lauantai 21. helmikuuta 2015

The Sohva

Vihdoin se on täällä, uusi sohva!

Uuden sohvan hankitaa mietimme kauan niin rahallisesti kuin tyylillisesti. Mietimme millainen sohva olisi, koska halusimme olohuoneeseen mahdollisimman paljon istumapaikkoja. Olohuoneemme ei ole iso ja se on oikeastaan ainoa asia, mikä minua talossamme harmittaa ja häiritsee. Tänne ei oikein senkään vuoksi voi laittaa nojatuoleja, koska haluan esteettömän kulun keittiöstä A-murun huoneeseen. Tämän vuoksi päädyimme jälleen kulmasohvaan, mutta hieman erilaiseen malliin. Mietimme myös laatua, tällä kertaa. Nyt emme olleet enää tyhmiä opiskelijoita jotka ostivat ensimmäisen kivan sohvan, mikä eteen tuli, vaan mietimme asiaa hieman pidemmälle. ;)

Uusi sohva maksoi ison läjän euroja ja muutaman Isimiehen huokauksen, mutta 10 vuoden runkotakuu ja laadukkaat materiaalit vetivät puoleensa. Päädyimme siis Pohjanmaan itse suunniteltuun Moduli -sohvaan. Kankaaksi valitsimme laadukkaan, mutta hieman sileämmällä kudonnalla tehdyn Stark-kankaan. Aluksi meinasimme ottaa sohvaan pähkinän väriset puujalat, mutta päädyimme ajattomampaan metalliin.


Sohvan väri on harmaaseen taittuva beige, joka on otettu television takana olevasta kivilaatoituksesta. Kuvissa sohvan oikea väri ei pääse oikeuksiinsa, mutta tässä kollaasissa olevassa vasemman puoleisessa kuvassa, missä näkyy Pohjanmaan logo, on ainoa kuva missä väri on lähempänä totuutta.

 Olen pitkään haaveillut U:n mallisesta sohvasta, mutta aina kaikki U-sohvat ovat olleet liian leveitä tuohon tapetoituun seinään nähden, joten ainoa vaihtoehto oli teettää sohva mittojen mukaan. Mietimme myös pitkään otammeko avodivaaniosa erillisenä vai kiinteänä ja täytyy sanoa, että oli hyvä päätös ottaa se kiinteänä.
Tämä divaaniosa onkin minun oma nurkkaukseni, jossa teen käsitöitä ja bloggaan ja voin sanoa, että se toimii!


Vanha sohva oli nyt jälkeen päin ajateltuna ihan ok, mutta todella matala ja se vaikeutti suuresti minun siirtymistä sohvalle. Sohva oli myös elämää nähnyt, mutta kelpasi silti uuteen kotiin, jossa se saa toivottavasti monta elinvuotta lisää. :)

Nyt lupaan, etten valita enää sohvastamme! ;)


 ♥: SelinaMitäs pidätte? Pihistättekö vai panostatteko huonekaluihin ja satsaatteko kotimaisiin kalusteisiin?

18 kommenttia:

 1. Onpa kivan näkönen! Mä haluisin kauheasti uutta sohvaa, oon niin kyllästynyt tohon turvalliseen tummanharmaaseen, haluisin vaaleanharmaan tilalle ja ehkä ilman divaaniosaa.. Mutta ehken tänne pieneen olkkariin nyt ala ostelemaan uutta, joskus sitten kun muutetaan isompaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin aiempi sohva oli tumma ja turvallinen, mutta ruskea ja halusin ehdottomasti jotain vaaleampaa! Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä tähän viikon istumisen jälkeen. Toivotaan että jatkossakin! :)

   Poista
 2. Kyllä on mukavan näköinen sohva. :) Meillä on myös Pohjanmaan sohva (reilun vuoden vanha) ja ollaan kyllä oltu tyytyväisiä. Hyvin on pitänyt muotonsa ja värinsä. Nukkaa on pikkasen tullut, mutta sehän johtuu vain sohvan "huoltajan" laiskuudesta. heh. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Pohjanmaa oli kyllä vertailuiden jälkeen ehdottomasti kärjessä, vaikka hinta kirpaisikin. Hyvä kuulla positiivista palautetta sohvasta vuoden käytön jälkeen. Mehän ollaan vasta koeistuttu tämä sohva, onhan se vain viikon vanha! :D

   Poista
 3. Kaunis sohva, ihanan selkeälinjainen!
  Kelpuuttaisin meillekin jos olisi tarvetta uudelle sohvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haluttiin jotain sellaista joka sopii mahdollisesti hieman modernimpaankin ympäristöön. :) Sohva ei sinänsä eroa linjoiltaa vanhasta muuten kuin pienellä avodivaanilla ja metallijaloilla. :)

   Poista
 4. Oi mikä ihana löhösohva! Mä en oo ostanut yhtäkään sohvaa uutena, nyt kyllä pitäisi vissiin laittaa vähän säästöön niin saataisiin kiva sohva meille. Mä koitan aina päästä halvimman ja helpoimman kautta mitä tulee huonekaluihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä ihana! :)

   Meidänkin piti säästää tähän kauemmin, mutta aika teki vanhalle tehtävänsä..tai siis minulle. Kun ostimme vanhan sohvamme, silloin sohvat olivat todella matalia, mutta ei meidän vanhaa sohvaa voinut kyllä ryhdikkääksi sanoa! Se oli sellainen istu tähän ja makaat kohta lattialla -sohva! No pudotus ei ollut ainakaan suuri! ;) Onneksi sille kuitekin löytyi uusi koti. :)

   Poista
 5. Upea uutukainen!!! Kelpais mullekkin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tää on kyllä kiva ja vielä onkin sellainen tahra-paniikki päällä! :D

   Poista
 6. Vau, aivan mahtava sohva! Meilläkin olisi sohvan osto edessä, kuhan saisin mieheni lämmiteltyä idealle.. :D Nykyään panostetaan huonekaluihin, toisin kuin silloin nuorempana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Kannattaakin panostaa, nimittäin kokemusta on! ;)

   Poista
 7. Kyllä on kaunis sohva! Itsekin haaveilen uudesta ja toistaiseksi saa jäädäkin pelkäksi haaveiluksi. Jos johonkin niin sohvaan haluan panostaa, eikä kunnollista ihan muutamalla eurolla saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Meidänkin oli tarkoitus säästää hieman kauemmin tähän sohvaan, mutta kun oli alet ja seli seli... ;) Kuten kerroin ylhäällä, niin vanhassa sohvassamme oli hieman ryhtiongelmaa ja se oli liian matala niin sen vuoksi uusi sohva tulikin talouteemme hieman aiemmin! :)

   Niin ja mainittakoon, että mahtavuutta on pystyä imuroimaan, noukkimaan A-murun lelut tai muuta sohvan alta nostamatta sohvaa! :D

   Poista
 8. Vau, tosi hieno sohva ja kaunis väri!

  VastaaPoista
 9. Nätti sohva ja ihanan iso! :) Meillä oli ennen musta sohva, josta luovuttiin valkoisen kissan takia.. Nyt ollut muutaman vuoden jo beige divaani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sohvalle mahtuu vaikka isompikin perhe. :)

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥