sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Älä kerro satuja, en mä jaksa kuunnella...vitsi vitsi

A-murun satukirjavarasto on saanut alkuvuoden aikana hieman täydennystä, kiitos alennusmyyntien!
Ajattelin esitellä A-murun uusia kirjoja, joista me molemmat olemme hurjan innostuneita.

Uudet satukirjat.

Vessavintiöt / Hope Vestergaard

Vessavintiöt on toiminut A-murun pottakirjana jo hetken aikaa. Kirja on runomuotoon kirjoitettu vessaseikkailu erilaisista tilanteista, mitä vessassa voi tapahtua. Joku pelkää huuhdella, koska pönttö voi imaista mukaansa ja joku pissuu minne sattuu. Kirjassa on upea ja värikäs kuvitus, hauskat hahmot ja kivoja loruja.
Kirjan alkuperäisteos on englanninkielinen, joten jotkut suomennokset eivät aivan rimmaa, mutta A-murua se ei ole niin paljon häirinnyt kuin tätä mammaa.

Joko pian juhlitaan? /Amber Stewart ja Layn Marlow


Tämä ihana ja upeasti kuvitettu kirja kertoo pienen pienestä Nirkko -peltohiirestä, joka odottaa kovasti syntymäpäiviään. Kirja sisältää Nirkon tulevien syntymäpäivien jännittämistä, malttamatonta odottamista, kauanko vielä -kyselyä ja lopulta syntymäpäivien valmistelua ja niiden juhlimista.
Tarina on sopivan lyhyt, joten sen jaksaa kuunnella pienempikin taapero ja opettavainen siinä mielessä, että hyvää kannattaa odottaa.
Tästä kirjasta minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Ihastuin kirjassa etenkin upeaan kuvitukseen ja siihen, että kirjassa on paljon nähtävää.

Rohkea Myyrä / Amber Sterwart & Layn Marlow


Tämä kirja on saman kirjoittajan ja kuvittajan käsialaa, kuin edellinen kirja. Taaskaan kuvitus ja tarina eivät pettäneet!
Kirja kertoo nirsosta pikku myyrästä, Napsusta, joka ei pidä mistään muusta ruoasta kuin karhunvadelmista. Hän on aivan varma siitä, että mikään muu ruoka ei voisi koskaan maistua hyvälle. Napsu ei halua suostutteluista huolimatta syödä mitään mikä on liukasta, rapeaa tai jossa on palasia - vain karhunvadelmia. Kuitenkin eräänä päivänä Napsu päätti olla rohkea ja maistaa muita ruokia. Miten siinä sitten kävikään?
Kirja on opettavainen ja kannustaa lasta tekemään, kokeilemaan ja maistamaan asioita mitkä saattavat tuntua epämiellyttävältä. Tästäkään kirjasta minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kuvitus veti jälleen puoleensa ja siinä on lapselle paljon nähtävää!

Rikun, Roopen ja Ringon seikkalut / Mauri Kunnas


Riku Roope ja Ringo ovat parhaita ystäviä ja tässä kirjassa lukija pääsee neljään seikkailuun mukaan:
Värikäs päivä, Kolme kokkia, Televisiossa ja Lentävät kuuhun. 
Jokainen kirjan tarina sisältää Mauri Kunnaksen tyylille uskollisia upeita ja värikkäitä kuvia sekä opettavaisen tarinan. Kaikkien tarinoiden opetus liittyy ystävyyteen ja toisten auttamiseen. Kirjan avulla voi oppia myös numeroita ja värejä.
Mutta mitä tapahtuu Värikäs päivä -sadussa? Tai kun laitetaan kolme kokkia kokkaamaan kymmenelle isolle sarvikuonolle? Entä miten Rikun käy televisiossa ja mitä pojat mahtavat touhuta kuussa?


Meillä on ollut A-murun kanssa monta ihanaa satuhetkeä näiden kirjojen parissa!

♥: Selina

Ovatko nämä kirjat teille tuttuja ja luetaanko teillä paljon satuja?

4 kommenttia:

 1. Mun kummipojan lemppari on toi värikäs päivä :)

  VastaaPoista
 2. Mauri Kunnaksen kirjat ovat todella sympaattisia ja ihania. Kerään niitä kummipojalleni lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovatkin! :) Ihanaa, että keräät kummipojallesi sitä sarjaa. Hän varmasti arvostaa lahjaa suuresti! <3
   Olemme itsekin Mauri Kunnas -kerhossa, josta saamme kerran kuussa kivan annoksen Mauri Kunnasta. ;)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥