perjantai 7. elokuuta 2015

Naurettavan helppo kaurainen mansikkaherkku

Minulla olisi luonnoksissa muutama postaus jotka haluaisin jo julkaista. Esimerkiksi A-murun synttäripostaus on kuvia vaille valmista kauraa, mutta kolme sanaa: kesä, aurinko ja lämpö!
Halusin synttäripostauksen herkkupöydän sijaan kertoa teille tästä aurinkoisiin päiviin sopivasta mansikkaherkusta, mitä teidän täytyy ehdottomasti maistaa näiden ihanien kesäpäivien kunniaksi - ne kun loppuvat jälleen kerran lyhyeen! 


Lapsena en tiennyt mitään parempaa kuin useamman peratun mansikkakilon jälkeen tämän äidin leipoman herkullisen ja naurettavan helpon kaura mansikkakakun. Tämä kakku on se tärkein lapsuuden kesien herkku, jota tehtiin mansikka-aikana useita kertoja.  Tämä kakku maistui koko perheelle ja syntyi hetkessä!



Kaura mansikkakakku

Kaurapohja:
1½ dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sulatettua voita
1 muna 
Loraus maitoa

Täyte:
1 prk vispikermaa
1 prk maitorahkaa
Sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
Tuoreita mansikoita, vadelmia tai herukoita ja PALJON!

- Sekoita kuivat aineet ja lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Taikina on tosi paksua, mutta sen on tarkoituskin olla.
.
- Voitele irtopohjavuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille noin 2 cm korkeudelle.

- Paista pohjaa uunissa 200 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi, noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen täyttämistä!

-  Vaahdota kerma, lisää sokeri ja maitorahka.

- Lusikoi täyte kaurapohjan päälle ja lisää tuoreet marjat. Koristele kakku halutessasi maun mukaan, vaikka suklaarouheella ja nauti!


Tässä kaura mansikkakakussa yhdistyy rapea herkullinen pohja ihanan raikkaaseen kermarahkatäytteeseen ja isoon läjään tuoreita marjoja. Muistan kuinka lapsena kakkua oli aluksi todella vaikea leikata keksimäisen paksun kaurapohjan vuoksi, mutta voi että se oli hyvää, kun palan sai vihdoin taiteiltua lautaselle! Muistan myös kuinka tuoreita mansikoita hamstrattiin kakun päältä juuri siihen omaan täydelliseen kakkupalaan - riitahan siitä tuli joka kerta! ;) Kakusta tuleekin sitä parempi mitä enemmän marjoja siinä on päällä, joten älkää pihistelkö marjojen suhteen.

Ihania herkkuhetkiä lämpimään perjantaipäivään!



♥: Selina


18 kommenttia:

  1. Testaukseen menee. Vitsit mitä herkkua!

    VastaaPoista
  2. kuulostaa kyllä todella hyvältä ! täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Vau, miten herkulliselta kuulostaa! Ja näyttää :) Pitää ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! :) Toivottavasti tämä kauraherkku maistuu teidän perheelle! :)

      Poista
  4. Nami. Helppous plussaa! Tilataan aurinko ensi viikon viimeisille vapaille (ennen eskaria) kakun seuraksi! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette nauttimaan tästä herkusta aurinkoisessa säässä! :)

      Poista
  5. Näyttääpä ihanan raikkaalta! Voisinkin kaataa kerätyt mustikat ja metsämansikat tuollaiseen, kun en koskaan raaski upottaa tuoreita marjoja perinteisiin paistettaviin piirakoihin :) -vipsu

    VastaaPoista
  6. Ihana resepti! Kiitos ja mainio ajoitus kun mökille mennään viettämään lämmintä viikonloppua..huomisille mökkivieraille pitäisi taikoa jotain makeaa. Tämä tehdään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! :) Kakusta tulee varmasti hyvää! :) Ihanaa mökkiviikonloppua!

      Poista
  7. Vaikuttaa hyvältä ja herkulliselta! Täytyy laittaa kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  8. Heeei! Kiitos helposta & nopeesta ja nätistä kakkuohjeesta, teimme tänään! Pikkuleipurikaan ei ehtinyt kyllästyä, kun oli sopivasti hommia. :) Mä korvasin vehnät kaurajauhoilla, sokerin nipistin ihan minimiin, mutta toimi! Ehkä vivahdus terveyskakun puolelle oli maussa, mutta kivalta näyttikin! Ja hei, kukatkin oli, suoraan marketin hyllystä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Paras kokki ja leipuri muokkaa reseptin itselleen sopivaksi! ;)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥