sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lauantain herkku: Tortillapizza

¡Ay caramba, guacamole, salsat ja cheddarkastikkeet! 


Isimies pitää hurjasti meksikolaisesta ruoasta ja olenkin loihtinut hänelle usein Muchos nachos -annoksia a'la Selina, ihan vain tortilloja erilaisilla täytteillä ja jopa tortillasalaattia, vaikka hää- ja hotellipostauksessa vilahtaneessa aamiaisessa hänen aamiaislautasellaan ei näkynyt yhtään vihreää saati terveellistä (puoli lautasellista pekonia...hmmm). Isimiehelle maistuu myös kotitekoinen pizza, joten päätin yhdistää nämä kaksi helppoa kotiherkkua ja siitä syntyi tortillapizza!


Maistuisiko sinullekin? Hyvä, tässä resepti ota se talteen, kokeile ja nauti! Isimies tykkäsi ainakin hurjasti!

Pohja: (2 tortillapizzaa)
- ½ pss kuivahiivaa
- 2,5 dl vettä
- 3-4 dl vehnäjauhoja
- Ripaus suolaa
- Loraus (noin 3 rkl) öljyä

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää siihen suola ja öljy. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja vaivaa taikinaa niin kauan kunnes se irtoaa kulhon reunoilta ja on kiinteä pallura. Anna taikinan kohota ainakin 30 minuuttia ja kauli kahdeksi ohuehkoksi pizzapohjaksi.


Täyte:
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 pss Tacomausteseosta
- Pizzajuustoraastetta maun mukaan
- Tomaattimurskaa ja salsakastiketta
(- Ripaus pippuria ja valkosipulimaustetta)
- Salaattia (Itse tein perus fetasalaatin)
- Salsaa
- Kermaviilikastiketta haluamallasi dippikastikepussilla (Käytin tacomaustettua)
- Cheddarkastiketta
- Punasipulia
- Nachoja
- TAI MITÄ HALUAT: Paistettuja kasviksia, jalopenoja... ;)

Pikkuniksi: Voit toteuttaa tortillapizzan myös käyttämällä kanaa naudan jauhelihan tilalla.

Paista jauheliha ja lisää tacomausteseos. Lisää pussin ohjeesta poiketen vain vajaa desi vettä jauhelihamausteseokseen ja anna muhia 15 minuuttia.

Levitä pohjien päälle tomaattimurskaa ja salsaa. Ripottele halutessasi sen päälle mausteita ja hieman juustoraastetta. Lisää jauheliha tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele lisää juustoa päälle.


Paista pizzaa uunissa 225 asteessa alalämmöllä niin kauan kunnes juusto sulaa pinnalta, noin 10 minuuttia, ja käännä tämän jälkeen uuni keskilämmölle ja paista pizzaa vielä noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Ota pizza uunista ja anna jäähtyä hetki. Lisää pizzan toiselle reunalle salaattia, kastikkeita ja punasipulia ja taita pizzan toinen reuna toisen päälle - Kotzone -tyyliin.

Ja tortillapizzasi on valmis, nauti!


Niin ja älkää vaan kysykö, miten tätä voi syödä siististi! ;)

A-murulle piti tietenkin leipoa myös ihan oma pizza, koska Isimieskin sai, ja minikokoinen jauhelihapizza maistui hänestä superhyvälle!


♥: Selina


Maistuisiko teillekin tortillapizza, vai onko kahden ruokakulttuurin yhdistäminen vain katastrofi keittiössä?

24 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä juuri sellaiselle mätölle, joka maistuisi tämänkin talon miehelle.. :D
    -Koo

    VastaaPoista
  2. Oi nam, tortillat on meidän perheen suurta herkkua! Kiitos tästä vinkistä!! <3
    Tarviipa kokeilla joku kerta :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa hyvältä. Mainostinkin jo reseptiäsi miehelleni, joka tekee meillä yleensä ruokaa, avustajani ohella. Minä en syö mitään, mikä on eläessään kävellyt neljällä jalalla, joten kana kuulostaa hyvätä. Nachot ilmeisesti laitetaan väliin lopussa salaatin, kastikkeiden ja punasipulin kanssa. Nachot näkyy kuvassa valmiissa tortillapitzassa, mutta reseptissä niitä et mainitse, paitsi ainesosaluettelossa.
    Miten pystyt vastustamaan itse kaikkea ihanaa ruokaa ja tyytymään letkuruokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Joo nachoja laitetaan salaatin ja kastikkeiden ohella pizzan väliin. :)
      Joskus kieltämättä tekee tiukkaa, mutta kun en pysty kunnolla nielemään, niin se vie suurimmat mieliteot mennessään. Onneksi minulla on sellaisia ruokakoostumuksia, joita pystyn nielemään, kuten vanukkaat ja jäätelöt. Joskus otan toki maisteluannoksia ruokaa suuhuni ja makustelen hetken ja sitten syljen pois.

      Poista
  4. Ihan varmasti maistuisi tortillapizza! Uusia juttuja ja makuja on kiva yhdistellä keskenään. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  5. Oooh, miten näyttää herkulliselta! Ei tällaisia postauksia pitäisi tulla lukemaan, kun on näin nälkä! :D Pitää laittaa idea muistiin! Ihanan söpö muuten tuo A-murun oma pizza. Selvästi on molemmissa annoskuvissa annokseen sopiva juoma ja juomalasi taustalla. :D

    VastaaPoista
  6. Onpahan herkullinen ohje - taitaapi mennä kokeiluun :)

    VastaaPoista
  7. Omnom! Mä oon tehnyt vaan tortilla vuokaa, mut se uppos niin hyvin että menis varmaan tääkin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen taas kuullut tortillavuoasta, mutta se on jäänyt kokeilematta -> kokeiluun! ;)

      Poista
  8. Näyttää niiiin herkulta, et pakko heti huomenna laittaa kokeiluun! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tule sitten kertomaan tuliko hyvää! :)

      Poista
  9. Ooo näyttää ja kuulostaa super hyvältä, tuli nälkä!
    Pakko kyllä testata joskus, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Hyvää se kuulemaa oli, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  10. Ooo, nam! Vitsit, tuli kamala nälkä kun luin tän postauksen :D Tää menee ehdottomasti testiin kanaversiona :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva juttu! Tule sitten kertomaan, miltä kanaversio maistui! :)

      Poista
  11. Omnomnom mikä herkullisen näköinen idea!! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!!:D

    VastaaPoista
  12. Kiitos huippuvinkistä, Selina! Just tänään ruokakauppaan lähtiessä mietin, että mitäs taas tekisin ruuaksi. Harmi kun en kiireisen viikonlopun vuoksi oo aiemmin ehtinyt lueskelemaan blogeja... Kokeiluun menee, ehottomasti! :)

    VastaaPoista
  13. Oo! Mä rakastan texmex-ruokaa! Tätä on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Toivottavasti se maistuu sinulle hyvin! :)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥