keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kaksi pientä kettua

Sain reilu kuukausi sitten Taito Etelä-Pohjanmaalta testattavaksi Rakkaat rasat -malliston ihanan Kettu -tekemispaketin. Valitettavasti neulominen jäi kiireiden vuoksi hieman vähemmälle, mutta ehdin kuin ehdinkin saada nämä lapaset valmiiksi vielä kun lumi on maassa - kiitos alkaneen takatalven! ;) 

Rakkaat rasat -mallisto on Taito Etelä-Pohjanmaan oma. Mallistoon kuuluu 10 ihanaa lapasmallia. Kaikki tekemispaketit sisältävät lapasiin tarvittavat langat, mallipiirroksen ja selkeän ohjeen. Tarvitset vain puikot ja aikaa ja kärsivällisyyttä.

Rakastan kirjoneuleen neulomista, koska rivi riviltä mallipiirroksen kuva alkaa muodostumaan myös neulottavaan työhön. Tekemispaketin Pallas-lanka oli miellyttävä neuloa, mutta mielestäni hieman takkuuntuvaa, kun avasin kerän sisältä päin. Toisen kerän avasinkin vyötteen alta, mikä helpotti työskentelyä.

A-muru tutustuu tarvikepussukan sisältöön.
Kettulapasissa liukuvärjätty pohjalanka tuo ulottuvuutta ja vaihtelevuutta työhön ja näin itse kettu pääsee oikeuksiinsa. Kettu, tassut ja korostekuviot neulotaan suklaanruskealla langalla, joka sopii upeasti kaikkiin sävyihin, mitä liukuvärjätyssä langassa on käytetty.

Valmiit kettulapaset.
Näiden lapasten neulominen oli hurjan mukavaa ja erittäin koukuttavaa - kuten aina kirjoneuletyöt ovat! Lapasen koko on naisen koko, mutta mielestäni isohko, jopa minun isoihin käsiini. Tietysti lapasen kokoon vaikuttaa myös käsiala, eli kuinka tiukkaa neuletta saa aikaan. Itse teen aina turhan tiukkaa neuletta, joten yritin kerrankin saada aikaan kirjoneuletyön jota voi pitää vaivatta ja nyt tosiaan onnistuin - jopa Isimies voisi pitää lapasia! ;)


Ruutupiirros ja ohje olivat selkeitä ja helppolukuisia ja ainoaksi ongelmaksi muodostui kohdallani se etten meinannut pysyä oikeaan aikaan oikealla rivillä, mutta siihenkin löytyi ratkaisu.


Helpotin ruutupiirroksen lukemista kopioimalla ruutupiirroksen ja piirtämällä siihen joka kerroksen kohtaan viivan. Seurasin ruutupiirrosta viivaimen avulla ja aina kun olin neulonut kierroksen loppuun, merkitsin kierroksen tehdyksi toisella viivalla. Näin pysyin perillä, mitä olen tehnyt ja mitä seuraava kierros tuo tullessaan.

Kirjoneule voi näyttää haastavalta ja monimutkaiselta tehdä, mutta se on oikeastaan helppoa, kunhan vain muistaa pitää lankojen kireyden tasaisena. Luonnollisesti mitä enemmän eri lankoja käytät, sen vaikeampaa neulominen on. Tällainen kahdella langalla neulottu kirjoneule on mukavaa puuhaa, eikä vaadi tuskaista työskentelyä.

Vaikka talvi onkin jo lopuillaan, suosittelen tutustumaan Taito Rustoopuorin neulemallistoon! Sieltä voit löytää esimerkiksi oman asuinalueesi maakuntalapaset.
Postaus toteutettu yhteistyössä Taito Etelä-Pohjanmaan kanssa.  

  

♥: Selina


Iskikö nämä ketut teihin?


*Ohjeet ja langat on saatu Taito Etelä-Pohjanmaalta blogiyhteistyön kautta.

16 kommenttia:

 1. Hienot on! :) Itselläni on mummuni neulomat Kainuu - maakuntalapaset, ja olen niistä ylpeä, ei ole kaikilla samanlaisia, varsinkaan kun nykyään asun Keski-Suomessa :) Kainuun maakunta lapasia en tuosta valikoimasta löytänytkään. Tavoitteenani on oppia neulomaan lapaset, koska sitten kun mumustani aika jättää, ei olekaan ketään tuttua joka osaisi tehdä, eikä kaupasta ostetuilla ole tunnearvoa minun mielestäni. Joten ihana taito sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin opettelemaan! Neulominen on mukavaa puuhaa! :)

   Poista
 2. Iiik miten ihanat!!! Supersöpöt!
  Olet kyllä taitava, minulta ei onnistuisi tai ainakin kärsivällisyys loppuisi kesken. ;)

  VastaaPoista
 3. Huippuhienot! Ketut on niiiiin mun juttu, ihanat on :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat lapaset! Kunpa minäkin uskaltaisin joskus kokeilla kirjoneuletta.. :)

  VastaaPoista
 5. Äitini neuloi nämä ja oli kyllä aivan liian suuret naisen käteen :) Vähän harmitti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne tosiaan aika pitkät, mutta minulla on tosi iso käsi. Silti jäi "kasvunvaraa". :D Jospa ne hieman kutistuisi kun pesi villapesulla?

   Poista
 6. Vaude! En kyllä osaisi tehdä, kun ihan peruslapanenkaan ei luonnistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kovaa harjoittelua minullakin on takana! ;)

   Poista
 7. Ihanat lapaset - tänä talvena itsekin innostuin piiitkääästä aikaa neulomaan. Sukkia tuli enimmäkseen, mutta haasteelliset kirjoneuleet kyllä taas jo houkuttavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kiva kuulla että myös sinä olet neulonut talven aikan! :)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥