lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kun olet aikuinen

Kasvatamme tällä hetkellä pientä, mutta ihanaa uhmatuhmataaperoa, jonka edesottamuksia olemme saaneet seurata ja jonka kanssa välillä käy mielessä rehellinen ajatus: "Voi kunpa olisit jo aikuinen!". Silloin ei tarvitsisi kieltää, että ruokaa ei saa sylkeä lattialle, seiniin tai pöydälle. Silloin ei tarvitsisi kiljaista EI, kun lapsi keksii ottaa kupilla vessanpöntöstä vettä juodakseen tai punastella kaupan kassajonossa, kun sylissä istuu ison paukun päästänyt lapsi, joka toteaa tyynesti ilman purkauksensa jälkeen: "Äiti olitko se sinä?".

Oletteko koskaan miettineet, millaisiksi aikuisiksi toivoisitte lapsenne kasvavan? Millaiset arvot tai periaatteet heillä olisi elämässä ja miten TE voisitte vaikuttaa niihin omalla kasvatuksellanne?


Kasvatusperiaatteita on niin monia kuin on vanhempia. Toiset ovat tiukempia ja toiset kokevat vapaan kasvatuksen parhaimpana vaihtoehtona kasvattaa lapsensa. Minusta mikään kasvatusmenetelmä ei ole täysin oikea tai väärä tapa - paitsi lapsen laiminlyönti. Myös vanhemmiksi kasvetaan lapsen kasvun myötä ja jokaisen vanhemman täytyy kasvaessaan löytää se oma tapa, jolla lapsensa kasvattaa.


Miten me kasvatamme A-murua? Meillä panostetaan kasvatuksessa toisen kunnioittamiseen. Toista ihmistä pitää kunnioittaa, kuunnella, huomioida ja olla ystävällinen. Anteeksi on tärkeä sana, samoin kiitos. Ketään ei saa ikinä kiusata eikä kenellekään saa aiheuttaa tahallaan mielipahaa. Rehellisyys on myös erittäin tärkeää ja se, että elämässä pitää olla mukana sopivassa suhteessa huumoria ja hassuttelua. Ei kaiken tarvitse olla niin vakavaa, eli aikuinenkin voi heittäytyä lapsen rooliin ja leikkiä toista tuntia lapsen kanssa mielikuvitusleikkiä majassa, jonka katto on iso täkki ja seinät kaksi tuolia. Opetamme lapsemme myös pyytämään apua. On OK myöntää, jos ei jaksa ja pärjää eikä sitä tarvitse hävetä. Yritämme parhaamme mukaan kasvattaa A-murusta myös itsenäistä ihmistä, eli haastamme häntä leikkimään yksin ja kehotamme häntä olemaan rohkea ja  luottamaan itseensä.A-muru, kun sinä olet aikuinen toivomme, että olet itsenäinen ja onnellinen nainen. Toivomme, että olet oppinut kasvatuksemme kautta erottamaan oikean väärästä, olemaan rehellinen, itsenäinen ja luottamaan itseesi. Toivomme, että saavutat kaiken, mitä tavoittelet ja jos et onnistu, yrität uudestaan. Muista, että isi ja äiti ovat aina sinua varten tukemassa ja rakastamassa. Et tule olemaan koskaan yksin!
Rakastamme sinua aina!

Rakkaudella: Äiti ja isi

 


No voimmeko onnistua tavoitteissamme? En tiedä, vain tulevaisuus näyttää sen.

♥: Selina

Millaisiksi aikuisiksi toivoisitte lapsenne kasvavan?

8 kommenttia:

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥