maanantai 8. kesäkuuta 2015

Voihan Muumit, Pikku Myyn nuttura ja Hemulin suurennuslasi!

Voi mikä ihana viikonloppu ja perheloma! Muumimaailma, nyt se on nähty ja koettu ja Kesän 2015 Bucket list sai ensimmäiset toteutetut kesähaaveet.


Tämän kesän ensimmäinen kesälomareissu alkoi viime perjantaina, kun Isimies ja A-muru tulivat tänne Maskuun, nappasivat minut kyytiin ja suuntasimme auton nokan kohti Turkua ja Holiday Inn -hotellia. Autossa minua odotti iloinen ja jännittynyt tyttö, joka kiljaisi minut nähdessään innoissaan: "NYT MENNÄÄN MUUMIMAAILMAAN!", ja jatkoi tohkeissaan, "Aion halata Nuuskamuittusta, Muumipappaa, Muumimammaa, Nipsua, Tiuhtia ja Viuhtia ja....(lista jatkui)!". Luulen, että viikon erossaolo äidistäkään ei siinä vaiheessa tuntunut enää pahalta ollenkaan, vaan ajatus Muumi-perheen tapaamisesta oli meidän pienen uhmis-Pikku Myyn mielessä päällimmäisenä! ;) Matka Maskusta Turkuun meni nopeasti ja pian pieni Muumifanimme olikin jo unessa masu täynnä kaurapuuroa. Vielä ennen nukahtamistaan hän  varmisti, että menemmehän me varmasti Muumimaailmaan. Voi meidän rakasta, tietenkin menimme heti aamulla!

Aamu valkeni Turussa aurinkoisena, mutta Naantaliin oli luvattu muutama sadepilvi meidän kiusaksemme. Söimme hotellissa eh heh, itse Muumimamman valmistaman aamiaisen, jonka A-muru söikin ennätysnopeasti. Kai sitä saa pikkuisen käyttää hyväksi Muumeja, saahan? Holiday Inn -hotellissa oli tarjolla runsas aamiaispuffet, josta Isimies söi tällä kertaa muutakin kuin pekonia ja leipää! Taisi viime hotellipostauksen aamiaiskuvat säikäyttää! ;) A-muru söi kaurapuuroa, pannukakkuja, croissantin, sämpylää ja joi tietenki ison lasillisen maitoa.

Aamiaisen jälkeen A-muru ei meinannut pysyä enää aloillaan vaan oli jännittynyt ja innoissaan, joten aloimme tekemään lähtöä kohti Naantalia. Voi sitä pienen tytön riemua, kun saavuimme vihdoin pitkän odotuksen jälkeen Muumimaailman porteille. A-muruhan on odottanut Muumimaailma-matkaa useamman kuukauden ajan ja oppinut täysin päiväkuivaksikin sen ansiosta, eli tämä perheloma oli enemmän kuin ansaittu! Heti Muumimaailmaan saapuessamme A-muru katseli ympärilleen hihkuen ja ihastellen. Hän oli niin valtavan onnellinen ja sitä oli ilo katsoa! Voi kunpa aikuisetkin tulisivat onnellisiksi niin vähästä! Mainittakoon, että emme siinä vaiheessa olleet kuin kaksi metriä Muumimaailman porttien sisäpuolella. :D

A-murun ensihetket Muumimaailmassa.
Muumimaailma ei ole invaystävällinen paikka, joten meni tovi, kun Isimies lykkäsi junamme monen mäen ja mutkan kautta vihdoin paikalle, josta aukesi näkymä Muumitalolle. 

Ei niin esteetön Muumimaailma.
Tässä vaiheessa A-muru oli jo niin innoissaan ettei meinannut pysyä rattaissaan! Muumitalon edustalle oli kokoontunut monia Muumilaakson asukkaita, jotka tervehtivät lapsia. Menimme lähemmäs, jolloin A-murulle iski ujous - Muumit eivät ehkä olekaan hyvä juttu. A-muru tiiraili Isimiehen takaa Pikku Myytä, joka tuli tervehtimään häntä.

Jee...eikun apua?
Myös Muumipeikkoa piti vierastaa, mutta pian A-muru uskaltautui kättelemään sitä ja siitä se sitten alkoi: Muumimania! Kävimme MUUMIkaupassa, MUUMIravintolassa, A-muru sai MUUMI-kasvomaalauksen ja söimme MUUMIjäätelöä. Voihan Muumit, Pikku Myyn nuttura ja Hemulin suurennuslasi!


Päivä Muumimaailmassa meni pää kolmantena jalkana juoksevan A-murun perässä kulkemiseen, kun hän halaili kaikki Muumihahmot ei kerran vaan ainakin kymmenen kertaa, laski liukumäkeä Pikku Myyn kanssa ja tutki Hemulin kanssa kukkasia puutarhassa. Kävimme myös katsomassa teatteri Emmassa Nipsun oman musiikkiesityksen, jonka aikana A-muru sekosi täysin! Hän lauloi, tanssi ja riemuitsi koko esityksen ajan. Katsoimme Isimiehen kanssa tyttäremme onnea ja iloa toisiamme kädestä pitäen, olimme onnellisia hänen puolestaan. Se tunne, kun pystyy antaa lapselleen jotain niin hyvää ja ihanaa, että hän on onnensa kukkuloilla on mahtava!

Tutustumista.
Onnea, iloa ja riemua Muumimaailmassa!
Saavuimme iltapäivällä takaisin hotellille pitkän Muumimaailma päivän jälkeen. Päivä oli ihana eikä edes sadekuuro saanut Muumifanimme hymyä hyytymään! Väsynyt A-muru nukahtikin autoon salamannopeasti, mutta unta ei tietenkään riittänyt enää hotellihuoneessa, vaan Isimiehen ja minun haaveilemat päikkärit menivät sängyssä pomppivan A-murun väistelyyn. Lepäsimme kuitenkin yli tunnin hotellihuoneessamme ja suuntasimme sitten ravintolaan syömään päivällistä. A-muru söi omasta toiveestaan nakkeja ja ranskiksia ja Isimies tilasi superherkullisen näköisen kana-annoksen paksulla vuohenjuustoviipaleella ja punajuuriröstillä. Ruoka maistui molemmille hyvin ja jälkkäriksi herkuttelimme A-murun valitsemilla jäätelöannoksilla. Kun tarjoilija toi jäätelöannoksemme pöytään, A-muru nappasi heti ruokalistan ja etsi sieltä tilaamansa jäätelöannoksen kuvan ja ilmoitti tarjoilijalle tyynen rauhallisesti, ettei pöytään tuotu jäätelöannos näytä lainkaan samalta kuin kuvassa! :D Voi elämä! No pääasia, että jäätelö maistui hyvältä, eikö? ;)

Analyysi käynnissä! ;)
Päivällisen jälkeen suuntasimme iltakävelylle Isimiehen ehdotuksesta. Kävelimme Aurajoen rantakatua pitkin ja ihastelimme kaunista Turkua. Olen käynyt Turussa viimeksi kolme vuotta sitten talvella ja silloin pakkasen ja tuulen keskellä se ei näyttänyt todellakaan parasta puoltaan. Turku on kaunis kaupunki, jos vain ymmärtäisin kunnolla ihmisten puhetta! Ai kui? ;)

Sunnuntai tuli taas kerran aivan liian nopeasti ja nukahdinkin jo yöllä kyyneleet poskilla, kun muistin että minun pitää aamupäivällä palata takaisin Maskuun kuntoutukseen ja Isimies ja A-muru palaisivat takaisin kotiin. Olin kuitenkin onnellinen ja kiitollinen viikonloppulomastamme ja päätin, että en kuluta sunnuntaipäivän yhteistä aikaamme murehtimiseen vaan nautin viimeiseen asti perheeni seurasta, ja niin teinkin.

Perhelomamme oli ihana ja nyt muistelen sitä aina kun koti-ikävä tuntuu ylivoimaiselta. Sain tankattua varastoon asti energiaa ja voimia A-murusta ja siitä varastosta riittää voimia vielä viidelle päivälle, kunnes tapaan taas meidän Pikku Myymme ja Isimiehen.♥: Selina
 

Iskeekö Muumimaailma teihin tai teidän lapsiin samalla tavalla kuin A-muruun?

36 kommenttia:

 1. Kuulosti ihanalta lomalta!<3 Meilläkin on tiedossa muumimaailma jossain vaiheessa kesää!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi se oli ja teki hyvää! A-murun nautinto oli kuitenkin pääasia! ♥

   Poista
 2. Ihana kun A-muru on ollut noin innoissaan. Sitä on niin ihana katsoa kun oma lapsi on aidosti jostain noin innoissaan.♥
  Muumimaailmaan pitää kyllä ehdottomasti joskus mennä lasten kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Koko reissun kohokohta oli ehdottomasti Teatteri Emmassa nähdyt ilonkiljahdukset! ♥

   Poista
 3. Oi ihan loma. Meidänkin tyttö on muumi fani. Mietitään vaan onko tyttö vielä liian pieni muumimaahan kun on 1,5v.. olis kyllä kiva lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä paljon pikkuisia näkyi! :) Muistaakseni alle 2 vuotiaat pääsi ilmaiseksi. ;)

   Poista
 4. Voi miten ihanan kuuloinen perheloma!
  Olen ihan kateellinen kun olette päässeet Muumimaailmaan.
  Meilläkin oli ajatuksissa mennä Muumimaailmaan, mutta meiltä on sinne niin kamalan pitkä matka (eikä se kovin hapakaan reissu olisi) että se on vielä harkinnassa.
  Mitä luulet viihtyisikö vielä 9-vuotias Muumimaailmassa vai onko vain pienten paikka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihana loma! ♥
   Siis Muummaailma on KALLIS, superisolla K-kirjaimella. Sisäänpääsy taisi 27€ niin minulta kuin A-murulta. Isimies pääsi avustajana ilmaiseksi. Kaikki elämyspuistothan ovat nykyään kallita eikä hinta lopu porteille vaan kallis linja jatkuu sisäpuolellakin. Tätähän se on. :)

   9-vuotiaalle Muumimaailma voi olla vähän "lälly", ellei ole superfani, mutta on siellä kyllä paljon nähtävää näin aikuisenkin näkökulmasta. :) Muistaakseni Muumimaailma myi yhteislippuja johonkin Väski seikkailusaareen (??) joka sopii sitten vähän isommille lapsille. :)

   Poista
  2. Ai se on NOIN kallis! :O Me ajateltiin mennä käymään siellä meidän 1v8kk:n kanssa, mutta jos hinta on tuota luokkaa, niin pitää kyllä ehkä jättää jollekin tulevalle kesälle, kun poika sitten tosiaan saa/osaa ottaa reissusta kaiken irti!

   Poista
  3. Itse kyllä yllätyin siitä, että vanhempienkin piti maksaa myös sisäänpääsymaksu. Voisi olla edes halvempi vanhemmalle jos tulee lapsen kanssa. Meidän tapauksessa reissu oli täysin hintansa arvoinen - A-muru oli onnensa kukkuloilla. :)
   Alle 2-vuotiaat pääsevät Muumimaailmaan ilmaiseksi, joten kannattaa ehkä mennä jo tänä kesänä, koska tulevinakin kesinä todennäköisesti sama jatkuu, eli vanhemmistakin menee täysi hinta.

   Poista
 5. Me käytiin Muumimaailmassa toissa kesänä, lapset olivat silloin 2,5 & 1v. Reissu oli menestys! Tosin isompi lapsista ei uskaltanutkaan mennä muutamaa metriä lähemmäs muumeja, kun ujous iski. ;) Pienempi halaili niitä sitten senkin edestä. Pienempi lapsista ei muista reissusta luonnollisestikaan mitään, mutta isompi puhuu reissusta lämmöllä. Haluaisi kovasti mennä uudestaan! :)

  Tsemppiä loppukuntoutusjaksolle! Nyt on jo arki ja ohjelmat alkanut, joten touhua riittää taas kotiinpaluun asti. ( Muistan kokemuksesta, että kuntoutuksessa viikonloput olivat todella tylsiä juuri siksi, kun ne olivat vailla ohjelmaa.) Mutta kaikenkaikkiaan hyvä, että olet päässyt kuntoutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva reissu teillä oli! :)

   Kiitos kovasti tsempeistä! Olen kyllä todella kiitollinen kuntoutukseen pääsystä. Tämä on etuoikeus, vaikka en osaakaa ikävähetkinä sitä kunnolla arvostaakaan. :)

   Poista
 6. Aaaaw ihanat Muumit!! <3 mun on pakko päästä tuonne, jos ei tänä kesänä nii varmasti ens!! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumit ovat kyllä supersöpöjä! Itse petyin vain hieman, siis snadisti, pikkasen..okei vähän enemmän, kun Muumi-hahamot eivät puhuneet mitään! Ne vai viittoilivat ja olivat hiljaa! :D Kannattaa käydä, ihana paikka!

   Poista
 7. <3 Mekin odotellaan muumimaareissua innolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, että tekin olette menossa! Nauttikaa sitten kovin! :) ♥

   Poista
 8. Voihan Muumit! Iiihana kuulla toisen ilosta. ♡ Meillä on Muumimaailma kalenterissa heinäkuussa ja meillä voi olla, että äiti ja isä ovat nostalgiapöllyissä enemmän innoissaan kuin lapsi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! :D Toivottavasti teillä säät suosisivat paremmin kuin meidän reissulla. Tosin, eipä tuo vesisade A-murua tuntunut haittaavaan. :)

   Poista
 9. Ihana reissu teillä on ollut ja kivoja kuvia jälleen. A- murulla riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa. Me ollaan käyty Muumimaailmassa monta kertaa. Kun esikoispoikamme (nyt 24 vuotta) oli pieni poika ja olimme Muumimaailmassa: kuljimme minun mielestäni ihanaa metsäpolkua. Poika huokaisi raskaasti ja kysyi: "milloin se asfaltti oikein alkaa?" Kunnon kaupunkilaislapsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli kyllä ikimuistoinen. Kuvat ovat mukava muisto. :)
   Hahaa, ihana poika! :D Kiitos illan piristyksestä!

   Poista
 10. Valloittava A-muru kun on niin innoissaan! Muumimaailma on ihana kohde ja me käyty siellä useana kesänä. Tämän kesän reissua odotellessa :)

  VastaaPoista
 11. Hih me oltiin myös lauantaina siellä :D ja kahden lapsen ja kahden aikuisen sisäänpääsy 108 euroa.... joo onneks ei oltu kaikki kymmenen!! Meilläkin 5v ja 2v tykkäsivät paljon, lämpimämmällä kelillä siellä voi kai uidakin ja mitä kaikkea :) Ihabaa se lasten riemu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai olitte! :D Sää oli vähän kökkö, mutta muuten Muumimaailma oli äidillekin näin ensikokemuksena hyvä! :) Tosin hintava paikka se oli, mutta oli se sen arvoista!

   Poista
 12. Kiva, että tykkäsit Turusta. Kyl meit on helppo ymmärtää ku vaa tottuu ;)

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus ! :) Voin kuvitella miten iloinen A-muru oli kun pääsi muumimaailmaa ! Se on kyllä ihana paikka, itsekki kävin sielä pyörähtämässä kerran, tosin se ei ollut sillon vielä auki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! :) Voi hän oli hurjan iloinen! Juuri katsoimmekin videoita yhden kuntoutujan kanssa kuinka hän hihkui ja iloitsi. ♥

   Poista
 14. Voi eiiiiii, me oltiin nyt maanantaina Muumimaailmassa myös, voi kun oltaisiin satuttu samalle päivälle<3 Ihanalta kuitenkin kuullostaa teidän reissu, meidän neiti ei ihan vielä ollut yhtä innoissaan, mutta viihtyi kuitenkin hyvin :) Mä olin ihan innoissaan ja mieskin sitten innostui lopulta aika lailla kunhan päästin ensin alkujähmeydestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiii! Olisi ollut kyllä mahtavaa törmätä! :) Kiva kuulla että teidänkin reissu meni hyvin.

   Poista
 15. Oi miten ihana reissu teillä on ollut, ja A-muru niin innoissaan! :)
  Ja ihanan näköinen jäätelöannos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli aivan ihana reissu. Jäätelöannos maistui A-murulle hyvin moitteista huolimatta! Varsinkin annoksessa olleet karkit, koska neiti ei ole saanut karkkia oikeastaan ollenkaan. (väittelemme Isimiehen kanssa onko Suffeli karkki vai keksi)

   Poista
 16. Ihana tuollainen pikkuinen reissu Muumimaailmaan, mukavaa että A-muru oli niin kovin innoissaan vaikka vähän satoi vettä. :)

  Hih, tuo oli todella hauska juttu ( mitä A-muru oli sanonut tarjoilijalle ) :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥