torstai 2. heinäkuuta 2015

Sää

Kuinka moni teistä ajatteli postauksen otsikon luettuaan, että ei helkkari nyt Selinalla taitaa olla postausideat todella vähissä kun hän kirjoittaa säästä? Ei hätää, postauksien ideapankissa eli luonnoksissa on vielä monta otsikkoa odottamassa tekstiään, mutta kyllä, postaan nyt säästä! Hahaa!

Kuva: Foreca.
Säähän on sellainen asia, josta voi puhua ihan kenen tahansa kanssa paikasta ja ajasta riippumatta - siitä riittää aina puhuttavaa! Säästä puhuminen voi toimia myös pelastajana niissä nihkeissä tilanteissa, jossa se perinteinen small talk ei enää riitäkään.

Kuvitellaan henkilö, vaikka Matti, isoon markettiin. Matti seuraa orjallisesti itsensä tai toisen henkilön kirjoittamaa kauppalistaa ja poukkoilee marketin lukuisten hyllyjen väleissä etsien juuri niitä tiettyjä muroja, mitä Matin lapset syövät. Näissä isoissa marketeissa on monesti tarjouksia, halvemmat hinnat ja sieltä saa ostettua muutakin kuin ruokaa, mutta ongelmana on niiden koko - tarvitaan melkein sähkäri, että jaksaa kiertää koko kaupan, koska kaikki maidosta makkaroihin ovat niin kaukana toisistaan! Kesken ostoksiaan Matti havahtuu pitkän käytävän varrella näkyvään iloiseen vilkutukseen. Hän katsoo olkansa yli ja toteaa vilkutuksen kohdistuvan suoraan häneen ja näkee tämän mystisen henkilön kääntävän sota-aluksensa (ostoskärryt) häntä kohti. Tämän mystisen henkilön lähestyessä hymyillen Mattia, hän miettii kuumeisesti kasvoille nimeä - "Kuka helkkari tuo on ja pitäisikö minun tuntea hänet?". Yhtäkkiä hänen ajatustyönsä katkeaa, kun tämä mystinen henkilö on jo hänen kohdallaan tarjoamassa kättään ja tervehtimässä Mattia iloisesti nimellä. Matti  naurahtaa hysteerisesti ja sopertaa tervehdyksen takaisin, edelleen ajatustyötä tehden. Small talk luonnistuu onneksi hyvin tämän mystisen henkilön puolesta, joten Matilla on vielä hetki aikaa miettiä nimeä näille jo tutun oloisille kasvoille, kunnes tulee se kiusallinen hetki, jolloin Matin pitäisi vuorostaan olla keskustelussa se aktiivisempi osapuoli. Hän miettii tämän ikuisuudelta tuntuvan hiljaisen hetken ajan, joka todellisuudessa kesti vain pari sekuntia, mitä ihmettä hän sanoisi. Tuskanhiki alkaa valumaan Matin ohimolta kohti poskea - kuuma hellepäivä on tehnyt tehtävänsä ja aivot lyövät tyhjää, kunnes hän sen keksi: HELLE! Ja niin Matti avaa suunsa ja rupeaa päivittelemään hellettä, joka on vihdoin saapunut hellimään meitä tänne Suomeen asti - SÄÄPELASTUS!

Säästä puhuminen voi siis pelastaa tietyissä kiusallisissa tilanteissa, mutta voi siitä muutenkin puhua, nimittäin sen ennustamisesta. Nyt en kuitenkaan puhu ennustaja-akasta kristallipallonsa kanssa, vaan meteorologeista, jotka ennustavat meille malttamattomille kansalaisille telkkarin parhaaseen katseluaikaan tulevien päivien sään pikkutakeissaan ja korkkareissaan. Harmi vain, etteivät heidän ennustukset tapaa pitää paikkansa, vaan sama olisi lukea seuraavan päivän sää Reginan horoskoopista!

Luotettavan sään teille tarjosi YLE ja meteorologi Selina! ;)
Mikä siinä on, että sää ärsyttää niin monia tai lähinnä se, että se ei koskaan - siis ikinä - ole mieleinen? Joko ennustus ei miellytä tai pidä paikkansa, tai sitten katse ulos ei tuo toivottua lopputulosta. Aina on liian kuuma, kylmä, märkää tai muuten vain Luontoäidin päivän erikoinen ei miellytä! Ihmiset ovat luoneet kaiken maailman Phil-murmeleita, jonka varjo ennustaa talven jatkumisen viikoissa. On sammakoita ja jopa sammakkomiehiä, jotka pystyvät  ennustamaan tulevan kesän lämpenemisen ajankohdan tai lämpötilan paremmin kuin meidän oma kikkarapää Pekka Pouta. Puhutaan myös intiaanikesästä, hellekesästä ja lämpötilojen keskiarvoista, mutta hei onko tässä mitään  järkeä? Eikö voisi vain joka aamu herätä, katsoa ikkunasta ulos ja ottaa sen Luontoäidin päivän erikoisen sellaisenaan kun se meille tarjoillaan? Saisiko olla hieman sadetta vai hellerajan paukkumista?

Tämä Suomen vakuuttavin meteorologi (HAH!) ennustaa nyt mukavaa perheviikonloppua mummolassa. Ehkä vähän uimista, jäätelöä ja rantasaunaakin olisi tiedossa. Tämä perhe varautuu myös sukuloimaan ja nauttii tulevista päivistä maalla täysin rinnoin säästä riippumatta! Ihanaa viikonloppua kaikille!

  ♥: Selina


Millainen sää on mieletänne paras kesäsää?

18 kommenttia:

 1. Mites se meteoroloogi Selina nyt sellaista osaakin ennustaa??? Toivottavasti pysyy ennustus kurssissa paremmenin kuinmeteillä yleensä! Sää pelastaa monta kertaa siinä olet oikeassa :))
  Muksaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 2. Paras kesäsää on sopivan lämmin ja ötökätön ;D

  Täytyy kyllä sanoa et sun blogista on tullu yks mun lemppareista, osaat kirjoittaa hyvin ja mielenkiintoisesti (enkä tarkoita pelkästään tätä postausta) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! :)
   Paras kesäsää on todellakin ötökätön! ;)

   Poista
 3. Oikein aurinkoista viikonloppua teille!<3 Ja hei huikee tuo Selina meteorologi kuva! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3 Hahaa no pitäähän sitä joskus vähän pelleillä! ;)

   Poista
 4. Kiitos samoin sinulle ja perheellesi! Minulle käy mikä vaan kesäsää, kunhan ei ole liian kuuma. Tulen kuumassa huonovointiseksi ja voimattomaksi. Olen melkein halvaantunut koko nainen ja ulosmenoa en voi harkitakkaan.

  VastaaPoista
 5. Hauska postaus! Ja niin totta :)
  Itse pidän vaihtelevasta säästä - en siis kolmesta viikosta hellettä ja parista kuukaudesta yhtämittaista vesisadetta vaan vaihtelevasta - välillä paistaa, mutta sitten tulee viilentävä ja puhdistava sade ja sitten taas kaiken kuivaava aurinko. Ja talvella välillä sataa lunta ja välillä paukkuu pakkanen...

  VastaaPoista
 6. Osaat hauskasti yllättää postauksilla! Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi! Paras kesäsää on aurinkoinen, sopivan lämmin ei liian kuuma mukana pieni vilvoittava tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos! :) Toivottavasti sinullakin oli kiva viikonloppu! :)

   Tänä viikonloppuna meitä on hellinyt paahtava aurinko, joka poltti hartiat mutta myös viilentevä tuuli.

   Poista
 7. Haha kiva toi kuva susta :D Ja mäki ihmettelin eka otsikkoa, mutta sä osaat kyllä postata mistä tahansa :)

  VastaaPoista
 8. Tämän kesän vakio aihe: vesisade! Itse seuraan säätiedot puhelimen sovelluksesta, joka on ollut aika tarkka. Pyykinkuivatuspäivätkin on katsottu puhelimesta :D. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äiti viidelle (5,5v, 4,5v, 3,5v, 2v ja 6kk)4. heinäkuuta 2015 klo 22.19

   Kiitos taas kivasta postauksesta! Olet kyl ihan huippu kirjottamaan! Tänne on pakko kurkistaa aina kun ehdin istahtaa hetkeksi muista touhuista , koukkuun jääty ihan ekalla vierailulla aikanaan :) Mukavaa kesää. Niin ja se sää... Nyt on itseasiassa ollut tosi mukava sää kun aurinko paahtaa, mutta tuuli on ollut viilentämässä.

   Poista
  2. Kiva kuulla että tykkäsit! Kiitos itsellesi kun tulet aina kurkkimaan! ♥ Ihanaa kesää teidän perheelle!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥