torstai 17. syyskuuta 2015

Hetki ennen

Minun piti kirjoittaa vaikka mitä ennen leikkaustani. Minun piti kirjoittaa meidän ihanasta kesästä, muistella kaikki ihanat tapahtumat aina Muumimaailmasta siihen ikävään elokuiseen onnettomuuspäivään. Meidän kesä oli siihen asti aivan täydellisen ihana! Minun piti kertoa teille vielä kerran tulevasta leikkauksesta, siitä miten hienosti A-muru ja Isimies ovat pärjänneet ja siitä kuinka isona apuna he, perhe, ystävät, Avustaja ja te olette minulle olleet. En kuitenkaan saanut kirjoitettua mitään näistä, koska tuleva leikkaus pyöri mielessäni jatkuvasti. Rehellisesti minua pelotti... ja pelottaa ihan kamalasti.

Olen nyt sairaalassa Tampereella, jossa A-murun mukaan paranen.
Hän on kysynyt minulta näiden kipeiden viikkojen aikana usein, että olenko jo terve ja parantunut. Olen kertonut hänelle rehellisesti, että äiti tarvitsee parantuakseen leikkauksen. En vain tullut missään vaiheessa ajatelleeksi, että entä jos leikkaus epäonnistuukin. Mitä minä sitten sanon lapselleni, joka luuli, että tulin tänne Tampereen sairaalaan leikkauttamaan vain pitkäksi kasvaneet kynteni - eihän hän muunlaisesta leikkauksesta onneksi tiedäkään! Mitäs jos neurokirurgit eivät saakaan selkäydintäni korjattua tai uusia piuhoja elektrodeja paikoilleen? Mitä jos joudun toivottamaan pahentuneen kivun tervetulleeksi perheeseemme pysyvästi - taas?  Mitä minä sitten vastaisin A-murun kysymykseen, olenko terve?

Viimehetken panikointi ei kannata, tiedän sen. Tämä leikkaus olisi kuitenkin tullut eteeni lähitulevaisuudessa ja  se olisi koetellut perheemme elämää joka tapauksessa. Juuri tällä hetkellä nämä koettelemukset tuntuvat vaan aivan liian suurilta - miksi me...miksi juuri nyt? Kaikesta huolimatta yritän vain luottaa, rakkaan mummun muistoa kunnioittaen. Hänen mukaansa luottamus on ainoa asia, mihin pelon keskellä voimme turvautua - pitää luottaa, että parempaa on tulossa. Luotan siis, että kun herään nukutuksesta, selviän kaikesta mitä eteeni tuleekaan. Luotan, että elektrodit löytävät hyvät paikkansa korjatussa selkäytimessä ja toivuttuani leikkauksesta, saan heittää jälleen hyvästit näille koville kivuille ehkä jopa vuosiksi. Luotan neurokirurgitiimiini. Luotan, että selviän perheeni ja itseni tähden. Luotan perheeni ja läheisteni tukeen ja ymmärrykseen. Minä luotan! Mummu kuulethan sen sinne pilvien päälle ja pidät huolta A-murusta ja Isimiehestä minun poissa ollessani. Rakastan sinua.

Blogi hiljenee tämän postauksen myötä, mutta kuinka kauaksi, sitä en tiedä.
Leikkaus on iso, eli tulen olemaan tehohoidossa jonkin aikaa, kuten viime leikkauksenkin jälkeen. Leikkauksesta toipuminen tulee kirurgien mukaan olemaan pitkä prosessi, mutta kun palaan kaikki on on jälleen hyvin ja silloin bloginikin paranee tästä kivusta ja sairaudesta, kun pääsen postaamaan jälleen sellaisista asioista joista nautin. Näitä postauksia olen lukenut hymyillen täällä leikkausta odottaessani. Ihanaa tietää, että voin löytää ne täältä uudelleen leikkauksen jälkeenkin. 

Sydämellinen kiitos teille kaikille myötäelämisestä, tuesta ja välittämisestä! Kiitos viesteistä ja tuesta sairaalaan. Kiitos, että tekin luotatte ja siitä, että valoitte uskoa minuun! Kiitos, että olette olemassa.

Tällaiset tunnelmat minulla on hetki ennen leikkaustani. Muutaman tunnin päästä siirryn saliin, mutta siirryn sinne luottaen ja hymyillen!

♥: Selina

46 kommenttia:

 1. Selina, tsemppiä sinulle <3 -viivi

  VastaaPoista
 2. Oikein, oikein paljon tsemppiä matkaan! Toivu leikkauksesta rauhassa ja ota aikaa itsellesi ja perheellesi - me innokkaat lukijat jaksetaan kyllä odottaa palaamistasi blogin pariin. :) Pidän tänään peukkuja ylhäällä ja jännitän kanssasi!

  VastaaPoista
 3. Toivotaan että leikkaus menee hyvin :) paljon jaksamista sinne!

  VastaaPoista
 4. Uskon, että ollaan kaikki lukijat hengessä mukana, minä ainakin, sillä tiedän omalta kohdalta miltä tuntuu jättää pieni lapsi kotiin ja löhteä kohti tuntematonta, tässä tapauksessa leikkausta. T Ulla

  VastaaPoista
 5. Kaikki menee hyvin, minäkin luotan siihen!<3

  VastaaPoista
 6. Kirjoitat aina niin kauniisti. Tsemppiä toipumiseen <3 täällä odotellaan sinua, mutta ota aikasi parantumisen kanssa :)

  VastaaPoista
 7. Ajatukseni ovat siellä luonasi! Tsemppiä ihan hirmuisesti sinulle leikkaukseen ♡♡♡

  VastaaPoista
 8. Ajatukseni ovat siellä luonasi! Tsemppiä ihan hirmuisesti sinulle leikkaukseen ♡♡♡

  VastaaPoista
 9. Halaukset sinne ja pidän sormet ja varpaatkin ristissä puolestasi! Kun on toivoa, on elämää :)! <3

  VastaaPoista
 10. Valtavasti tsemppiä ja voimia Selina.♥ Täällä pidetään peukut pystyssä että kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
 11. Voimia ja tsemppiä sulle operaatioon ja siitä toipumiseen! Mä olen satavarma, että pian luemme entistäkin ehomman Selinan blogia. Täällä me odotellaan sua. Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä ja lämpimiä ajatuksia! Kyllä me lukijat täällä pärjätään! Keskity sinä nyt vain parantelemaan itsesi kuntoon!

  VastaaPoista
 13. Tuhat halausta ja paljon kauniita enkeleitä matkaasi! Kaikki TULEE menemään hyvin ja pian touhuat jo arjen keskellä ihan kuin ennenkin <3 Voi hyvin!! Parane pian!! Ja ihan hurjasti tsemppiä myös kotiväelle <3

  VastaaPoista
 14. Hurjasti tsemppiä ja paranemiseen voimia sinne <3 Oot mielessä!

  VastaaPoista
 15. Tätä ei voinut vaan lukea ilman kyyneleitä. Toivon sydämestäni, että leikkaus onnistuu. Olet mielessäni <3 Voimia!

  VastaaPoista
 16. Ei voi muuta sanoa kuin paljosti tsemppiä leikkaukseen ja halit sinne myös! ♡♡

  VastaaPoista
 17. Ihana kirjoitus! Paljon tsemppihalauksia sinne!<3 toivomme ja luotamme että kirurgit hoitavat vaativan leikkauksen niin hyvin kuin mahdollista. Ja että kivut olisivat pian taas poissa ja paluu normaaliin arkeen mahdollista.

  VastaaPoista
 18. Huh... Kylmät väreet tuli postausta lukiessani. Olet vahva ja rohkea nainen Selina! Halauksia ja voimia <3

  VastaaPoista
 19. Toivon - ei vaan l u o t a n, että kaikki on mennyt hyvin!
  Toipumista toivottelee Annika

  VastaaPoista
 20. Minä luotan myös, että kaikki menee hyvin! Lähetän sinulle suuret voimatsempit leikkauksesta toipumiseen!!!

  VastaaPoista
 21. Tsemppiä hurjasti! <3 Toivottavasti kuulemme sinusta pian ja voit taas postata asioista, joista nautit ja saat iloa.

  VastaaPoista
 22. Voi Selina, tosi tosi tosi paljon tsemppiä leikkaukseen! <3 pidän peukkuja täällä leikkauksen onnistumiselle ja toipumiselle!

  VastaaPoista
 23. Ajattelen sua ja lähetän hirmu paljon parantavia ja voimauttavia ajatuksia♥ Sulla on muutama hassu päivä aikaa toipua kipuryhmän tapaamiseen.. :) Nii toivottavasti pääset pian pian kotiin toipumaan! Koko perheelle voimia näihin haastaviin päiviin♥

  VastaaPoista
 24. Kaikkea hyvää, paljon peukkuja ja tsemppejä!! ♡♡♡

  VastaaPoista
 25. Voimia sulle Selina ja koko perheellesi <3 Täällä me odotetaan sua ! :)

  VastaaPoista
 26. Paljon paljon paljon onnea leikkaukseen ja voimia siitä toipumiseen!! Olet mielessä ja rukouksissa!! <3

  VastaaPoista
 27. Toivottavasti leikkaus on jo onnellisesti takana ja olet toipumassa! Hyviä vointeja!<3

  VastaaPoista
 28. Sydämiä koitokseesi<3
  Jos sua saa tulla katsomaan ja kaipaat seuraa ollessasi täällä Tampereella, niin laita viestiä :)

  VastaaPoista
 29. Tsemppiä sinne ja voimia kovasti paranemiseen!

  VastaaPoista
 30. Toivotan sinulle niin paljon onnea leikkaukseen ja sen jälkimaininkeihin. Olet vahva ja rohkea nainen ja selviät varmasti. Kaikkea hyvää <3

  VastaaPoista
 31. Toivottavasti leikkauksesi on sujunut hyvin ja olet toipumaan päin <3 voima halaus <3 <3

  VastaaPoista
 32. Voimia, haleja ja kaikkea hyvää! Olet ajatuksissa!

  VastaaPoista
 33. Onnea 1-vuotiaalle Blogille! Toivottavasti leikkauksesta toipuminen sujuu hyvin!! Isot voimatsempit!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin laittaa kaikille teille yhteisen kiitoksen, mutta sitten lukiessani kyyneleet vierien poskillani teidän ihania tsemppejä ja onnentoivotuksia, niin katseeni pysähtyi tähän - sinä muistit blogin synttäritkin vielä ja hanat aukesi lopullisesti. Kiitos! Ihana olet! <3

   Poista
 34. <3 Tsemppiä ja toivottavasti kaikki meni hyvin!

  VastaaPoista
 35. Paljon tsemppiä koko perheelle! Luotetaan!

  VastaaPoista
 36. Te ette välttämättä tiedäkään kuinka valtavan paljon nämä kommentit - jokainen niistä - merkitsi minulle. Kiitos, että luotitte!! Itken onnesta ja kaikki on hyvin! Olen valtavan onnellinen, että tämä blogi on tuonut teidät kaikki elämään. Kiitos! <3

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥