tiistai 3. helmikuuta 2015

Ekaa kertaa luistelemassa

Ostimme A-murulle lauantaina ihan ensimmäiset luistimet.

A-muru esittelee luistimiaan.
A-muru oli hurjan innostunut luistimista ja luonnollisesti ostimme hänelle myös kypärän, jonka A-muru sai valita itse.
Yllätyksekseni hän valitsi sinisen kypärän monien, jopa vaaleanpunaisten joukosta. Olen äitinä taitanut syyllistyä stereotypioimaan lastani tyttö-muottiin. Onneksi A-murulla on jo omaa tahtoa, ettei äiti pääse vaikuttamaan kaikkeen. ;)
Kun lähdimme kaupasta, A-muru halusi itse kantaa omat luistimensa autoon ja koko automatkan kotiin A-muru puristi luistinlaatikkoa käsissään ja hoki: "A pääsee luistelemaan."

Rakas on niin mielissään!
Luistelemaan lähtö oli A-murun mielestä kovin jännittävää, vaikka hän ei tiennyt ollenkaan, mitä odottaa, olihan tämä ihan eka kerta hänelle. 
A-muru pakkasi itse luistimet reppuunsa ja pukemisen jälkeen hän otti kypäränsä ja kysyi:"Joko mennään?!"

"Joko mennään?"
Jäälle päästessämme, siellä olikin jo muutama perhe luistelemassa ja A-muru hihkui onnesta heidät nähdessään. Hän ei meinannut pysyä haalareissaan, niin innoissaan hän oli ja luistinten laittokin meinasi tämän vuoksi olla haasteellista. ;)

Ekaa kertaa jäällä.
Jäälle päästyämme A-murua alkoi jännittämään, eikä hän halunnut päästää Isimiehen käsistä ollenkaan irti. Muutaman muksahduksen ja pienen harjoittelun jälkeen luistelu alkoi sujumaan paremmin ja neiti pysyi hetken aikaa pystyssä jopa ilman tukea! Isimies oli todella ylpeä A-murusta, samoin minä.

Eka kerta luistelemassa meni niin hyvin, että seuraavalla kerralla Isimies aikoo ottaa omat luistimensa mukaan.

Meidän pieni luistelija. Jäätä piti tietenkin myös ihmetellä.
Kun pääsimme kotiin, lämmitimme saunan ja saunan jälkeen oli lauantai-illan herkkuhetken aika: A-muru sai pienen kulhollisen tortillasipsejä ja katsoimme koko perheen kesken Muumeja.

Illalla, kun Isimies kantoi A-murua yläkertaan yöunille, hän sanoi: "Isi, on ollut tiva päivä!"
Voi rakas pieni A-muru, meilläkin oli mukava päivä.

Ensi talvena onkin sitten suksien vuoro! ;)

Minkä ikäisenä teidän taaperot ovat olleet ensimmäistä kertaa luistelemassa tai hiihtämässä?

13 kommenttia:

 1. Apua miten ihana! Tuli niin hyvä mieli tästä :) Meidän Nöppöselle pitäis varmaan ostaa luistimet, ei oo luistelua eikä hiihtoa kokeiltu ja minusta tuntuu että reilu kolmeveen oletetaan jo niitä molempia tekevän. Ja koska oon tämmöinen väpelö niin meen ryhmäpaineen mukana vaikka ihteeni ei kiinnosta kumpikaan ollenkaan :D Luistelu ehkä edes vähän enemmän, joten niillä vois alottaa ja jättää sukset ens talvelle. Mulla ei itellänikään oo luistimia, en oo yhtään talviurheilijatyyppiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit! :)
   Luistelu tuntui meistäkin mukavammalta aloituskohteelta talvilehjeihin! ;)

   Poista
 2. Ihana! <3 Mä oisin kovasti halunnut tänä talvena jo mennä Avan kanssa luistelemaan ja päästä itsekin mutta mulla on niin pitkä tauko luistelusta etten luota siihen etten kaatuisi niin mennään vasta ensi talvena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo et kyllä mene lähellekään jäätä tuon masu knassa! ;)
   Ensi talvena ehtii aivan hyvin. <3

   Poista
 3. Voi ihana tyttö<3 meillä ensi talvena tarkoitu viedä poika luistelemaan ja ostaa omat sukset:) näitä hetkiä odotellessa! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovatkin ihania hetkiä!
   A-muru on aivan ihana ja valloittava tyttö.<3

   Poista
 4. Meillä vast'ikään 4 vuotta täyttänyt kävi nyt ekaa kertaa luistimilla ja olipahan "ihan tyhmää"! :) Hänellä on vähän haastetta karkeamotoriikassa ylipäänsä, joten arveltiinkin ettei luistelu varmaan ole laji helpoimmasta päästä (aiemmin ei ole voinut edes ajatella). Temperamenttikin sattuu olemaan nopeasti hiiltyvä ja "haluan onnistua kerralla"-tyyppinen. Hiihto tulee sitten ens talvena vasta, nyt yritetään saada tota luistelua nytkähtämään edes vähän eteenpäin :) Hauskoja jäähetkiä A-murulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Ite ajattelin, että A-muru olisi heti halunnut jäältä pois, mutta toisin kävi.
   Hauskoja jäähetkiä myös teidän pienelle! :)

   Poista
 5. Toisaalta lapset (tai no lapsi) kasvaa liian nopeesti, mut kyllä sitä silti odottaa, et pääsee touhuumaan tällasia juttuja!

  VastaaPoista
 6. Me ollaan myös aloiteltu poikien kanssa luistelua! Pitääkin ottaa seuraavalla kerralla kamera mukaan ja ikuistaa ne hoipertelevat yritykset pysyä pystyssä :D

  Ps. On kyllä neidillä aika älysöpöt luistimet :)

  VastaaPoista
 7. Voi eikä, miten kiva teksti! ♥ Ja kuinka suloiset luistimet A-muru onkaan saanut!

  Meillä Aino rakastaa kaikkea mikä liittyy luistimiin (tai no, jääkiekkoon, valitettavasti), ja vaikka kuinka olen yrittänyt pitää häntä "tyttömuotissa" en ole onnistunut; hän ei nimittäin suostunut toissapäivänä lähtemään kotoa ilman omaa muovista jääkiekkomailaansa... :-D Mutta onneksi hänessä on myös tyttömäisiä piirteitä vallan paljon ♥

  Meillä kinastellaan kovasti siitä, kummanlaiset Ainon ensimmäiset luistimet tulevat olemaan. Minä nimittäin aion ostaa kaunoluistimet, ja Aatu hokkarit. Päättäköön itse? ;-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥