tiistai 23. joulukuuta 2014

DIY: Lumihiutaleet helmistä

Lupasin teille tässä postauksessa ohjeen myös näihin ihaniin helmilumihiutaleisiin. Tämä postaus oli tarkoitus julkaista paljon aiemmin, mutta tämän tekeminen aiheutti pienoisia haasteita niin ajallisesti kuin laadullisesti -ohje nimittäin katosi. Kiva! :D

Pahoittelen vaihekuvien surkeaa laatua! Oli todella vaikeaa yrittää tehdä tätä helmityötä ja samalla yrittää ottaa hyviä kuvia! ;)


Ohjeen, sen kadonneen, näihin ihaniin lumihiutaleisiin olen saanut aikanaan ystävältäni.
Helmityö on hieman haastava ja ainakin minulta menee tunti jos toinenkin näitä väkertäessä.
Tämä on toisaalta erittäin tehokasta jumppaa sairauden vaivaamille käsilleni, joten se on sen kaiken työn ja tuskan arvoista! ;)

Tarvitset:
 
- Papu- ja putkihelmiä
- Ohutta rautalankaa
- Pihdit rautalankaa varten
- Aikaa, rauhaa ja kärsivällisyyttä...PALJON! ;)


1. Leikkaa rautalangasta reilu metrin mittainen pala. Määrä voi kuulostaa paljolta, mutta voin kokemuksesta sanoa, että se tunne kun rautalanka loppuu toiseksi viimeisen sakaran kohdalla ei ole mikään mukava. ;)

2-3. Pujota rautalankaan 12 papuhelmeä. Valuta helmet rautalangan toiseen päähän jättäen sinne noin 4 cm rautalankaa ja helmirivistön toiselle puolelle loput.
Pujota rautalanka pitkästä päästä viimeisen helmen läpi ja kiristä helmet ympyrän muotoon.
Sinulle pitäisi jäädä tässä vaiheessa helmiympyrän toiselle puolelle pitkä pätkä rautalankaa työn jatkamista varten ja toiseen päähän lyhyt pätkä työn päättelyä varten.
Pikkuniksi: Pieniä papuhelmiä ei suinkaan tarvitse pujotella sormin yksi kerrallaan, vaan voit poimia helmiä rautalangan avulla.

4. Pujota rautalangan pidempään päähän 1 papuhelmi, 1 putkihelmi ja 12 papuhelmeä.


Tämän jälkeen vie rautalanka toisesta helmestä läpi, jolloin helmistä muodostuu lenkki. Kiristä huolellisesti.


5. Jatka työtä pujottamalla rautalankaan jälleen 1 papuhelmi ja 1 putkihelmi. Lisää jälleen 12 papuhelmeä ja toista kohta 4. Tee sama yhteensä kolme kertaa, jolloin hiutaleen päätyyn tulee kolme helmilenkkiä.

Ensimmäinen lenkki.
Toinen lenkki.

Kolmas lenkki.
6. Nyt vain toistetaan sama, eli pujota heti näiden kolmen helmilenkin jälkeen rautalankaan 1 papuhelmi ja yksi putkihelmi. Lisää 12 papuhelmeä ja pujota rautalanka toisesta helmestä läpi, jolloin muodostuu jälleen yksi vastaava helmilenkki.


Lisää jälleen papuhelmi ja putkihelmi ja lopuksi vielä yksi papuhelmi ja päättele ensimmäinen kierros alun helmiympyrän toiseen papuhelmeen työntämällä rautalanka siitä läpi.


Pikkuniksi: Jos kolme ylintä helmilenkkiä näyttävät löysältä, kuten kuvassa, voit pyräyttää kerran kaikkia kolmea lenkkiä ympäri, jolloin työ kiristyy. Älä pyöritä kuitenkaan liian tiukalle, koska ohut rautalanka menee helposti poikki.

Pyöräytys.
7. Helmilumihiutaleen ensimmäinen sakara on nyt valmis, vielä 4 jäljellä! Huh!
Jatka työtä samalla ohjeella, kunnes sinulla on 5 sakaraa. Muista päätellä jokainen kierros helmistä muodostuneeseen keskiympyrään.


Toinen sakara valmiina.
Neljä sakaraa valmiina.
8. Kun kaikki viisi sakaraa ovat valmiita, päättele molemmat jäljelle jääneet rautalangat työntämällä rautalanka keskiympyrän yhden helmen sisään. Katkaise ylimääräinen rautalanka ja työ on valmis!

Miltä tämä ohje tuntui ja meneekö helmilumihiutaleet kokeiluun? :)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Mutta mulla ei riittäisi kärsivällisyys, saattaa olla että ehkä kuitenkin joskus kokeilen! :)

    VastaaPoista
  2. Olet tehnyt hyvät ohjeet! Ittellä on noita helmiä askartelulaatikko täynnä. Pitäisipä taas innostua :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥