tiistai 28. heinäkuuta 2015

Voi mikä moka!

"Hei, me kaikki teemme joskus virheitä!", on lause, jonka äiti tai isä kuulee monesti kertoessaan vanhemmuuden kommelluksistaan, samalla saaden sympaattisen ja ymmärtäväisen taputuksen olalleen.
Mokaatteko te joskus - niin kuin omien lastenne kanssa vai olenko ainoa?

Muistan vielä elävästi tuskaisen pottatreenin, sen mun lapsi ei opi siis IKINÄ kuivaksi -paniikin, tarrataulut, tarrat ja ne muumikeksi-palkinnot. Lahjuksista ja paniikistani huolimatta A-muru oppi täysin päiväkuivaksi kun oli siihen valmis eikä yhtään aiemmin ja lisäksi luotettavien neuvolan standardien mukaisesti täysin aikataulussa. Muistutan tästä itseäni, jos vielä joskus opetan jonkun kuivaksi ja lopetan sen turhan panikoinnin ennen kuin edes aloitankaan! Eräs asia tässä tuskaisessa pottatreenissä jäi kuitenkin kaihertamaan tämän äidin mieltä ja se on yksi moka, minkä tein kerran märän vaipan kohdatessani - hermostuin, avasin typerän suuni ja sitten tuli se kysymys, jota en odottanut: "MIKSI?"

Niin miksi vaippaan ei saa pissata? Miksi pissa pitää tehdä pottaan?

Tuona kohtalokkaana päivänä vastasin kiihdyksissäni A-murun kysymykseen, että vaippaan ei kannata pissata, koska siitä tulee matoja! Niin matoja - oikeesti?! Voi elämä mikä aivopieru! Siitä päivästä lähtien vaippamadot ovat seuranneet minua kaupan vaippahyllyltä juhliin, neuvolaan ja päiväkerhoon. Ne vaanivat minua iltaisin, kun nukutan A-murua ja hän ilmoittaa kolmannen kerran vartin sisään siitä muka-pissahädästä ja kun kehotan häntä vain alkamaan nukkumaan, hän sanookin, ettei voi koska jos hän pissaa vaippaan tulee niitä matoja. Voi äiti, minkä teit! A-muru oikein julistaa vaippamatojen ilosanomaa minun istuessa naama punaisena hänen vieressään toivoen, että tämä(kin) vaihe loppuisi mahdollisimman pian. Selitäpä sitten tuollaiselle kolmeveelle, että äiti vaan uhkaili, pelotteli ja oli typerä - mahdotonta! Auttaisiko uusi reissu Muumimaailmaan tai vaikka vain muumikeksi? Ajasta ei nimittäin ole tähän päivään mennessä ollut mitään apua, koska tuo pikku taapero ei ole muutaman kuukauden aikana onnistunut unohtamaan vaippaan pissaamisen pimeää puolta - onneksi vaippakausi on meillä lähes kokonaan ohi! Voi että odotan sitä päivää, kun tälle saa jo nauraa! Sanokaa PLIIS, että se tulee pian!

Tiedän kuitenkin, että tämä moka ei ole äitiyteni ensimmäinen eikä viimeinen, vaan näitä tulee vielä eteeni monta. Ollaan äidit itsellemme ja mokillemme armollisia, mutta hei unohtakaa te ne madot ja miettikää kaksi...tai ainakin neljä kertaa ennen kun avaatte suunne taaperonne edessä!

 

♥: SelinaOletteko te mokanneet joskus - niin kuin äitinä?

22 kommenttia:

 1. Vaippamato :') hymyilytti tämä teksti, vaikkei ehkä saisi... Omia mokia odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Hups :D Se unohtuu, älä reagoi siihen enää mitenkään :D
  Mäkin aina sanon et peppuun ei saa koskea, koska sitten tulee matoja :D Mut ehkä se on vähän eri juttu.

  Ja todellakin, me kaikki mokaillaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! HUPS! :D Yritän kovasti olla reagoimatta. Peppujuttu on aivan eri juttu tosiaan ja aivan realistinen vaihtoehto matoihin! ;D

   Poista
 3. Voiei! :''D Kyllä multa nauru hörähti, pahoittelut siitä. :D Joo, omia mokia odotellessa, tuo kun ei vielä puhu tai kysele mitään. Sitä odotellessa... Kauhulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naura pois! Mäkin odotan että mua alkaa naurattamaan! ;D

   Poista
 4. Ihana, vaippamato :D Noita hetkiä odotellessa... Vaikka on tässä kyllä jo kaiken näköistä mokailtu näin ensimmäisen 9kk aikanakin... :D

  VastaaPoista
 5. Voi kyllä jokainen varmasti päästelee välillä näitä aivopieruja. :D
  Mä olen sanonut lapsille että jos kaivaa nenää niin sieltä tulee matoja.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hei tervetuloa matokerhoon! ;) Räkämato ja vaippamato! :D

   Poista
 6. Voi sua :D matoja :D
  Ehkä pahin moka minkä oon itse tehnyt, on tapahtunut viime talvena. Näin että Anton laittaa kieltä liukumäen rautakapulaan ja repäisin äkkiä pojan ettei mene jäädyttämään kieltä siihen. No himskatti, oli ehtiny! Ja kieli repeyty täysin :'( äkkiä vaa ambulanssi ja oltii kummatki iha veres. Viikon ajan paranneltii kipeää kieltä ja yöt valvottii. Tuntu nii pahalta ku toine huus kivusta ja ite olin repäissyt sen. En toki tahallani mut tietenkin äitinä syytin itseäni ja vieläkin sen muistelu saa kyyneleet nousemaan. Asiasta kuitenkin viisastuttii ja ny pitää ottaa aina vesipullo/termari mukaa ja katsoa enne ku ottaa pois ettei ole jo kii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts kamala onnettomuus, mutta ei kannata syyllistää itseäsi siitä, vahinkoja sattuu. <3 Toisaalta tunnen tämän syyllistävän pistoksen itsekin, kun A-muru putosi viime kesänä terassin toiselta rappuselta suoraan betonikivetykseen ja häneltä katkesi toinen etuhammas joka piti poistaa leikkauksella myöhemmin. Kyllä silloin oli kova morkkis tällä äidillä - pahempi kuin viattomalta tuntuvista vaippamadoista! ;)

   Poista
 7. Joskus ku ei vaa jaksa nii tulee heiteltyä näitä höpsöyksiä. Iha hävettää joskus, että aliarvioiko sitä lasta. :D Just nää "Jos kaivaa räkää, tulee matoja suuhun"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sepä se! Näitä sattu...varmasti paremmissakin piireissä! ;)

   Poista
 8. Vaippamato!! :D
  Nää on näitä, mulla meni yhtenä iltana hieman hermo kun Ava pelleili nukkumaanmenon kanssa, sitten se rupes höpisemään melimaijasta(= mehiläinen, tuo sana tulee Maija Mehiläisestä :D) ja tokaisin että kohta tulee lauma Maijoja huoneesees jos et rupea nukkumaan. No eipä se auttanut asiaa, sain hyssytellä ettei ne oikeasti tule, äiti huijas :D

  VastaaPoista
 9. :D Ei tuu mieleen mitään erityistä kuin kun oltiin ala-asteella. Olin varmaan toisella luokalla kun kaverin sisko tuli ekalle ja laittoi aina käsipyhkeet (siis ne paperit) pönttöön. Sanottiin kaverin kans ettei niitä saa sinne laittaa, et ne juuttuu kiinni (okei, voihan niinkin käydä). Vähän nolotti, kun ylä-asteella tämä kaveri sit sanoi et "joku oli laittanu sellasen käsipaperin pönttöön" ja oltiin ihan et mitä sitte :D Hän muisti, me ei! :) No mut ohjeistettiinhan niin ihan oikeesti mut me taidettiin vielä pelotella vähän putkimiehellä :D

  VastaaPoista
 10. Voi ei, tiiän niin tuon tunteen! Vaikka en ookkaan selittäny lapselleni vaippamadoista ;) Mokia sattuu kaikille, toivottavasti voit joskus nauraa vaippamadoille!

  VastaaPoista
 11. Voi eeei. :D Itsekin syyllistyin näissä kuivaksiopettelujutuissa kertomaan, kuinka kaverit X ja Y:kin pissaavat aina niin hienosti pottaan, vaikka niinhän ei todellakaan saisi sanoa. Onneksi se taisi mennä Ellulta ohi korvien samaan tapaan kuin moni muukin juttu, jolla yritin pottailuun kannustaa. (Nykyään meillä ollaan päiväkuivia, huh, ja juuri siihen aikaan kun Ellulle itselleen sattui sopimaan. Vannon samaa kuin sie, jos ikinä enää harjoitan ketään kuivaksi, niin annan vaan mennä omaan tahtiin..)

  Mieheni tuossa äsken uhkaili kiukuttelevaa Ellua varpaankynnenleikkuussa, että jos tämä vielä rimpuilee, niin isi voi vahingossa leikata varpaan poikki. Jälkikäteen muistimme molemmat kuullemme lapsena saman uhkaksen ja että se oli KAMALA, mutta kun tilanne on päällä niin ei sitä aina ajattele.. Mutta ei siis sitä enää, huih. Onneksi sekin taisi mennä Ellulta ohi, jos nyt edes huudoltaan sitä kuuli. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että varpaankynneleikkuu on teillä "se" juttu! :D Totta se kuitenkin on, että kun tilanne on päällä ja vanhempia alkaa myös kiukuttaa niin siinä ei kamalasti tule ajateltua.

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥