torstai 13. marraskuuta 2014

Se on täällä taas....

...aina aikaisemmin ja aikaisemmin, nimittäin jouluhössötys.

Prismassa on ollut jo hetken aikaa JOULUkuusi koristeineen päivineen, naapurustossa on JOULUvaloja, JOULUkalenterit ja JOULUsuklaat ovat olleet jo pitkään esillä kaupoissa. Parissa ikkunassa olen bongannut jo JOULUkyntteliköt!

Ensimmäiset joulutuotteet bongasin kaupoissa jo lokakuussa, sulassa sovussa halloweenkoristeiden seurassa. Lasten rakastamia ja vanhempien vihaamia lelulehtiä on tullut meille jo kaksin kappalein ja niitä luetaan tarkasti ja jokainen lelu tutkitaan jokaista yksityiskohtaa myöden. Onneksi A-muru ei vielä ymmärrä joulupukista ja tontuista kamalasti, saati osaa pyytää, vaatia ja vinkua joka sivulta itselleen jokaista lelua. Sitä aikaa odotellessa.

Lelulehtien tutkiskelua.
Niin ja onhan aikuisillekin omat "lelulehdet"...

Voihan  JOULU, mistelinoksat, kulkuset ja Petterin punakuono!
 
En minä alun avautumisesta huolimatta ole mikään antijouluihminen, rakastan joulua, mutta minusta koko joulun merkitys on täysi kaupallistettu ja vielä erittäin hyvissä ajoin.
Joulusta on tullut ostosparatiisien hyödyntämä sesonki, jolloin sataset ja tonnit vaihtavat kaupan kassalla omistajaa, liikkeiden miljonääriomististajien hykerrellessä ja kääriessä voittoja taskuihinsa.
Tästä kaikesta huolimatta nautin joulusta, kun se on ajankohtainen, eli joulukuussa.

Kuva: Googlen ihmeellinen maailma.
Maailmalla tai edes Suomessa, jonka pitäisi olla hyvinvointivaltio, kaikilla ei ole mahdollisuutta hyvään jouluun. Ei ole rahaa jouluruokiin, eikä  joululahjoihin tai kotiolot ovat muuten huonot.
Myös maailmalla on tapahtunut niin paljon pahaa ja siksi monin lapsi on ahdingossa. Tämän vuoksi emme lähetä tänä vuonna joulukortteja, vaan lahjoitamme viime vuonna joulukortteihin ja postimerkkeihin kuluneet rahat, eli huikeat 45€ jollekin hyväntekeväisyyskohteelle.
Käsittämätöntä, että tuhlasimme noin paljon rahaa pelkän paperin lähettämiseen, kun jollain ei ole edes mahdollisuutta ostaa ruokaa! Hävettää...

Joululahjoissa meillä on tiukahko linja. Emme ole ostaneet vuosiin toisillemme Isimiehen kanssa joululahjoja ja A-murukin saa (vain?) kolme lahjaa meiltä ja toivomuksestamme maksimissaan kolme lahjaa molemmilta isovanhemmiltaan, eikä yhtään enempää. Lahjoja tulee tietysti isoisovanhemmilta, tädeiltä ym. joten ei meidän neiti laihaan lahjasaaliiseen tule tottumaan.
Minusta paras mahdollinen joululahja olisi kuitenkin jokaiselle lapselle raitis joulu perheen kesken.

Mitä joulu sitten merkitsee minulle?
Meidän jouluvalmistelut alkavat joulukuun ensimmäisenä päivänä, jolloin A-murun joulukalenteri ja joulusukka otetaan esille. Muuten joulua ei valmistella sen enempää, mutta itsenäisyyspäivänä koristelemme kotimme jouluun. Silloin laitamme jouluvalot ikkunoihin, leivomme joulutorttuja ja nautiskelemme ensimmäiset glögit. Linnan juhlat pitää tietenkin myös katsoa.
Minulle tämä joulu tulee toki herkkujen suhteen olemaan erilainen kuin ennen, mutta uskon peggiravitsemuksesta huolimatta nauttivani joulusta aivan samaan tapaan kuin ennenkin. Jouluun liittyy kuitenkin myös ihanat jouluiset tuoksut: kaneli, neilikka ja inkivääri. Joulukinkku, selametelisoppa ja riisipuuro. Niin tärkeimpänä: aidon joulukuusen tuoksu. ♥
Joulu on minulle myös hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa. Silloin käymme joulukirkossa ja olemme perheen kesken nautiskellen toistemme seurasta ja hyvästä ruuasta. Joulunaikaan saa rauhassa istua sohvalla yökkärissä ja villasukat jaloissa ja lukea joululahjaksi saatua romaania, samalla napsien suklaakonvehteja. A-muru leikkii uusilla leluillaan ja Isimies katselee televisiota. Takassa roihuaa tunnelmallinen takkatuli ja koti on täynnä herkkiä ja kauniita kynttilöitä. Mitä muuta voisikaan toivoa? Maailmanrauhaa, tietenkin, mutta siihen ei taida itse Joulupukkikaan pystyä. ;)

Vaikka kirjoitinkin, että aloitan jouluvalmistelut vasta joulukuussa, niin tunnustettakoon, että olen kuitenkin jo suunnitellut joulukuusen väriteeman semisti uudistetun olohuoneen sisustukseen sopivaksi. ;) Uudistetusta olohuoneestamme on tulossa oma postauksensa myöhemmin.

Onko täällä muita joilla on samoja ajatuksia lähestyvästä joulusta?

Ps. Meinasin laittaa tähän jouluisen kuva, mutta rupesi ällötämään. Joulukuussa sitten joulutellaan kunnolla joulukalenterin merkeissä! ;)

2 kommenttia:

  1. Moikka sulle ois värihaaste blogissani :)
    http://odotustajavauvaarkea.blogspot.fi/2014/11/varihaaste-25.html

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥