maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ei niin täydellinen blogiäiti -liian vähän ulkoilua

Oletteko huomanneet, että Kaksplussan blogeissa on voinut tämän kevään aikana seurata Ei niin täydelliset blogiäidit -postaussarjaa, missä me kaksarin bloggaajat raotamme ei niin täydellisen blogielämämme ja -arkemme verhoa paljastaaksemme teille, millaista meillä oikeasti on niin arjessa kuin elämässä. Ennen minua moni kollegani on paljastanut ei niin täydellisen blogiäiti -hetkensä ja nyt on minun vuoroni.

Leikin lapseni kanssa. Leivon lapseni kanssa. Olen läsnä ja rakastava äiti. Luen, piirrän, laulan ja pidän kuria - rakkaudella tietysti, mutta en ulkoile lapseni kanssa tarpeeksi.
Mikä olisikaan helpompaa kuin heittää päiväunien ja välipalan jälkeen lämmin vaatekerros niskaan, napata omat talvivaatteet pölyttymästä hyllyltä ja lähteä ulos raittiiseen ulkoilmaan? Kuulostaa ihanalta, virkistävältä ja mukavalta! Lisäksi ulkoilun ansiosta lapselle maistuisi paremmin päivällinen - ehkä jopa ilman kiukuttelua ja hän kenties myös nukkuisi yönsä paremmin, kun on saanut touhuta ja purkaa energiaa raikkaassa ulkoilmassa.


A-muru on ulkona viikolla aivan liian vähän. Tuntuu, että jotkut perheet viettävät puolet päiväajasta ulkoillen, leikkien leikkipuistoissa ja pyöräillen, mutta mitä me teemme? No emme ainakaan sitä!
Kun Isimies lähtee aamulla töihin, niin päivä vaan kuluu, tavallaan lipuu ohi ja aivan yllättäen onkin jo iltapäivä, Isimies tulee töistä, syömme päivällistä, otamme pienet levot katsoen Pikku kakkosta ja *PIM salakavalasti kello onkin  jo seitsemän ja on iltapuuroaika. Mihin päivä taas katosi? 
Yritämme viikonloppuisin epätoivoisesti ottaa viikon menetetyn raitisilma-annoksen takaisin, mutta täyttääksemme koko alkuviikon kestäneen vajeen, joutuisimme varmasti leiriytymään takapihallemme.


Mikä siinä ulkoilussa on niin vaikeaa? En tiedä.

♥: Selina


Ulkoiletteko perheenne kanssa päivittäin?

*Tämä postaus on osa Kaksplussan Ei niin täydellinen blogiäiti -sarjaa.

34 kommenttia:

 1. No jos yhtään lohduttaa, niin ei se ulkoilu kyllä auta mihinkään :D Tuossa kun meillä oli tuo aurinkoinen viikko ja oltiin 6-7 tuntia joka päivä liikkeessä/ulkona, ei unenlaatu tai väsymyksen määrä muuttunut mihinkään. Itseasiassa kiukutteli iltaisin vaan enemmän, koska unimäärä pysyi samana, ellei jopa pienenetynyt ja energiaa paloi enemmän, eli lopputulos oli yhtäkuin kaamea iltakiukku :D Mutta nyt, kun ulkona on satanut viikon putkeen lunta/räntää/vettä ja tuullut kovaa, olen oikein vältellyt ulos menoa.. Leffat pyörii ympyrää ja leikitään tai käydään kylässä, mutta ulos ei kiinnosta lähteä yhtään -_- Kyllähän sitä tulee taas kesällä ulkoiltua :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää odotellessa. Silloin mekin vietämme onneksi enemmän aikaa ulkosalla. :)

   Poista
 2. Meilä kouluikäisille lapsille (8 ja 10v.) ulkoilu on joskus täyttä tervanjuontia ja minua se harmittaa kovasti... Toivon että tilanne muuttuu kun meille tulee syksyllä koira - sitten omalla pihalla voisi olla "tekemistä" vaikka ei aina olisikaan kaveria.
  Teidän kannattaisi kyllä yrittää lähteä ulos: päivän Hesarin mukaan esim. likitaitteisuudella ja vähällä ulkoilulla voi olla yhteys. Innostuin äsken naputtelemaan siitä oman postauksenkin: http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.se/2015/03/piimanaama-vai-punaposki-rillihirvio.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä tiedosta. Kävinkin blogissasi lukemassa postauksen aiheesta! :)

   Poista
 3. Juu välillä meilläkin tulee ulkoilemattomia päiviä, ei vain jaksa. Ehkäpä kun kevät kunnolla tulee :)

  VastaaPoista
 4. Mekää ei läheskää jokapäivä käyä esim. leikkimässä puistossa. Mutta ollaan ulkona vähintää se 15 minsaa iha vaa tos omalla pihalla vaikka ennen kauppaan menoa. :) Tai käydään postilaatikolla ja samalla vähä ulkoillaan. Nyt on kyllä ollu nii surkeet loskakelit, että paljoo ei oo tehny mieli mennä tonne sotkemaan, mutta kesällä meillä ollaan aamusta iltaan pihalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin yritetään olla kauppareissun yhteydessä vähän ulkona, mutta kun käymme kaupassa kerran kaksi viikossa, niin eipä siinä paljoa tule ulkoiluaikaa. Viikonloppuisin ulkoilemme enemmän, mutta se ei kyllä riittä. :)
   Kelit on täälläkin surkeat. Nytkin sataa lumiräntää..

   Poista
 5. Se on se lähtemisen ja tekemisen sietämätön vaikeus, joa nostaa päätään monessakin asiassa. Mekään ei varmasti ulkoiltaisi, jos mulla ei olisi tiukkaa periaatetta asiasta: http://www.mutsihoitaa.blogspot.fi/2015/03/hiekkalaatikkomutsi-leikki-on-lapsen.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä linkistä. Postauksesi aiheesta oli mielenkiintoinen ja täyttä totta. Onneksi kesä on tulossa, niin pääsemme ulos enemmän. Silloin tuleekin ulkoiltua enemmän kun on hyvät kelit. :) Terkut täältä lumiräntäsateen keskeltä!

   Poista
 6. käykää edes kaupassa ulkoillen :) ei meilläkään vielä montaa tuntia ulkoilla, lapsi ei vain viihdy. ellei ole ihan kamala sää niin kyllä joka päivä jotenkin kuitenkin ulkoillaan. kyllähän lapsikin kaipaa raitista ilmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea hyvä, mutta toteutus ei onnistu meidän tilanteessa. :) Lapsi kaipaa tosiaan raitista ilmaa ja sitä hän saakin, tosin vain viikonloppuisin ja liian vähän viikoilla. Kesällä kaikki on onneksi helpompaa ja silloin olemmekin pihalla enemmän.

   Poista
 7. Meilläkään ei ulkoiluta, mitä nyt kärryjen kanssa koiran kanssa lenkkeillään, mut eihän se mitään ulkoilua ole lapselle. Lohdutan itseni sillä, et keväällä ja kesällä ollaan varmasti myös ulkona ;)

  VastaaPoista
 8. Onhan se raitis ilma hyvää kaikille MUTTA... jos on tällaisia päiviä kuten tämäkin. Aamulla satoi räntää, nyt sataa vettä. On rapasta, likasta, märkää... mitä ihmettä siellä ulkona voi tehdä =/

  VastaaPoista
 9. Kyllä päivät yhden pienen kanssa kuluu nopeesti sisälläkin. mutta sitten kun muksuja on useampi ja ovat isompia, tarvitsevat enemmän tilaa purkaa energiaansa. Kotikin säilyy ilman kolhuja kun muksut pelaavat ja pyöräilevät ulkona. Lisäksi meillä ainakin muksut alkavat riitelemään jos ulkoilua ei ole tarpeeksi, tylsistyvät selvästi sisällä helpommin.

  VastaaPoista
 10. Ah, miten ihana kuulla, että muillakin on sama "ongelma". Minua tökkii kaikista eniten meidän talossa olevan "ehkä maailman pienin hissi", johon on aivan tuskaa änkeä vaunujen/pulkan & lapsen kanssa. Etenkin, kun taapero on aina menossa eri suuntaan (rappusiin) kuin äitinsä. Ja hermothan on jo siinä vaiheessa muutenkin aika riekaleina, kun on ensin taisteltu vaatteet päälle. :D No joo, tekosyitä tekosyitä, mutta unelmoin silti kovasti omasta talosta & pihasta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä tekosyitä löytyy täältäkin! :D Toivottavasti unelmasi toteuuu ja kohtahan on kesä, niin ulkoilukin helpottuu! :)

   Poista
 11. Musta on hyvä että puhut asiasta. Itse en ole ikinä ollut ulkoilmaihminen ja omat lapset viihtyy myös sisällä. Rankan työviikon päätteeksi käyn vaan mielummin lasten kanssa kahvilla tai Hoplopissa kun pesen kurahousuja. Kaikki ei vaan ole ole hiekkalaatikkomutseja.

  Sannukka

  P.S. Olen kokeillut mitä lapsille tapahtuu jos ne ovat pari päivää sisällä. Vastaus, ei mitään ;).

  VastaaPoista
 12. Kuka sano ulkoilu? Mitä se on? Ei vaiskaan :D Kyllä me yritetään melkein ja ainaki usein ja ainakin jooh... :D :D

  VastaaPoista
 13. Mä oon tosi huono ulkoilemaan, varsinkin talvisin ja huonossa säässä :D
  Onneksi Ava ulkoilee päiväkodissa, mutta kotipäivät onkin sitten kirjaimellisesti kotipäiviä. Mä en vaan osaa olla ulkona, en keksi mitään tekemistä ja meijän piha on tosi tylsä, on vaan keinut. Toki tossa lähellä on puisto mutta sinne lähteminen varsinkin tässä koossa ei oikein innosta :D
  Kesä on sitten taas asia erikseen, silloin mekin melkein asutaan ulkona, koska rusketus ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää ja sitä rusketusta odotellessa! :) Ihanaa teillä onkin kesällä kaksi pientä! <3

   Poista
 14. Ihanaa, että muitakin löytyy jotka ei saa aikaseks lähdettyä joka päivä ulos :) ei mekään tytön kanssa joka päivä saada aikasiks lähdettyä ulos, itse olen vielä raskaana (pian rv 29) ja silloin tällöin tulee edelleen näitä "yrjö lentää"-päiviä jolloin ei todellakaan jaksa liikkua yhtään ylimääräistä. Nytkin taivaalta taitaa tulla vettä joten ei juuri houkuta lähteä kastumaan eikä meidän pihalla oo juuri tekemistä, pari perus keinua joissa meidän neiti ei osaa vielä istua ja hiekkalaatikko joka on vielä suurimmaks osaks lumen alla. Kesää odotellessa, että itse poksahtaisin ja pääsisi kunnolla ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mä niin voin tuntea sun olosi! Itse oksensin A-murusta rv 27 asti ja muuten odottelin pöntön vieressä loppuraskauden ajan oksentaako vai eikö oksentaa -fiiliksellä. Aika kultaa muistot! ;) Toivon että olosi helpottaa pian!

   Tännekin tuli takatalvi, mikä taitaa muuallakin olla, joten eipä tuonne loskaan kamalasti tee mieli mennä. :) Onneksi pian on kesä!

   Poista
 15. Ehkä se on se lähtemisen vaiva!? Tai se, että on niin vaikea miettiä, miten itsensä ja lapsi pitäisi pukea, että ois just oikein eikä tulis hullun kuuma tai kauheen kylmä!? Näin miettii meikäläinen omalla kohdalla. Nyt on tietty vielä niiiiiin helppoa ku vauva vaan vaunuihin ja ulos, että palaan asiaan sitten, ku sen perässä pitäisi juosta tuolla pihalla. ;) Tietty nää koirat pakottaa päivittäin ulos, että siitä saa hyvän (teko)syyn ulostautua ainakin vielä tässä vaiheessa kun vauva viihtyy mukana lenkeillä.

  Pus!

  VastaaPoista
 16. Hyvin postattu jälleen Selina! Teillä on varmasti niin paljon muuta aktiviteettia lapselle, että tuskin hän kieroon kasvaa vaikkei niin paljon ulkoilisikaan. Ja tunnustan, ei mekään oltu tänään yhtään ulkona! Aamulla piti lähteä kävellen temppuilutunnille, mutta räntäsade sai meidät kaivautumaan takaisin peiton alle ja kutsumaan sitten kaverit meille leikkimään aamupäiväksi. Iltapäivällä vielä katsottiin telkkariakin, hyi meitä ;) Ollaan armeliaita itsellemme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! :)
   Hyi kamala mikä päivä teillä! ;) Vitsit sikseen. Armelias pitää olla niin muille kuin itselleen. :)

   Poista
 17. Apua mun on vaikea kuvitella miten jotkut (ja varmasti enemmistö onkin näitä) lapsista pystyvät viettämään päivän tai ainakin suurimman osan siitä vain sisällä. Itselläni on niin tempperamenttinen ja jonkinsortin keskittymisvaikeuden omaava poika joka hyppii seinille, kiukkuaa ja uhmaa jos emme ole heräämisen jälkeen parin tunnin sisällä ulkona ja uudelleen taas iltapäivällä/illalla. Sisällä olosta ei_vaan_tule_mitään :D Tällä viikolla etenkin sään ollessa mitä on, on tuntunut tuskalta raahautua tuonne loskaan mutta vaihtoehtoja ei ole:D Poika ei leiki sisällä tai keskity leluihinsa. Tai vaihtoehto olisi sitten katsoa videoita päivät pitkät... :) Mutta pointti oli siis se että tuntuu niin oudolta kuvitella miten muut lapset viihtyvät sisälläkin kun en itse sellaista arkea ole saanut elää. :)

  VastaaPoista
 18. Lapsiakin on moneksi. A-muru viihtyy yhtä hyvin niin sisä- kuin ulkoleikkien parissa. Onneksi kohta on kesä, vaikka juuri nyt kun pihalle katsoo tuonne räntäsateeseen siltä ei tunnukaan. :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥