maanantai 3. marraskuuta 2014

Tahdoimme vuosia sitten ja tahdomme edelleen

Vihdoin sain aikaiseksi pienennyttää vihkisormukseni. Kihlasormus olikin jo valmiiksi sopivan kokoinen, koska teetimme uuden sormuksen 10-vuotiskihlajaispäivämme kunniaksi kesällä.
10 vuotta kihloissa. Mihin tämä aika katoaa?

Kun dystonia levisi nieluun, painoni putosi lähes 30 kiloa, joten sormukset jäivät aivan liian suuriksi ja joutuivat laatikkoon odottamaan mahdollista painonnousua tai pienennystä.
Paino ei kuitenkaan lähtenyt nousemaan, eikä välttämättä koskaan nousekaan siihen, mitä se ennen oli, joten pienennyksestä tuli ajankohtainen.

Ennen tätä kaikkea en ymmrätänyt, kuinka valtavan tärkeitä nämä rinkulat minulle ovatkaan. Eiväthän ne ole kuin jalometallia sormuksen muotoon taottuna ja timantteja, kallista materiaa. Miksi siis turrasin itkua kun en voinut niitä pitää? Koin suorastaan kamalan identiteettikriisin.

Sormusten merkitys on minulle ilmeinen. Vaikka ne ovatkin vain materiaa ne kuvastavat minulle sitä hetkeä, kun suostuin Isimiehen kosintaan teininä, mutta varmana yhteisestä tulevaisuudestamme ja etenkin sitä hetkeä, kun se virallistettiin muutamaa vuotta myöhemmin, jo aikuisempana, papin kysymykseen vastattuihin "tahdon"-sanoihin.
Ja tahdon vieläkin, tahdon elämäni loppuun saakka. ♥

Avioliiton merkitys on meille siis hyvin selkeä:
 "...olla hänelle uskollinen ja rakastaa häntä hyvinä ja pahoina päivinä, aina kuolemaan asti.". 


Minusta avioliittoamme kuvastaa eniten häissämme luettu Raamatunkohta,  mikä luetaan varmasti kaikissa kirkkohäissä: "...Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus."

Hyviä ja pahoja päiviä mahtuu jokaisen avioliittoon, mutta joskus tämän sairauden kanssa tuntuu, että pahoja päiviä on ollut turhan paljon. Silti jaksamme uskoa niihin hyviin tuleviin päiviin, meillä on toivoa paremmasta ja rakastamme toisiamme päivä päivältä enemmän. Rakkaus voittaa aina.  ♥

Naimisissa olo arjessa ei näy vain vihkisormuksen tulosta kihlasormuksen rinnalle, vaan kun vastasin papin kysymykseen "tahdon", muuttui myös sukunimeni ja sivilisäätyni. Muuten meidän arjessa avioliitto ei näy ollenkaan. Olemme edelleen me, vaikka naimisissa olemmekin ja niin sen pitääkin olla.

 

 1. Kor. 13:1-8, 13
Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin
vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka
tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin
siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken
omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi
rakkaus, en sillä mitään voittaisi.
Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei
käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa,
ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo,
kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa.
Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.
Kuva: Jussi Hella

Naimisissa olevat tai häitään suunnittelevat lukijat: Mitä avioliitto teille merkitsee?

3 kommenttia:

 1. Mun tekisi mieli aina kommentoida samalla tavalla sun postauksiin, nää on vaa nii kaunita ja ihania ♥ Kirjotit mistä tahansa, nii kaikki on omalla tavallaan nii ihania :) Mä itse haluan joskus naimisiin, asialla ei oo sillee kiire, mutta kyllä tiedän että haluan naimisiin poikaystäväni kanssa. En usko, että se kauheesti muuttais meijän suhdetta, mutta ainaki mun sukunimen luultavasti:) Avioliitto on semmonen asia, että sen haluan kokea vain kerran ja se tarkoittaa oikeesti, että ollaa loppuelämä yhdessä, kestetään yhdessä kaikki hyvä ja paha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Niina! Kiitos! <3 Ja ei haittaa, vaikka kommentoisit joka postausta! ;)

   Avioliitto merkitsee juuri noita asioita lyhennettynä minullekin. Naimisiin menolla ei ole kiire. Pääasia, että rakastaa ja kokee olevansa rakastettu!

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥