lauantai 8. marraskuuta 2014

Sisustushaaveita

Siskoni upea omakotitalo on pian valmis ja siellä on tällä hetkellä käynnissä hurrrrrrja sisustaminen, joten sivusta seuranneena minuunkin on iskenyt pieni sisustuskuume. Rakennuskärpänen ei toistaiseksi ole (onneksi) päässyt puraisemaan, mutta katsotaan kun talo on täysin valmis, että miten tämän rouvan käy! ;)

Tässä haaveilua olohuoneen uudesta sisustuksesta:
Sohva: Kuten olen monesti täällä kirjoitellut, haaveilen uudesta laadukkaasta sohvasta. Sohvaan säästäminen on alkanut, mutta luulen, että joudumme ostamaan sohvan hieman aiemmin, koska vanha sohva alkaa vetelemään viimeisiä. Sohvan divaaniosasta on irronnut jo kaksi jousta ja sohva nitisee ja natisee liitoksistaan. Isimies onkin korjannut sohvaa jo useampaan kertaan. Sohva on periaatteessa vielä täysin käyttökelpoinen näiden Isimiehen fixailuiden jälkeen, mutta olen lopen kyllästynyt jatkuvaan korjaamiseen ja sohvan ulkonäköön. Selkänojan tyynyt ovat lösähtäneet, istuintyynyt eivät pysy paikoillaan, sohva on aivan liian matala ja nämä korjaustoimenpiteet...argh!!!
Ainoa hyvä puoli sohvassa on se, että kun olen asetellut huolellisesti tyynyt paikoilleen, se näyttää jopa ihan kivalta...hetken aikaa. Myös kangas on pysynyt yllättävän hyvänä näiden vuosien aikana, joten ainakin se on osoittautunut hyväksi valinnaksi.

Pohjanmaan nettisivuilla tehty sohva Multico-malliston pohjalta.

Olemme rakennelleet Pohjanmaan nettisivuilla olevalla 3D-suunnitteluohjelmalla erilaisia sohvakokonaisuuksia ja tässä sohvassa olisi tarpeeksi tilaa meille kaikille, sekä Isimiehelle ja minulle omat löhöpaikat.
Ainoa ongelma on ettei seinä johon sohva olisi tulossa ole kovin pitkä, joten U-mallinen sohva olisi sen vuoksi hieman arveluttava. Mietimmekin, että otataisimmeko tuon divaaniosan erillisellä siirrettävällä divaanilla ja jos emme, niin tulisiko tuosta keskimmäisestä istuinosasta tukkoinen. Mitä mieltä olette?
Keskimmäisen tyynyn leveys on muistaakseni reilu 80 cm, joten siinä mielessä tilaa ainakin kuvittelisi olevan tarpeeksi. Tätä täytyy pohtia vielä kunnolla. Sohva asettuisi olohuoneeseemme samaan tyyliin kun edeltäjänsä, eli tuo pidempi sivu tulisi ikkunan alle ja tuo pikkudivaani-osa sitten seinää vasten. 
Myös sohvan väri olisi vaikea valinta. Kuvassa oleva sohva ei ole täysin sen värinen, mitä haemme, mutta sitten kun värivalinta tulee ajankohtaiseksi, niin tilkuista on helpompi valita väri kun tietokoneen ruudulta. Olemme ajatelleet, että ottaisimme sohvan värin ja väriä muuhunkin sisustukseen tästä kivilaatoituksesta


Sisustuksen värimaailma lähtisi tästä harmaanbeigestä/hiekanharmaasta laatoituksesta.

Tästä  linkistä pääsette suunnittelemaan oman sohvan Pohjanmaan sivuille. Klikatkaa vain 3D- studio linkkiä (vihreä linkki sivun oikeassa alareunassa) ja ladatkaa koneellenne Vivid Platform -ohjelma, niin pääsette suunnittelemaan omaa unelmienne sohvaa. Se on aika hauskaa puuhaa! :)

Tapetointi ja maalaus: Haaveilen myös uudesta tapetista sohvan takaseinälle ja olohuoneesta keittiöön johtavalle pitkälle seinälle. Pidän kovasti raitatapeteista, joten vanhan raitatapetin tilalle tulisi myös raitatapetti, mutta hieman eri tyylinen. Nykyisessä raitatapetissa on kaikenmaailman koukeroita ja pisteitä, mistä en pidä. Ne eivät näy kuvasta, mutta haluaisin vain raitoja, en muuta.
Nykyisissä tapeteissa ei ole sinänsä mitään vikaa, mutta haluaisin hieman raikkaamman ilmeen olohuoneeseen ja omaa kädenjälkeä sisustukseen.
Niin ja jos kerran tapetteja lähdettäisiin vaihtamaan, niin myös ikkunaseinän maali pitäisi laittaa uusiksi. Värimaailma tulisi jälleen television takana olevasta kiviseinästä, eli hiekanharmaa/harmaanbeige olisi tässäkin tilanteessa mieleeni, mutta sen täytyisi tietenkin sopia myös tapettiin ja sohvaan. Samalla maalilla maalattaisiin myös eteisen pitkä seinä, jossa on ovet vaatehuoneeseen ja vessaan. Seinä on tällä hetkellä valkoinen.

Nykyiset tapetit ja seinän väri.
Tässä olisi yksi vaihtoehto tapetteihin olohuoneen pitkälle seinälle ja sohvan taakse tulevalle seinälle.

Kuva: Googlen ihmeellinen maailma.

Tällaisia haaveita...tällä hetkellä. Nämäkin muuttuvat varmasti miljoona kertaa kunnes joskus hamassa tulevaisuudessa pääsemme tositoimiin! ;)

Onko siellä ruutujen toisella puolella sisustusihmisiä? Miltä nämä sisustushaaveet ja -ideat kuulostavat? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥