lauantai 3. tammikuuta 2015

3-in-1 makkarasukan ohje

Neuloin joululomalla pitkät makkarasukat, jotka ovat aiemminkin vilahtaneet blogin puolella keskeneräisinä. Kyseessä on sukkamalli, jota voi pitää kolmella tavalla. :)

1. Pitkä villasukka 


Minusta tämä pitkäksi venytetty malli muistuttaa hieman korinpohjaneuletta ja antaa hauskan kontrastin säärtä pitkin kulkevien suorakaiteiden vuoksi.

2. Säärystinmalli 


Säärystimet taitavat olla lähes aina in, vai olenko täysin pihalla? ;) Jos sukkaa käyttää tällä tavoin, saa samalla säärystimet ja lämmikettä varpaille.

3. Ohjeen mukainen makkaraneule


Oma suosikkini näistä kolmesta vaihtoehdosta on ehdottomasti tämä ohjeen mukainen makkaraneulemalli. Olen tosin neulonut ohjeesta poiketen hieman pidemmän varren sukkaan.
Neulemalli on mielestäni hauska ja moniuloitteinen ja se saa lisäksi sääreni näyttämään normaaleilta, koska kohoneule peittää sopivasti surkastumat. :)

Mikä on teidän suosikki?

Tämä oli sellainen sukkamalli joka vei mennessään. Ajattelin aina, että neulon vielä yhden mallikerran ja lopulta mallikertoja tulikin neulottua 3, 4, 5...ja paljon enemmän! ;)
Ohje on erittäin helppo ja ajattelin jakaa sen kanssanne. :)

Ensiksi Isimiehen tekemä mallipiirros: (Kiitos rakas! )

X =nurja ja tyhjä ruutu= oikea.

- Luo 60 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle (15s/puikko)
- Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta (2o, 2n) 5-10 cm tai niin paljon kun hyvältä tuntuu ja aloita sen jälkeen kohoneuleen neulominen ruutupiirroksen mukaan.
- Toista ruutupiirroken mukaan kohoneule niin monta monta kertaa, kunnes olet saavuttanut sukassa sopivan varren pituuden
 - Kavenna viimeisellä kierroksella jokaiselta puikolta 1 silmukka, jolloin sinulla on 14 s/ puikko.
- Neulo 2o 2n joustinneuletta 5-10 cm, jonka jälkeen voit aloittaa kantapään neulomisen.
- Neulo kantapää ja kärkiosa kavenuksineen, päättele työ ja sukka on valmis.

Itse neuloin sukat 15 silmukalla, mutta jos haluat pidemmän varren ja sinulla on pohkeissa enemmän paksuutta kuin minulla, voit lisätä silmukoita. Silmukoiden määrällä ei ole muuta väliä, kunhan se on jaollinen viidellä. Itse neuloin aluksi hieman löysempää neuletta ja kiristin neuletta, kun pohje alkoi kapenemaan kohti nilkkaa. Voit halutessasi tehdä myös kavennuksia varsiosaan, mutta minulla riitti pelkkä neulekäsialan kiristäminen.  :)

Linkkasin tähän vielä hyvän kuvallisen ohjeen kantapään neulomiseen. Samaisessa linkissä on ohjeet myös kiila- ja kärkikavennuksiin. :)  

Meneekö tämä ohje kokeiluun vai Ö-mappiin? Mukavia ja mukaansatempaavia neulomishetkiä! :)

12 kommenttia:

 1. Mun suosikki on eka, mutta myös kolmas näyttää kivalta. :) Tätä ohjetta voisi hyvinkin kokeilla sitten, kun neulomisflow joskus taas iskee!

  VastaaPoista
 2. Hienot! Mä oon näin vanhempana opetellut noita käsitöiden saloja, mutta villasukkia en oo kutonu koskaan. Alottanut toki monesti ;) voiskohan tällänen lyhyt pinnainen ihminen alottaa näistä vai pitäiskö ottaa joku villasukka for dummies- ohje :D ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti voisit aloittaa! Varsiosa on helppo, kun vauhtiin pääsee. Siinä tarvitaan vain oikeaa ja nurjaa. :) Kantapää voi aiheuttaa ekoilla kerroilla haastetta, mutta kyllä sekin siitä lähtee luonnistumaan kunhan oppii. Linkkaamassani linkissä on mielestäni hyvät ohjeet kantapäähän. Suosittelen vahvennettua kantapäätä aikuisten sukkiin. Tuut sitten tänne, jos ei onnistu, niin autan! :D

   Poista
 3. Heippa! Olet niin taitava noiden neulomusten kanssa! Ihanat makkarasukat! Mulla on peukalot keskellä kämmentä tällaisissa asioissa, määh. Surullisen kuuluisa on aikoinaan yläasteen "neulotaan tumput" -osio, kun kaverin kanssa saimme hikisesti kumpikin yhden tumpun valmiiksi :D. Ja käsityönumero taisi molemmilla olla 6.

  Teetkö lankojen hinnalla ja sopivalla työpalkalla sukat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei! Laitahan minulle sähköpostia osoitteeseen kunaitikelaa@outlook.com, niin jutellaan lisää! ;)

   Poista
 4. Noi näyttää todella kivoilta :) en ole vielä tänä talvena kutonut mitään, koska en ole keksinyt mitä haluaisin tehdä. Mutta ehkä noista saisin taas innostuksen, lankaa meinaan ainakin löytyy..

  tru

  VastaaPoista
 5. Ai niin! Tuon sukkatoiveen esitti Annu (olen muutaman kerran kommentoinut blogissasi). Jostain syystä puhelimella kommentoidessa teksti lakkaa näkymästä, tää tapahtuu muissakin blogikommentoinneissa, siis yhtäkkiä kesken tekstin. Mutta kun sain "asiani" jo kerrottua, en enää palannut heti laittamaan nimeä mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sukkatoiveesta Annu! :) Laita minulle sähköpostia niin jutellaan lisää. :)

   Olen kuullut parilta muultakin että puhelimella kommentointi on ollut vaikeaa. Onpas outoa..

   Poista
 6. Aloitin tekemään sukkia sinun ohjeella,tykkään neuloa ointaneuletta ja tämä on kiva ja helppo malli,pikkuhiljaa kahta sukkaa teen eri puikoilla,kiitos ohjeesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! :) Mukavia neulomishetkiä sinulle! <3

   Poista
 7. Kiva malli,tein säärystimet,oli 12 silmukkaa puikoilla niin laitoin kuusi silmukkaa mallikertaan,kiitos ohjeesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :)Tällä ohjeella tuli varmasti todella kivat säärystimet!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥