keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Satumainen viikko

~Päivä kaksi~

Tänään luin A-murulle kaksi hänen lempikirjaansa. 
Aamusta luimme kirjan Siili lähtee kotoa.
Kirja kertoo pienestä siilistä, joka on kasvanut jo niin isoksi, että sen on aika jättää kotipesänsänsä. Siili lähtee seikkailuun, jossa se näkee ja oppii koko ajan uutta ja saa uusia ystäviä. 
Kirjan kuvitus on mahtava  ja eläväinen. Kuvat ovat kauniita, värikkäitä ja joka sivulta löytyy paljon katseltavaa aina metsän eläimistä erilaisiin kasveihin ja marjoihin.
"Äiti, luetaan tämä!"


Illalla ulkoilun jälkeen luin punaposkiselle lumiukon rakentajalle Muumi -kirjaa. Kirjan nimi oli Muumipeikon yllätys ja se kertoo keppostelevasta Pikku Myystä, jolle koko muumiperhe antaa opetuksen.
Kirjassa on hauskoja, A-murua naurattavia kohtia ja tätä kirjaa on luettu monen monta kertaa ja se näkyy. Mutta niinhän rakastetuimmille satukirjoille käy: rakkaus näkyy ruttuisina sivuina, teippauksina, taiteltuina sivuina tai jopa lapsen omana taiteellisena näkemyksenä kirjan kuviin. ;)

"Äiti, luetaan tämä!"

~Loppu~

1 kommentti:

  1. Kylläpäs noita kivoja lasten kirjoja riittää. Jotenkin itse on niin kiintynyt omiin lapsuuden kirjoihin, että yleensä tulee tutuille lapsille ostettua niitä samoja mitä itsekin luki silloin pienenä. Puppe-kirjat ja Mauri Kunnaksen kirjat ovat ainakin toistaiseksi olleet saajienkin mieleen :) Pitäisköhän joskus mennä kirjastoon katselemaan lastenosastolta noita uudempia kirjoja jos taas joskus tarvitsee vinkkiä hyvistä lahjakirjoista...

    Elisa

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥