maanantai 1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUA

Oletko kohdannut kiusaamista netissä? Oletko saanut ikäviä kommentteja blogiisi, jotka ovat harmittaneet - ehkä jopa suututtaneet tai itkettäneet? Oletko saanut suoria tappouhkauksia tai onko lastasi, tapaasi elää tai sinua arvosteltu rumasti?  

 

 Jos vastasit yhteenkään kysymykseen kyllä, niin tämä postaus ja kampanja on juuri sinua varten! 


Minä ja 99 muuta rohkeaa bloggaajaa lähdimme mukaan Tipulassa -blogin Emosen aloittamaan SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjaan nettikiusaamista vastaan. Kampanjan idea on peräänkuuluttaa asiallista kommentointia ja keskustelua internetin ihmeellisessä maailmassa, jossa anonymiteetti on saanut suhteettoman suuret mittasuhteet kommenttien julmuudessa ja toisen alentamisessa. Kampanjan synnystä voit lukea lisää tästä.


Toivon, että sinä  nettikiusaaja sen turvallisen Anonyymi-nimimerkin takana kommentoiva ajattelematon ihminen ymmärtäisit kuinka sanasi voivat loukata ja satuttaa. Toivon, että menisit itseesi ja ajattelisit edes hetken, miltä tuntuisi, jos saisit samaa ilkelyä osaksesi jota kylvät näppäimet sauhuten julmasti toisten ihmisten blogeihin, mitä kirjoitat keskustelupalstoille ja mille naureskelet sitten jälkeen päin ehkä jopa ylpeillen. 
Mietipä tätä seuraavan kerran kun teet niin: Oletko aidosti ylpeä itsestäsi ja tuliko sinulle hyvä mieli  - oikeesti?

Oli ilo päästä mukaan näin tärkeään kampanjaan, SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjaan, ja toivon, että mahdollisimman moni saisi tästä itselleen apua ja tukea ja ymmärtäisi ettei nettikiusaamista tarvitse kestää yksin. Minä ja me muut kampanjaan osallistuneet 99 bloggaajaa olemme sinun puolellasi!


♥: Selina

 


Haluaisitteko te osallistua SINÄ LOUKKASIT MINUA -kampanjaan ja omalta osaltanne kantaa kortenne kekoon nettikiusaamista vastaan? Kirjoittakaa siis postaus ja liittäkää siihen postauksessani näkyvä kampanjakuva sekä postauksen lopussa viivan alla oleva teksti. Tämän jälkeen ottakaa yhteyttä Emoseen (tipulassa@gmail.com), niin hän saa linkitettyä postauksenne mukaan kampanjaan. Jokainen osallistuja on tärkeä!
____________________________________________________________________________________________________________

Arvosteletko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vi*un kaksnaamainen pullukka h*ora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vi*tuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomioh*ora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vi*tu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me kaikki toivomme asiallista kommentointia blogeihin:

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

____________________________________________________________________________________________________________

8 kommenttia:

 1. Mä en ymmärrä mikä tarve ihmisillä on aina loukata anonyymina? Jos edes voisi omalla nimellä, niin voisi jotenkin edes asiaa yrittää hyväksyä. Ja onko tuon loukkaamisen takana epävarma ja kateellinen ihminen? Vai on ihminen vain ilkeä jos kokee tarvetta julkisesti nöyryttää/haukkua/tai muuten loukata toista.

  VastaaPoista
 2. Anonyyminä on niin helppoa haukkua... Todella ilkeetä! En tajua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta. Koettaisivat joskus kirjoittaa vaikka omalla nimellään!

   Poista
 3. Ihan uteliaisuudesta S, saatko sä negoja kommentteja? Millaisia? Ymmärrän kyllä jos et haluu kertoo, mut mietin vaan kun oot niin ihana ihminen, et mitä nuo Anot sulle kirjoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi olen välttynyt kaikesta nettikiusaamisesta. En edes viitsi koputtaa puuta, koska olen varma että jossain vaiheessa senkin aika tulee. Silti en ymmärrä miksi toisten blogeihin tai keskustelupalstoille pitää suoltaa ikäviä tekstejä. Tämä postaus oli kannanotto yleisesti nettikiusaamista vastaan.
   Kiitos Hanski! <3

   Poista
 4. Kiva, että lähdit mukaan! :>

  Olen käynyt tässä pikkuhiljaa läpi kaikkia kampanjaan osallistuneita blogeja ja on ollut kiva huomata, kuinka paljon mukana on myös sellaisia bloggaajia, jotka eivät ole itse saaneet negatiivisia kommentteja mutta jotka haluavat ajaa hyvää asiaa. Toivottavasti et jatkossakaan saa kurjia kommentteja! Ja toisaalta, jos saat, niin siinä pitää kyllä jo käyttää paljon mielikuvitusta, sillä susta ja blogista olisi todella vaikea keksiä ikävää sanottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kunnia osallistua tärkeään kampanjaan! :)
   Voi kiitos Emonen! ♥

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥