tiistai 6. tammikuuta 2015

Migantin kuolema ja laukkuhaaste

Voi itku ja surun kyyneleet! Vanha, hyvin palvellut Miganttini sanoi käyttösopimuksensa irti, eikä enää mitkään elvytysyritykset pelastaneet sitä. Vetoketju, miksi sen pitää aina hajota?

Edesmennyt laukkuni, ihana Migant, oli TÄYDELLINEN. Se oli sopivan pieni, mutta silti sopivan suuri, eli se imi pienestä ulkomuodostaan huolimatta sisäänsä hurjasti tavaraa. Se myös viehätti silmääni ja oli laukkurakkautta ensisilmäyksellä. Tämä laukku on matkustanut mukanani vuosien ajan paikasta toiseen, aina ulkomaille asti, mutta nyt se on poissa.

Vanha, kulunut, mutta niin ihana.
Migantin kuoleman jälkeen alkoi uusi elämä, eli uuden laukun hankinta tuli ajankohtaiseksi, mutta minkälaisen laukun? Voiko mikään laukku voittaa Miganttiani? Minkä kokoinen laukun pitäisi olla, minkä värien, minkä merkkinen ja minkä hintainen?

En ole ostanut laukkua vuosiin! En lukeudu niihin laukku- ja kenkäfriikkeihin, joilla on kokonainen huone pyhitetty laukuilleen ja kengilleen. En tiedä mikä on hyvä merkki ja mitä ei kannata ostaa. Olen aina ostanut laukkuni ulkonäön ja hinnan perusteella. Minulla on...tai oli tasan yksi käyttölaukku, joka kulki kaikkialle: rakas Miganttini. RIP.

Lähdimme siis koko perheen voimin määrätietoisesti uhmaamaan alennusmyyntien täyttämää kaupunkia alehullujen shoppailijoiden sekaan etsimään minulle uutta laukkua vanhan Miganttini tilalle.
Meillä oli Isimiehen kanssa selkeästi täysin eri näkemykset paljonko laukkuun tulisi satsata. Tämä saattaa olla teille ehkä yllätys ja laukkuihmisille järkytys, mutta minä olisin satsannut uuteen laukkuun yli puolet vähemmän kuin Isimies lama-ajan euroja. Hullu mies...tai sitten hullu minä. ;)
Kolmen liikkeen jälkeen (minulla on ihana mies!) se sitten löytyi, uusi laukkurakkauteni: JOUNI EXCLUSIVE.


Jouni on juuri sopivan kokoinen, ei liian suuri eikä liian pieni. Hänessä on persoonaa. Hän on komea ja käytännöllinen, eikä hän ollut kallis! ;)
Pitkän olkahihnan ansiosta saan häntä helpommin kuljetettua pyöriksellä, mikä oli vanhassa Migantissani iso ongelma. Jouni...niin ihana laukku ja vielä kotimaista designia!

Jounia on helppo kuljettaa sylissä, kun olkahihnan kiristää ja pyörätiksen takana, kun olhahihnaa löysää.
Mitä laukkuni sitten pitää sisällään?


Jouni imaisee sisäänsä juuri sopivan määrän tavaraa. Kuten kuvasta näkee, tavaaraa on kiitettävä määrä ja en ole näemmä vieläkään päässyt hoitolaukkumoodista irti, vaan Jounin mukana kulkee aina muutama vaippa. Jounissa on vain sellainen hyvä ominaisuus verrattuna Miganttiin, että hänessä on sisällä taskuja, joihin voin sujauttaa vaipat. Migantissa vaipat olivat tietenkin aina päällimmäisenä, kun avasin laukun ja se aiheutti muutamia koomisia tilanteita, kun kaivaessani lompakkoani laukun syövereistä, kassalle lennähti ensimmäisenä kasa vaippoja...onneksi sentään puhtaita!

- Huulirasvaa, huulikiiltoa, perusvoidetta viime keväiseltä ulkomaanmatkaltamme ja käsidesiä.
- Vaippoja.
- Sokerimittari ja Glucoboosteria alhaisiin sokereihin sekä stimun kaukkari.
 - Kännykkä ja avaimet
- Aurinkolasit, joita tarvitsen ympäri vuoden silmien dystonian vuoksi ja hiusharja varaponnarilla.
- Lompakko, jossa ei ole koskaan käteistä. ;)
Haluankin nyt haastaa muutaman blogituttavuuden avaamaan omat käsilaukkunsa!
Uskallatteko osallistua Lindiz Tutipuu -blogista, Tintti Hetken vaan -blogista ja Nelli Mistä on pienet pojat tehty? -blogista? ;)

Haasteen yhteydessä haluaisin, että vastaatte seuraaviin kysymyksiin ja laitatte haasteen eteenpäin niin monelle bloggaajalle kuin hyvältä tuntuu:

- Millainen on unelmiesi laukku?
- Mitä odotat laukulta, kun ostat sen?
- Oliko laukussasi jotain, mitä otit pois ennen kun toteutit haasteen? ;)

Mukavaa haastetta! ;)

12 kommenttia:

 1. Suomalainen design on kyllä pelkästään jo niin iso plussa! Tosi kivan laukun löysit! :) Mäkin ennen ostelin milloin mitäkin laukkuja ja ties mistä, mutta nyt olen kyllä vähän kaiken kanssa niin vaatteiden kuin asusteidenkin, että ostan vain laadukasta mieluiten suomalaista, oli se sitten vähän kalliimpaa, mutta loppujen lopuksi se tulee halvemmaksi kuin monta "halppista" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Siihen kannattaa satsata aina kun on mahdollista. :)

   Poista
 2. Ehkä parasta laukkuostossasi oli se, että sen ei tarvinnut olla liian kallis merkkilaukku ollakseen täydellinen.

  Oman täydellisen laukkuni löysin kesän alennusmyynneistä, aitoa nahkaa ja hinta 60€. Aivan paras ostos!

  VastaaPoista
 3. Hieno laukku :) Mietin vain sellaista vanhan laukkusi kohdalla, että vetoketjuko meni niin erikoisesti rikki, ettei edes ompelija olisi voinut uusia vetoketjua? Uuden laukkusi merkissä ei ole mitään vikaa, minua vain on aina huvittanut kyseinen merkki, koska avopuolisoni nimi sattuu olemaan Jouni :D Ja nyt oikein kerroit laukustasi "hän" muodossa, niin pisti hymyn huulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi varmasti ompelija voinut korjata, mutta laukku ei ollut aitoa nahkaa ja sen verran kulunut, että koin hieman turhaksi vaihdattaa vetoketjua. :) Vetskahan meni jo aiemmin rikki ja kiristelin sitä aika-ajoin, mutta lopulta vetoketkusta katkesi hammas, vai mikä se on eikä se enää mennyt kiinni ollenkaan. Kun menin laukkukauppaan, ilmoitin myyjälle että haluan ostaa laukun toimivalla vetoketjulla! Se verran kauan taistelin Migantin vetskan kanssa. :D

   Joo pientä pilkettä oli silmäkulmassa kun tätä kirjoitin. ;) Mukavaa että se sai sinut hymyilemään!

   Poista
 4. Kääk! Pitääpä miettiä, mulla on kyllä vähän sama kuin sulla että yksi laukku (plus satunnaisesti äitini vanha nahkalaukku) käytössä ja that's it. En ole mikään laukkuhamsteri vaikka olenkin ollut töissä laukkukaupassa. Mutta no, sieltä silloisesta työpaikasta hankin sen nyt käytössä olevan käsilaukun, ja onhan se kyllä ihana. Että ehkä sitten esittelen sen, vaikka on se vähän tylsä kun ei sinne paljon mitään mahdu :D Hoitolaukku/reppu on sitten erikseen mukana jos sellaista tarvii.

  Mutta kiitos haasteesta! Ja hei hieno Jouni, ne on tosi laadukkaita laukkuja. Jounin myin äidillenikin silloin aikanaan töissä ollessani, ja hyvä on edelleen!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥