perjantai 2. tammikuuta 2015

Ja jaksaa ja jaksaa, LAIHDU JO!

"Nyt sinulla on mahdollisuus saada koko vuodelle morkkista, kun liityt juuri nyt lahdutuspiiriimme. Takaamme morkkiksen lisäksi hyvän olon, joka muuttuu pahaksi jokaisen hairahduksen jälkeen ja pysyvän tuloksen ainakin jäsenyytesi ajaksi, jonka aikana olet tuhlannut rahaa ja olet jälleen tyytyväinen itseesi ja kehoosi. NAM!"

Vuosi ei ollut vielä edes kunnolla ehtinyt vaihtua, kun näin televisiosta ensimmäisen laihdutusvalmisteita käsittelevän mainoksen.
Voi hitsi, joka vuosi sama juttu ja sama ketutus! Voin vain kuvitella kuinka monessa suomalaiskodissa herättiin eilen uuden vuoden ensimmäisenä aamuna pizzalaatikoiden ja tyhjien pullojen keskeltä ehkä krapulaan, mutta myös morkkikseen ja ajatukseen, että nyt minä laihdutan.

Kuva: Googlen ihmeellinen maailma
Aina heti vuodenvaihteen jälkeen alkaa kamala laihdutushössötys: Kesäkuntoon numero 1059, karista joulukilot ja unohda suklaa ja muut herkut seuraavaan jouluun asti....sitten aloitat jälleen alusta, koska vedät sellaiset herkkuöverit, että mahanahka huutaa hoosiannaa ja vielä joku keksii uuden ihmedieetti, joka toimii kaikille. Siis ihan kaikille ja varmasti.

Laihdutushöpöä tulee tasaisesti koko tammikuun ajan Tipattoman tammikuun kaverina joka formaatista. Lehdissä näytetään vuoden onnistujat. "Laihduin 20 kiloa vain 1,5 kuukaudessa".
Radiosta kuulee mainoksia, joissa kehotetaan liittymään HETI mukaan "Laihduttajiin", jossa  ammattitaitoinen virtuaalilaihdutusryhmä pitää huolta, että paino putoaa turvallisesti ja tehokkaasti.
Televisiossa mainostetaan parhailla mainospaikoilla "Nutrilällälläätä", eikä sen ansiosta tarvitse tehdä muuta kuin syödä niitä pahoja ja kalliita patukoita, keittoja ja puuroja, niin paino putoaa varmasti! Lisäksi "Martta ja superlaihikset" tulee uusintojen uusintoina KOKO tammikuun. Niin ja tämän ohjelman mainoskatkoilla tarjoillaan vielä palan painikkeeksi lajitelma laihdutusmainoksia. Jep jep.

Kuva: Googlen ihmeellinen maailma.
Tänä vuonna tämän laihdutuspainostuspainajainen ei painon suhteen kosketa minua, mutta minulla on vielä hyvin muistissa lievän ylipainon aiheuttamat morkkikset, huonommuuden tunteet ja lievä itseinho, joten sen vuoksi tämä aihe saa jälleen tänä(kin) vuonna vereni kiehumaan.

Miksei ihminen voi kelvata lievästi tai enemmänkin ylipainoisena tälle yhteiskunnalle, jos hän kelpaa itselleen? Tiedän, että ylipaino aiheuttaa sairauksia ja vaikeuksia monen elämään, mutta tämä laihdutus ja laihuuteen tähtäävä yhetiskunta on lähtenyt mielestäni käsistä, koska nykyään täysin normaalipainoiset ihmiset alkavat kaiken maailman dieeteille pudottaakseen  nyt ajankohtaiset joulukilot, joita on tullut ehkä kaksi. Osalla ihmisistä pudotettavia kiloja voi olla kaksitoista...
Yksi ääripää on sitten fitnesspuoli. En sano, että fitneksen harrastajat tekevät itselleen väärin, mutta onko se oikeasti sen arvoista, että jo valmiiksi normaalipainoinen ihminen rajoittaa syömistään ja alkaa treenaamaan hullunlailla kasvattaakseen lihaksiaan ja samalla minun silmääni kuihtuu luuksi ja nahaksi? Niin no onhan heillä sitten ne lihakset...ja se feikkirusketus.
Luin jokin aika sitten lehtijutun, jossa kerrottiin että tämä fitnessbuumi on ruuhkauttanut syömishäiriöklinikat, enkä ihmettele ollenkaan. Vaatiihan se paljon itsekuria ja joskus se saattaa mennä yli.
Haluan kuitenkin painottaa, etten halua millään muotoa haukkua tämän alan harrastajia. Harrastuksensa kullakin. Jotkut harrastavat fitnesstä ja saavat siitä yhtä paljon elämäänsä inspiraatiota ja sisältöä kuin minä leivonnasta tai bloggaamisesta.

Kuva: Googlen ihmeellinen maailma
Laihduttaminen voi olla myös tervettä, jos sen tekee valvotusti vaikka personal trainerin avulla ja kannustuksella. Itse en näe kamalasti järkeä virtuaaliversioissa, vaan ajattelisin ainakin omalla kohdallani, että tärkein tuki laihduttamiseen tulisi saada oikealta ihmiseltä.
Omasta kunnostaan voi pitää myös huolta terveellisellä ruokavaliolla ja säännöllisellä liikunnalla, eikä siihen tarvita mielestäni hirveästi muuta. Tietenkin, jos karkkihylly vetää joka kauppareissulla puoleensa, niin onhan siinäkin omat haasteensa. 

Minusta kutenkin kaiken A ja O on se, että pitää huolta itsestään, rakastaa itseään ja se, että on terve. Ei siihen mitään pussikeittoa ja nettikeskusteluja virtuaalisen laihisvalkun kanssa tarvita.

Ole ylpeä itsestäsi ja kehostasi. Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet!


Kuva: Googlen ihmeellinen maailma.

Mitä mieltä te olette aiheesta?

6 kommenttia:

 1. Musta laihduttaminen kannattaa alottaa sillo ku itsestään parhaalta tuntuu :) Se, että vuosi vaihtuu ei ole mikään syy tai aika, vaan sillo ku omassa elämässä on oikeesti semmoinen hyvä väli. Keväällä / syksyllä on esim. lenkkeilyn kannalta parempi alottaa, mutta sillo ku itsestään parhaalta tuntuu. Laihduttaminen on oikeestaaa aika turhaa ellei ole ylipainoa tai tällästä, kauneus kun tulee vain sydämestä :)

  VastaaPoista
 2. Aamen ! Ei oo kyllä tuohon tekstiin juurikaan mitään lisättävää. Sen kyllä myönnän, että tasaisin väliajoin (=noin jokatoinen viikko) inhoan itseäni ja vartaloani. Vähän reippaaseen puolitoistametriseen varteen on kertynyt ehkä muutama ylimääräinen kilo, mutta mitä sitten? Miksen niistä parista vatsamakkarasta huolimatta vois olla kaunis? Kyllähän mun rakkaat, ystävät ja läheiset varmasti hyväksyy mut justiinsa tämmöisenä. Haluaisin osata ajatella kokoajan niin, enkä vaan puolta ajasta. Tuosta fitness-hässäkästä on kyllä kirjoitettu joka tuutissa niin paljon ja itsestä ainakin tuntuu, ettei se nyt ihan tervettä ole, että nipistetään ruokavalio äärimmilleen ja treenataan neljätoista kertaa viikossa sen yhden lavallakäynnin takia. Se tästä aiheesta sitten. Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle !

  VastaaPoista
 3. Ah, miten osuva postaus täältä menneisyydestä pomppasi esiin! Niin totta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hah, onko sitä joksus tullut tällainenkin kirjoitettua! :D

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥