torstai 25. kesäkuuta 2015

Leikkimökki osa 1: Leikkikeittiö kierrätysmateriaaleista

Hei nyt pääsen vihdoin aloittamaan jo kovasti itseäni kutkuttaneen minipostaussarjan A-murun leikkimökistä! Olen sisustanut jo vuoden päivät pääni sisällä A-murun leikkimökkiä ja vihdoin olemme päässeet tuumasta toimeen - ihanaa! Tässä postauksessa ette kuitenkaan ihan vielä pääse tutustumaan A-murun leikkimökkiin muuta kuin Isimiehen nikkaroiman suloisen leikkikeittiön kautta, mutta näette kuitenkin lopuksi pienen sneak peekin leikkimökin tulevasta värimaailmasta.

A-muru rakastaa kotileikkejä ja niitä  leikitäänkin meillä päivittäin. Leikkihuoneen Brion punainen uuni ja allaskaappi ovatkin A-murun huoneen sydän - aivan kuten keittiö tavallisissakin kodeissa. Niillä kokkaillaan erilaisia herkkuja, joita nautitaan pienen pöydän ääressä pehmolelujen ja nukkejen kanssa. Toki myös äitiä ja isiä muistetaan välillä hemmotella erilaisilla leivonnaisilla ja kahvikupposella ja kutsutaan myös kahvikekkereille pienen pöydän ääreen istumaan. Luonnollisesti myös leikkimökkiin piti saada pienelle emännälle toimiva leikkikeittiö, mutta päätimme uuden ostamisen sijaan toteuttaa sen itse kierrätysmateriaaleja käyttäen.


Rahaa tähän suloiseen leikkikeittiöön meni arviolta 20€. Leikkikeittiön pohja on Isimiehen aiemmin nikkaroima pieni leluhylly vanhaan kotiimme, joka jäi nykyisessä kodissamme tarpeettomaksi. Se sai pintaansa vain uuden maalin ja sitten se olikin valmis muutettavaksi somaksi ja toimivaksi leikkikeittiöksi. Haasteena oli vain leluhyllyn pieni ja kapea koko, mutta siitäkin selvittiin suunnittelulla ja kärsivällisyydellä. Lue: Isimies suunnitteli ja oli kärsivällinen ja minä odotin valmista ratkaisua! ;) Kaikki leikkikeittiöön käytetyt materiaalit kangasta ja saranoita lukuun ottamatta löytyivät varastosta Isimiehen aiempien rakennusprojektien jämistä. Esimerkiksi uuninluukun vedin on pienen keittiöremonttimme ylijäämäkaapista talteen napattu lankavedin ja hellan nupit ovat Isimiehen jo kauan sitten unohtuneen kitara-projektin jäämistöä eli sähkökitaran säätönupit.


Miten tämä ihana leikkikeittiö sitten syntyi?


Ensin Isimies maalasi hyllyn vaaleanpunaisella maalilla ja ideoimme millaisista tarvikkeista saisimme luotua hellan keittolevyt, säätönupit, pikkuruisen tiskialtaan ja hanan. Hellan keittolevyt syntyivät tavallisista hillopurkin kansista, jotka saivat vain mustan spraymaalin pintaansa. Hana on vanha ikkunanavaaja, joka saa kylmän ja kuuman vetensä limpparipullojen korkeista. Uuni ja liesi taas lämpenevät sähkökitaran vanhoilla säätönupeilla.


Seuraavaksi sommittelimme hanan, altaan ja nupit paikoilleen ja aloimme toteuttamaan visiotamme parhaamme mukaan. Isimies porasi hanaa varten reiän tasoon, teki tiskialtaalle paikan ja kiinnitti lopuksi hanan nupit paikoilleen. Kiitos Coca Cola ja Novelle, kun mahdollistitte A-murun leikkikeittiön hanalle kylmän ja lämpimän veden! ;)

Tiskauspuoli hoidettu, testattu ja hyväksi todettu!

Seuraavaksi olikin aika käydä hellan kimppuun. Isimies porasi säilykepurkkien kannet tiukasti hyllyyn kiinni ja kiinnitti säätönupit paikoilleen siten, että niitä voi oikeasti pyörittää. A-murusta hauskinta koko leikkikeittiössä taitavatkin olla juuri nuo pyörivät säätönupit.
 

Tämän jälkeen saha ja vasara pääsivät töihin ja leikkikeittiö sai taustalevyt uuniin ja allaskaappiin. Minä olin vasaramestarina levyjä naputtamassa, mutta sanotaanko, ettei tämän leikkikeittiön taakse kannata kamalasti kurkkia! ;)


Viimeinen homma ennen leikkikeittiön valmistumista olikin se haasteellisin: uuninluukku. Isimies sahasi ensin uuninluukun ja siihen sopivan reiän ikkunaa varten - pitäähän uuniin nähdä sisälle! Sen jälkeen hän liimasi plexin uuninluukkuun kiinni ja minun ainoa työni tässä  oli istua koko komeuden päällä sen 5 minuuttia, että liima kuivui! Voi että tulikin arvostettu olo! :D Lopuksi uuninluukku sai vetimen, se kiinnitettiin saranoilla paikoilleen hyllyn runkoon ja kiinnitin ompelemani verhon allasosaan kuminauhalla.

A-muru on hurjan täpinöissään leikkikeittiöstään enkä malta odottaa yhteisiä (siistejä) kokkailuja leikkimökissä tämän ihanuuden kanssa! Olen hurjan onnellinen ja kiitollinen osaavasta miehestä, joka ideoi tämän leikkikeittiön ja on toteuttanut muutenkin ahkerasti visioitani leikkimökin suhteen viime kesästä lähtien! Seuraavassa osassa kurkataankin sitten tarkemmin tähän A-muru ihanaan leikkimökkiin niin sisältä kuin ulkoa, sekä minun visioihini leikkimökin suhteen ja niiden toteutukseen.

Sitten alkaakin paras osuus - leikkiminen!

Lupaamani Sneak Peek! ;)


♥: Selina

 

 

Millaisia leikkimökkejä teillä on ja mitä pidätte A-murun leikkikeittiöstä?

51 kommenttia:

 1. Superihana ja taitava nikkaroitsija!!!

  VastaaPoista
 2. Oi kiva! Näyttää tosi hienolta! Mä parhaillaan väkerrän leikkikeittiötä pahvilaatikosta, mutta tuollainen puupohjainen olisi kyllä aika paljon vakuuttavampi. Mä selvästi olen enemmän askartelijatyyppiä, kun kokoan keittiön teipillä ja pahvilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen! Minulla ei riittäisi järki pahvilaatikon ja teipin kanssa! Okei Isimies teki tästä leikkikeittiöstä suurimman osan, mutta silti! :D Sinä oletkin sellainen ihana näpertäjä että saat varmasti mielettömän hienon leikkikeittiön pahvista aikaan!

   Poista
 3. Ai ekaksi katsoin että olette ostaneet leikkimökkiin tuon lieden, mutta itse tehty, vau! :)
  Tosi kiva ja ideana loistava, eikä paljoa tarvikkeitakaan tarvinnut.

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno, vau! Meillä ei ole leikkikeittiötä koska ei vain mahdu, mutta meillä kyllä poju tykkäisi kokkailusleikeistä :) Tein joskus Ikean expedit hyllyyn pahvisen hellan, mutta se ei pitkään jaksanut kiinnostaa poikaa.. :D

  VastaaPoista
 5. Wau! Todella kekseliäästi toteutettu leikkikeittiö ja kuinka söpö ja hienon näköinen! :) Odotan innolla tulevia postauksia leikkimökistä! Mäkin toivon, että saisin vielä joskus sellaista sisustaa pienelle tytölle, miksei pojallekin... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leikkimökki onkin viimeistä silausta vailla valmis, joten kohta pääset lukemaan! ;) Niin ja kyllä leikkimökki pojankin leikkeihin sopii.

   Poista
 6. Todella siisti! Pointsit kotiin :)

  VastaaPoista
 7. Siis niin hieno leikkikeittiö! varmasti jokaisen pikkutytön(tai pojan) unelma <3 Hauskoja leikkihetkiä teidän muruselle :) <3

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on kieltämättä tällaisen leikkimielisen äidinkin unelma! ;)

   Poista
 8. Wautsi wau! Osaava Isimies teillä! :)
  Tuli kyllä söpö! Itsetekemällä saa aikaan nättejä ja uniikeja esineitä ja toki niissä on silloin myös tunnearvoa!
  Ihana päästä seuraamaan teidän leikkimökkiprojektia!
  Sneak Peek näyttää iloisen värikkäältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isimies on! :) Uskon myös, että tällä leikkikeittiöllä on tunnearvoa tulevaisuudessa paljon. Kiva kuulla että leikkimökkiprojekti kiinnostaa! :)

   Poista
 9. Aivan ihana! Arvostan todella korkealle itsetehtyä. Mikä toi pesuallas on? Joku kippo keittiöstä? Olette kyllä tosi käteviä käsistänne koko perhe. Mulla oli aikoinaan tarkoitus tehdä lapsille leikkihella vanhasta yöpöydästä. Jäi sitten jotenkin vain suunnitteluasteelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse arvostan myös itsetehtyjä tuotteita. Niissä on mukana tunne ja sitä kautta tunnearvo.

   Pesuallas on pikkuinen koiranruokakuppi. :)

   Poista
 10. Wautsi,miten hieno! Kyllä nyt kelpaa A-murun kokkailla! :)

  VastaaPoista
 11. Ihana leikkikeittiö! Tosi kekseliästä käyttää pullonkorkkeja. WAU :)

  VastaaPoista
 12. Aivan upea toteutus! Ei aina tarvitse olla kaupan kallista vaan idea riittää. Ja teillähän noita näyttää riittävän :)

  Meillä ukki teki muksuille tosi kauniin leikkimökin, ulkoapäin. On koristeleikkauksia, lehtikultaa, muksujen nimmareista kaiverretut nimet ovessa jne. Loppu jäi miulle. Pikkubudjetilla tein tekstiileillä sen, minkä kykenin. Nyt tuo tuolla tontin reunassa on vähän nuupahtanut. Välillä oli jo puuvarastona. Mutta. Ensi kesänä murunen pääsee sinne :) Ostin jo pilkkahintaan pöydän ja tuolin sinne. Hmmm... Mitenhän tuo isoukiksi tullut, korjailisiko hieman paikkoja pojantyttärenpojalleen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A!

   Oi leikkimökki kuulostaa upealta! Varmasti korjaisi! <3

   Poista
 13. Moi! Ihana keittiö! Mun huomio on monesti kiinnittynyt siihen, kuin ihania kommentteja käyt aina jättämässä tosi monen bloggaajan postauksiin. Olet huippu, saat tämmösen täysin ulkopuolisen taustalla viihtyvän anonyymilukijankin piristymään näiden kirjoittajien puolesta <3 -vipsu

  VastaaPoista
 14. Iiks, näyttääpäs söpöltä! Tosi onnistunut toteutus :) Leikkimökit on niin ihania. Me voitais rakentaa oma minull.. siis lapsillekin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leikkimökit on tosi ihania! Hahaa, saattaa tämäkin äiti salaa sisustaa itselleen tätä leikkimökkiä. ;)

   Poista
 15. Huikea, aivan ihana keittiö! Tosi taitavia olette, ihan parhaat noi kitaran volumeruuviit säätiminä :D

  VastaaPoista
 16. Ihana ja upea toteutus! Pitää meidänkin tehdä leikkimökki, viimeistään ensi kesäksi, meijän isikin varmasti keksisi jotain tämän kaltaista... :)

  VastaaPoista
 17. Söpö leikkikeittiö A-murulla! Ite tehdyt jutut on parhautta! <3

  Meidänkin lapsille rakennettiin (okei, mies rakensi) leikkimökki pari kesää sitten (tytöt nyt 4,5 ja 3v, kolmonen tulossa). Kesällä leikkimökkileikit on kyllä meillä ainakin hitti! Mökin sisälle mies on nikkaroinut leikkikeittiön jääkaappeineen, helloineen, uuneineen ja tiskialtaineen. Pikkupöytä ja tuolit mökissä on myös. Tämän äidin tehtäväksi on jäänyt somistus ja leikkiruokien teko. Ja kyllä, taitaa meilläkin olla äiti vähintään yhtä innoissaan leikkimökistä kuin lapset! :D (minulla ei ollut lapsena leikkimökkiä, joten ehkä jollain tasolla tämä on minullekin se oman lapsuuden toteutumaton unelma.. :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Oi kuulostaa ihanalta leikkimökiltä! Mistä teet leikkiruoat?
   Täältä löytyy myös leikkimökistä intoutunut äiti! ;)

   Ihanaa kesää teidän kasvavalle perheelle!

   Poista
  2. Kiitos, perhe kasvoi eilen kolmannella tytöllä <3

   En halunnut meidän leikkimökkiin muovisia leikkiruokia, joten jonkun verran olen ostanut puisia sellaisia. Mutta koska ne ovat melkoisen kalliita, niin paljon olen tehnyt itse esim. virkkaamalla ( täytekeksejä, muffinsseja, donitseja, lättyjä ja jauhelihapihvejä), ompelemalla (teepusseja, kakkuja, muffinsseja, paistettuja kananmunia, karjalanpiirakoita ja mansikoita) ja seuraavaksi suunnitelmissa on huovuttaa (lihapullia). Taikataikinastakin tein kerran melkoisen satsin erilaisia leikkiruokia, mutta se oli virhe, sillä meidän lapset alkoivat syömään niitä taikataikinaruokia ihan oikeasti. :) Netistä löytyy vaikka mitä ohjeita/ideoita näihin itse tehtyihin leikkiruokiin!

   Poista
  3. Oi onnea todella paljon! ♥ Ihania vauvantuoksuisia hetkiä teidän perheelle!

   Kuulostaa ihanilta askarteluilta! :)

   Poista
  4. Kiitos! <3

   Ja suosittelen ainakin kokeilemaan leikkiruokien tekoa itse (ymmärtääkseni tykkäät askarrella kaikenlaista), melkoisen koukuttavaa puuhaa, etten sanoisi! :)

   Poista
 18. Vau, tosi upea keittiö! Olette näpsäkkää sakkia! :)

  VastaaPoista
 19. Ompa ihana! Kiva blogi, tutustuin siihen tänään. t.Reetta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! Tulehan toistekin! :) Ihania syyspäiviä sinulle!

   Poista
 20. Mulla on näköjään mennyt tämä postaus syksyllä ihan ohi :O Ihana toi leikkikeittiö ja niin kauniin värinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, eikö! A-muru valitsi värin itse! :D YLLÄRI että tuli vaaleanpunainen!

   Poista
 21. Voi eii, se on aivan ylisöpö pieni keittiö!! :)Varmaan hengaan viel vartinkin päästä tässä postauksessa ja ihastelen tuota kekseliäisyyttä noitten materiaalien suhteen :D

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥