lauantai 1. marraskuuta 2014

Toisenlaiset äidit, ihana ja aito Jonna

Viime viikon keskiviikkona (22.10) tuli Liv -kanavan Toisenlaiset äidit -ohjelmassa minulle tärkeä jakso.
En edes tiennyt tästä jaksosta, ennen kun näin siitä mainoksen televisiossa. Silloin tapahtui pysähdys ja tiesin, että tämä jakso on pakko katsoa!

Jakso käsitteli samankaltaisessa tilanteessa olevan nuoren tulevan äidin elämää kivun, raskauden ja myöhemmin pienen perheen kanssa. Jakso on tullut katsottua pariin otteeseen ja Jonnankin kanssa on vaihdettu pari sanaa. :)

Kollaasin kuvat lainattu Jonnan blogista.

Jonna sairastaa siis fibromyalgiaa, eli sairautta joka aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Jonnalle fibromyalgia aiheuttaa eniten kipuja nivelissä.
Itselläni ei ole fibromyalgiasta muuta kokemusta, kun ihanan ja rakkaan K-ystäväni sairastamana. Fibromyalgia on raskas ja vakava sairaus, jonka kanssa voi olla hyvinkin vaikea elää. Lisää fibromyalgiasta voitte lukea Suomen Reumaliitto Ry.n sivuilta.

Jonnalle sairaus aiheuttaa monenlaisia ongelmia päivittäin, kuten minullekin oma sairauteni. Silti he päätyivät Markuksen kanssa samaan ratkaisuun kuin me, eli perustaa perheen.
Moni terve ihminen ei voi koskaan ymmärtää ensinnäkään sitä, millasta on elää jatkuvien kipujen kanssa eikä sitä, miksi siihen haluaisi vielä perustaa perheen.
Toivonkin ettei Jonnalle ja Markukselle ole tullut tai tule kritiikkiä heidän ratkaisustaan, kuten meille tuli jo raskauden aikana. Minusta jokaisella on oikeus omaan perheeseen.

Sairauden aiheuttamat haasteet arjessa tuli esille monesti ohjelman aikana. Kipeiden käsien vuoksi edes purkin avaaminen ei välttämättä onnistunut ja Jonna pohtikin jakson aikana monesti, kuinka hän pärjää pienen vauvan kanssa. Jaksosta kävi kuitenkin ilmi se, että Jonnalla on hyvä tukiverkosto, jolta hän saa apua aina tarvittaessa tai Markuksen ollessa koulussa.
Kotona Jonnalla ja Markuksella oli selkeä työjako. Markus hoitaa kotia ja Jonna vauvaa. Näin se meilläkin on nyt ja oli silloin, kun A-muru oli vauva. Kun A-muru kasvoi, kaikki helpottui.

Minä uskon vahvasti, että Jonna pärjää nyt jo muutaman kuukauden ikäisen pienokaisen kanssa. Hän kertoikin minulle, että kipujen suhteen on menossa nyt seesteisempi kausi, mahtavaa!
Myös minun kohdallani äitiys peittosi osittain sairauden aiheuttamat ongelmat ja toivoinkin että näin käy myös Jonnalle!

Sairautensa vuoksi Jonna joutui luopumaan urastaan, mikä on sääli, mutta hänestä kuitenkin pursusi energiaa uutta urasuunnitelmaa varten ja uskon vahvasti, että hän löytää elämälleen uuden suunnan uran suhteen. Sellaisen, ettei edes sairaus sitä estäisi.
Jakson aikana hän saikin kokeilla yhtä unelmaansa, sisustussuunnittelijan työtä. Näin hänestä heti, että hän nautti siitä kovasti ja taitoakin löytyi valtavasti!

Ei  ole yllätys, että tällainen ohjelma saa nettikeskusteluiden anonyymit kirjoittelijat liikkeelle. Minusta oli kamalaa luettavaa kuinka Jonnan ulkonäköä haukuttiin ja se, että Markus saisi kauniimman ja paremman puolison. Edellisessä blogikirjoituksessa Jonna antoi kuitenkin näille anonyymeille erittäin hyvin takaisin, hyvä Jonna!
Uskon vahvasti, että Jonna ja Markus ovat tarkoitettu toisilleen Jonnan sairaudesta huolimatta.

Eniten minua kosketti Jonnan ja Markuksen rakkaus omaan lapseensa ja heidän kolmen vuorovaikutus. Jonna ja Markus, voi mikä ihana pariskunta! Tämä pieni ihme vain täydensi heitä ja he saavat olla nyt perhe!
Jonna ja Markus ovat todella hellyyttäviä ja ihanan oloisia ihmisiä ja se miten Markus auttoi Jonnaa ja puhui Jonnasta oli todella ihanaa katseltavaa ja kuultavaa. Siitä paistoi kaikista ongelmista, mitä Jonnalle fibromyalgia aiheuttaa, läpi puhdas rakkaus.

Toivon heille kaikkea hyvää ja jaksamista vauva-arkeen kipujen kanssa.

Herättikö teissä tämä jakso tunteita?

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Jonnan kanssa, eli ennen julkaisua Jonna sai lukea ja hyväksyä postauksen. Kiitos siis Jonnalle! ♥
Jonnan ihastuttavaa Pähkinä kuoressa-blogia pääsette lukemaan tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥