torstai 13. elokuuta 2015

Nyt on aika harrastaa - vai onko?

A-murun täytettyä kolme meille tuli Isimiehen kanssa sellainen tunne, että nyt olisi hyvä aika aloittaa jokin harrastus, jossa A-muru saisi tavata ikäisiään, oppisi uutta ja toimimaan ryhmässä. 

Mitä kolmevee voi sitten harrastaa?

A-murun harrastusta miettiessä ajatuksenani oli, että harrastus kantaisi mahdollisimman pitkälle ja se olisi tietenkin myös A-murun mieleen. A-muru on monen ikäisensä tavoin osoittanut niin liikunnallisia, rytmillisiä kuin musiikillisia piirteitä,  joten hänhän voisi sen puolesta harrastaa vaikka mitä. Siispä tutustuin ensimmäisenä kotikuntamme kansalaisopiston A-murun ikäisille lapsille tarkoitettuihin harrastusmahdollisuuksiin. No se tarjonta oli aika suppea - tai sitten minä olen liian vaativa. On hassua, että oman lapsen kohdalla harrastusmahdollisuuksista nousi välittömästi seinä vastaan, kun itse olin aivan innoissani lapsuuden partioharrastuksen aikaisista metsäretkistä ja jopa showtanssista! Harrastusmahdollisuuksia kartoittaessani pidin muskaria liian tavanomaisena, baletti, no sitähän harrastaa melkein kaikki ja liikuntaleikkikoulu tuntui liian pelottavalta ajatukselta, kun kuvittelin kaksi yläkouluikäistä teiniä vetämässä sadan lapsen ryhmää ajatuksella etteivät he ikinä - siis IKINÄ - hanki omia lapsia, kun kasvavat aikuiseksi! No ei nyt sentään! ;) Lapsuuteni kotikunnassa harrastustarjonta rajoittui lähinnä voimisteluun, partioon ja musiikkiopistoon, joten saisin olla enemmän kuin kiitollinen nykyisen kotikuntamme harrastustarjonnasta!

Uppoutuessani syvemmälle ja syvemmälle harrastusmahdollisuuksien maailmaan huomasin, että harrastukset ovat paitsi kalliita, mutta osaan niistä piiloutuu myös raivostuttavia stereotypioita. Puhutaan esimerkiksi heppatytöistä ihan niin kuin poikalapset eivät voisi harrastaa ratsastusta kuten tytöt hurjastella karting autoilla vaaleanpunainen ajokypärä päässään. Tiedän myös, että on olemassa pojille suunnattuja tarzankerhoja ja tytöille omia prinsessakerhoja, mutta exciusme, mitäs sitten tapahtuu, jos tyttö haluaakin leikkiä ennemmin liaaneilla ja riehua poikalasten kanssa eikä juoda prinsessojen kanssa leikkiteetä pienen pöydän ympärillä, kuten oletetaan? Kysyimme siis A-murulta, mitä hän haluaisi harrastaa unohtaen kaiken sen tutkimustyön minkä tein pääni sisällä harrastusmahdollisuuksia kartoittaessani, ja kun esitimme tämän kysymyksen, vastaus tuli kuin suoraan apteekin hyllyltä.

Tämä harrastus on katkeran mutsin pahin painajainen - harrastus, jota en voinut lapsena käpykylässä asuessani harrastaa. Tämän harrastuksen kautta tulen varmasti hulluksi kaikesta ihanasta vaaleanpunaisesta hörsselistä, pehmeästä tyllistä ja suloisista nutturakampauksista, joita meillä harjoitellaan jo kovasti. Niin ja ne ylisöpöt tossut, ranskankieliset ohjaukset ja elegantit liikeradat...

Meillä aletaan harrastamaan balettia!

En malta odottaa A-murun tulevia balettikoulun näytöksiä, niitä upeita nutturoita, tyllin ompelua ja strassien liimailua enkä tulevaisuudessa saatavia aitoja kärkitossuja ja ajatusta siitä, että A-muru harjoittelisi joskus Joutsenlampea olohuoneessamme Tšaikovskin soidessa taustalla! Okei nyt vähän jäitä hattuun - A-muru kävi eilen vasta ensimmäisellä balettitunnilla! ;)"Äiti, saanhan minä sitten sellaisen vaaleanpunaisen meton ja tossut, saanhan?"

Saat toki rakkaani, kaikki aikanaan!


 

♥: Selina

 


Onko teidän lapsillanne harrastuksia?

22 kommenttia:

 1. A-muru on kyllä söpö pikku balleriina! ♡

  Meillä aloitetaan pian musiikkiopiston muskari. :)

  VastaaPoista
 2. Meidän tuppukylässä ei voi harrastaa käytännössä juuri mitään pianonpimputtelun lisäksi. Poika tykkäis futiksesta ja jostain poikien tanssijutustakin kenties (räp tyylistä). Itse tykkäisin uinnista. Mikään ei ole mahdollista täällä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! :D Kuulostaa ihan mun vanhalta kotikunnalta! ;)

   Poista
 3. Oi miten ihana pikku-balleriina <3 ja niin vaaleanpunaisena <3 :)
  Meidän isot harrastavat kaikki:
  Rasmus tanssii ek-ryhmässä 4-6 kertaa viikossa. Lähinnä hiphoppia ja break-dancea.
  Maija ui kilparyhmässä, treenit n.5kertaa viikossa.Emil pelaa lätkää ja treenaa n.3-4 kertaa viikossa.
  Onni aloittaa tänä vuonna luistelukoulun, jos itse haluaa :) ja Mimosa saa harrastella vielä äidin kanssa kotosalla :D
  Meillä lapset ovat aloittaneet harrastamaan n. 4-vuotiaina. Pojat aloittivat jalkkiksella ja tyttö aloitti babybailatinossa :D
  Meillä on kokeiltu useampia harrastuksia ennenkuin se oma juttu on löytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hän on ja niin innokas! ♡

   Teillähän harrastetaan! :)

   Poista
 4. Voi että mikä ihana pieni balleriina siellä.♥
  Meillä on kovasti tytöt tykänneet jumpasta ja 4h-kerhoista. Lumin sairauden tila määrittää aina mitä pystyy alkaa milloinkin harrastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. A-muru on! :) ♡
   Toivon sydämestäni, että Lumi pääsisi mahdollisimman monta kertaan harrastustensa pariin!

   Poista
 5. Meillä Aku aloitti 3veenä harrastamaan, jos ei vauvauinteja lasketa :D Ihan perheliikunta kerhossa käytiin viime talvi ja nyt koitan keksiä jotain minne saisi jäädä yksin. Olin ajatellut tanssia mutta kun käytiin taiteiden yössä kokeilemassa niin Akua ujostuttikin ihan hirveästi ajatus tanssia muiden nähden/kanssa.. joten varmaan joku perus riehumis jumppa siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riehumisjumppa on varmasti aivan hyvä vaihtoehto! ;)

   Poista
 6. Ihana pikku ballerina teillä!
  Meidän lapset on harrastaneet vuosien varrella, jos mitä. Nyt 17- vuotias tyttö istutettiin 3- vuotiaana ponin selkään. Nykyisin kilpailee sekä este- että kouluratsastuksessa. 8- ja 10- vuotiaat tyttö ja poika ovat innokkaita ja aktiivisia partiolaisia. 8- vuotiaan tytön ilmoitin juuri tänään Kansalaisopiston kuvataiteen perusopetukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡

   Teilläkin harrastetaan paljon - hyvä! :)

   Poista
 7. Voi mikä ballerina! :] Ihanaa.

  Kyllä harrastukset on lapsille tärkeitä mun mielestä.. :] Poika alotti oman ekan harrastuksensa alkuvuodesta 4veenä, kun aloitti parkourin. Ihan loistava laji, kehittyy nopeasti ja on hauskaa. :) Kesällä kävi jalkapallokoulun ja tänään oli ekoissa ikäluokkajoukkueensa treeneissä. Nyt herra siis 5vee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♡ Ja niin innokas! Hän vallan suuttui eilen kun olisi heti herätessään tahtonut balettiin eikä menty! :D

   Kivoja harrastuksia pikkuisella! :)

   Poista
 8. Mä aloin vinkumaan äidiltäni 3-vuotiaana että pääsisin balettitunneille, koska luin semmoisen Barbie balettitanssijana -kirjan tai jonkun. En enää muista sitä kirjaa kyllä, mutta äiti sanoi että olen liian nuori. Vinguin vuoden, ja vajaa 4-vuotiaana pääsin kuin pääsinkin balettitunneille. Jatkoin sitä harrastusta 13 vuotta kevätnäytöksineen ja kärkitossuineen. Vaikka elämä muuten riepotteli lapsena ja nuorena, niin baletti oli sellainen ihana harrastus joka pysyi ja jossa kaikki asiat tavallaan oli aina samalla tavalla. Mä sain siitä tosi paljon voimaa, vaikken mikään liikunta- tai esiintyjäihminen todellakaan olekaan vielä tänä päivänäkään. Mutta mulle baletti oli tosi tärkeää tosi monta vuotta, joskus varhaisteininä mun huonekin oli sisustettu ihan vaan balettijutuilla ja mun lempparimusiikkia on edelleen klassinen, esim. juuri se Tsaikovski.

  Ihana A-muru balettivetimissään, toivottavasti hän saisi kokea ainaskin jotain siitä tanssimisen, oppimisen ja onnistumisen riemusta mitä mä koin itse tanssiessani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla balettikokemuksestasi! Meillä on myös joku Barbien balettikirja jota muuten luetaan! :D Tossuja tosiaan vielä odotellaan, mutta jos A innostuu harrastuksestaan kunnolla, niin ehkä joulupukki tuo ekat ja oikeat balettitossut. ;)

   Poista
 9. Tuo sukupuolen mukaan jakaminen on kyllä ärsyttävää. Kun tytär halusi neljävuotiaana kokeilla futista, oli ainut tarjolla oleva vaihtoehto PRINSESSAfutis. Vaaleanpunaiset pallot ja kaikki!
  Meillä on kokeiltu monenlaista mutta toistaiseksi aktiivista harrastamista on rajoittaneet pitkät arkipäivät päiväkodissa - iltaisin ollaan mieluummin rauhassa kotona kun juostaan pitkin kyliä. Mutta ehkäpä kun vähän kasvavat ja pääsevät koulusta aikasemmin, saadaan harrastamiseenkin uutta puhtia.
  Tytär haluaisi myös balettiin (koska tykkää Anniina balleriinasta pikkukakkosessa), mutta olen seurannut tarpeeksi monen balleriinan ja taitoluistelijan ulkonäköpaineita ja jopa syömishäiriöitä teini-iässä sivusta, että näihin lajeihin en tytärtäni päästä. Vaikka tuskin ne nyt vielä kolmevuotiaana päälle hyökkää, mutten halua ottaa riskiä että tykkääkin lajista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessafutis voisi olla aika eksoottinen harrastus! :D
   Itsekin olen huolissani balleriinojen ulkonäköpaineista, mutta yritän parhaani mukaan tukea ja rakastaa lastani niin paljon että hän kasvaisi itsevarmaksi nuoreksi naiseksi ilman ulkonäköpaineita.

   Poista
 10. Voi mikä pienen pieni suloisuus <3
  Jos vielä joskus tyttö tulee niin kyllä hänetkin laitan balettiin ;) se on varma ! :D

  Meillä ei vielä mitään harrastella, mutta ehkä muskarin aloitetaan nyt syksyllä :)

  - Liina

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥