmasti maistuisi! Tosi nätti kakku ja niin herkullisen näköinen, melkein kuola valuu suunpienistä. :D

    VastaaPoista
  5. Oi, miten herkullisen näköinen!!! Mukavaa sunnuntaita!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anna! Toivottavasti sinunkin sunnuntai sujui mukavissa merkeissä! :)

      Poista
  6. Onpas ihanan näköinen kakku, nam! Ja nyt vasta ekan kerran kuulin nakukakuista, mutta parempi nyt kuin ei koskaan :D

    VastaaPoista
  7. Kyllä kiitos minulle maistuisi nakukakku! Heti, kun kolmen viikon viljaton ruokavalioni on ohi. Ellei sitten oloni kohenee niin, että jatkan ilman viljoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti sitte lepomaan! ;) Pidän peukkuja!

      Poista
    2. Tämä onnistuu varmasti aivan yhtä hyvin gluteenittomana! :)

      Poista
  8. Nam!! Me valittiin ihan väärä viikonloppu vierailuille. Vaikka se porkkanakakkukin oli ihanaa!! =D Onnea isille!

    VastaaPoista
  9. Hieno kakku. Nam.
    Ja olet ihan oikeassa. Jos on riittävän paljon suklaata ja rasvaa, lopputulos ei voi olla huono. ;)

    VastaaPoista
  10. Oi minkä näköinen kakku, tämmösen teen kyllä omille synttäreilleni ja syön sen yksin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Uskon, että tämän syömiseen menee muutama päivä, jos sen syö yksin! ;)

      Poista
  11. Ihanan herkullisen näköinen ja upea kakku! Oletpa taitava leipomaan!

    VastaaPoista
  12. Näin vastaavan reseptin Me-lehdessä ja kyllä alko jo sillon tekemään mieli tota kakkua ! :p Nam :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä reseptejä oli aika paljon netissäkin kun etsin inspiraatiota! :) Tämän reseptin mukaan tehty kakku upposi hyvin tänään myös Isimiehen työpaikalla. :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥