tiistai 7. heinäkuuta 2015

Mitäs jos äidilläkin on uhma?

Tavarat lentävät käsistä lähmpään nurkkaan ja vanne puristaa päätä. Katsot uhmaa silmästä silmään - omaa lastasi. Hän väykyttää, vämmää vastaan ja sylkee, eikä meinaakaan totella pyynnöistäsi huolimatta. Vedät henkeä etkä enää kuule mitään. Näet vain uhman ja hänen väykyttävät kasvot edessäsi ja...väykytät takaisin! Sylkeäkin tekisi mieli, mutta niin alas et voi enää vajota. Mä en tahdo, eikä mun tarvitse, koska olen äiti - uhma, se on sinullakin!

Äidin uhma?
Uhma on saapunut taloomme kertaa kaksi! Perheemme naiset ovat laittaneet kiukuttelullaan ja vämmäämisellään Isimiehen todella koville. Mikään ei ole koskaan minusta kohdallaan, A-murusta ruoka on ehdottomasti, siis aina ja TODELLA pahaa, minusta tiskirättikin haisee ja A-murusta kaikki lelut ovat tosi tyhmiä ja mälsiä! Voi itku ja hampaiden kiristys!

Uhma, meilläkö? Kuva lavastettu! ;)
Mitäs jos äidilläkin on uhma? Toimisiko harminpaikka? 1 minuutti per ikävuosi - ikuisuus nurkassa kyhnöttämistä, ei kiitos! Auttaisiko uhkailu? Tietokone pois, kenties kuvauskielto tai jopa Netflixin peruuttaminen? Entä sitten lahjonta: "Saat hei uuden hienon superobjektiivin, jos et kiukuttele ja nalkuta ainakaan 3 viikkoon, kelpaisiko? - heh voisi vaikka kelvatakin! ;)

Uskon, että uhmakkaan taaperon kanssa vielä pärjää,  mutta sitten on niitä aikuisia, joihin ei tehoa mikään!

♥: SelinaTe ihanat äidit: uhmailetteko tekin joskus lapsenne kanssa kilpaa - ja vielä voitatte räkäisesti!

24 kommenttia:

 1. Kyllä! Varsinkin naistenvaivojen alkaessa. Jessus. :D Joka kuukausi on uhma mulla ainakin :D Ja joskus niitä päiviä kun kiukuttaa kaikki. Jiro kumminkaan ei osaa kertoo mikä kiukuttaa kun kaikki kiukuttaa kumminkin. Kyllä mä jään meidän kahden perheessä kakkoseks :D

  VastaaPoista
 2. Täälä kuule yks joka taistelee oman "uhman" kanssa..Välillä on niin aurinkoista ja sit yks huonommin nukuttu yö,päänsärky tms. ja kaikki on aina ja ikuisesti (hetkellisesti) p"#¤%stä. No eikösse oo tärkeintä että tiedostaa ongelman ;D

  VastaaPoista
 3. Ihmaa täälläkinpodetaan, ihan yli kolmekymppisen voimin :) Parasta/huonointa siinä on se, että välillä on vaan niin pahalla tuulella vaikka kaikki olisi hyvin. kun ei edes itse tiedä miksi on kiukkuinen, niin mistä sitä sitten tietäisi parivuotias uhmäikäinenkään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, juurikin näin. Eihän se uhmatuhmakaan tiedä mistä kenkä puristaa! :)

   Poista
 4. Väykyttää ja vämmää, kumpikin mulle ihan uusia sanoja. Uhmaikäistä meidän perheessä ei enää ole, kun nuorin lapsi täyttää elokuussa 8 vuotta. 17- vuotiaalla on edelleenkin murrosikä. Äiti, 47 vuotta, taitaa silti olla kaikista pahin. Hän kun vielä kuvittelee saavansa erikoiskohtelua valtaistuimensa kanssa. Just eilen kilahdin ihan täysin ja heitin lapsen kiiltokuvat säilytysrasioineen päivineen roskiin. Armoa äideille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Armoa äideille ja hatunnosto kaikista niistä uhmapäivistä mistä he selvisivät! :)

   Poista
 5. Voi uhma :D
  Kyllä äitilläkin saa joskus olla uhma, samalla laillahan me tässä lasten kanssa kasvetaan ja kipuillaan <3
  Esiteinien (11 ja 13veet) kanssa uhmailukisat alkaa olla jo niin kovatasoisia että työn saa tehdä "räkävoittoon" :D Mutta oppia ikä kaikki ;) haha :D <3

  VastaaPoista
 6. Kyllä! Huojentavaa huomata, että muutkin äipät uhmailevat.
  Meillä sekä äiti että tytär osaavat olla kovapäisiä ja periksiantamattomia, joten melkoisia kamppailuja käydään välillä. ;)

  VastaaPoista
 7. Voihan uhma. :D

  Meilläkin äiti polkee välillä jalkaa ja uhkaa ottaa äkkilähdön Kiinaan, syytön isä saa jäädä yksin taistelemaan neiti kaksveen kanssa. :P Tosin, kopkop, meillä on toistaiseksi uhmailtu todella vähän, niin tytön kuin äidinkin osalta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin se! :) Äkkilähtö Kiinaan kuulostaa tutulta tässäkin perheessä! ;)

   Poista
 8. Kyllä, välillä tuntuu että olen pahempi kuin tuo meidän parivuotias. :D

  VastaaPoista
 9. Täähän sattui nyt kuin nenä päähän,sillä miulla itelläni on ollu tänään ihan superuhmapäivä tuon toisen pienemmän uhmiksen seurana! teki useempaanki otteeseen heittäytyä lattialle huutaa kilpaa naama punaisena,tiuskitutti ja kiukutti. Luojan kiitos nää päivät ovat kuitenkin harvassa! :D
  Mut hei,aina on hyvä päivä uhmistella! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onneksi äideillä on se hyvä puoli ettei "uhmituta" joka päivä, kuten oikeilla uhmaikäisillä! ;)

   Poista
 10. En sanoisi uhmaksi... tai... no... Pojan kanssa taisteltiin älykkäitä taisteluja, verbaalisia, kumpikaan ei antanut periksi. Miun kielellinen lahjakkuus ei enää riittänyt, vitutti. Siinä kohti päätin käyttäytyä kuin aikuinen ts. suljin kiukusta kihisten suuni. Likan kanssa oli helpompaa. Se huusi ja raivosi tai sitten mökötti maailman ulottumattomissa piiiiiitkäääään. Kieltäydyin keskustelemasta yhtään mitään siinä mielentilassa olevan kanssa. Rauhoituttuaan olikin sitten ihan järkevä. Toki ennätin jokaikinen kerta miettiä, mitähän tästä tulee. Ja lietsoin itseni ties millaiseen oloon! Leiki siinä sitten järkevää, kun ensimmäinen ajatus on: "Helkkarin kakara!!" Uhma? Kaipa se tietynlaista uhmaa on, kun ei käyttäydy niin kuin lapsi odottaa.

  Joo, mopo karkasi käsistä.... :)

  VastaaPoista
 11. En kertonut ikiä... No, pojan kanssa verbaaliset rähinät alkoivat 1,5-vuotiaana ja jatkuvat yhä. Tytön kanssa, jostain kumman syystä, ei ole aikoihin ollut mitään. Mutta siis, alkoivat hyvihyvin pienenä. Temperamenttiä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin kuvittelin, että kuvailit teini-ikää! :D Hahaa!

   Poista
 12. Hahaa, toi lahjonta vois toimia ;) Mä tunnistan tästä vähän itseänikin, Kukkiksen esiuhma vai mikälie aiheuttaa välillä mullekin ihan järkyttävää kiukutusta :D Kerran mietin että on se pehvasta olla se aikuinen kun ei voi vaan paiskasta lautasta seinään ja poistua ovet paukkuen vaan pitäis olla se joka on naama peruslukemilla tuota kiukkua vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lahjonta toimii satunnaisesti tuohon meidän uhmaikäiseen! ;)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥