sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pieniä piristyksiä sisustukseen

Tässä postauksessa kirjoittelin minun sisustushaaveista koskien olohuonettamme.

Haaveita helpottaakseni ja niiden toteutusta siirtääkseni päätin piristää pienillä sisustusmuutoksilla kotiamme.
Isoin muutos tapahtui olohuoneessamme. Pientä somistamista harrastelin alakerran vessan ja yläkerran makuuhuoneen puolella.
Verhot: Marimekko Lumimarja / Tyynynpäälliset: Marimekko Lumimarja, tähtityynynpäälliset lahja äidiltä  ja vaaleansiniset tyynynpäälliset Prisma/House / Sininen villaviltti Lapuan Kankurit / Matto Jysk.

Olohuone sai uudet, paksummat talviverhot ja kahdet uudet tyynynpäälliset.
Olen kauan haaveillut Marimekon Lumimarja -verhoista, mutta hinta on joka kerta tullut vastaan, koska haaveilin (tietenkin) kalliimmasta puuvillasatiinikankaasta, joka maksaa paljon enemmän kuin tavallinen puuvilla, eikä sekään mitään halpaa ole, Marimekon tuntien.
Löysin sattumalta nettikirppikseltä valmiiksi ommellut verhot ja tyynynpäälliset puuvillasatiinista ja kaupat tehtiin samantien. Olen kyllä erittäin tyytyväinen, vaikka väri ei ollutkaan aivan sitä mitä piti. Vahinkoa ei sinänsä tullut, koska totesin että kankaan luonnonvalkoinen pohja (kuva hieman vääristää väriä.) sopii meille paljon paremmin kuin alunperin haaveilemani kangas puhtaanvalkoisella pohjalla ja hopeisilla yksityiskohdilla. Kannattaa siis pyytää lisäkuvia, jos myynti-ilmoituksessa on huonolaatuinen kuva. Tällä kertaa tämä ei kuitenkaan koitunut meidän vahingoksi. Verhot ovat kuin uudet ja tyynynpäälliset eivät paljoa uudelle häpeä ja lopputulos on mieleinen.
Verhoja jouduin lyhentämään ja kaventamaan, että kuosi pääsisi oikeuksiinsa meidän ikkunoissa ja hyväthän niistä tuli alun panikoinnista huolimatta, vanhempieni 27-vuotiaan häälahjaksi saadu ompelukoneen kanssa. No myönnettäköön, että piti siinä kuitenkin soittaa yksi pieni panikkipuhelu anopille! ;)

Sohvalla olevan vaaleansinisen villaviltin saimme tupaantuliaislahjaksi, joka on todella pehmeä ja lämmin. Ostin vaaleansiniset tyynynpäälliset ihan tätä vilttiä varten. Näin villaviltin vaaleansiniset yksityiskohdatkin pääsevät oikeuksiinsa.

Tähtityynynpäälliset ovat lahja äidiltäni ja ne ovat vilahtaneet blogissa aiemminkin.
Myös matto on vanha, Jyskistä ostettu nukkamatto, joka on ihanan silkkinen ja pehmeä. Miinuksena siinä on vain se, että siitä lähtee tuota karvaa ihan hillittömän paljon, mikä on kuulemma normaalia. (?)


Saippuapullo ja -teline: House/Prisma  / Ihana appelsiinisaippua: Löytö käsityömessuilta.

Alakerran vessaan ostin uudet saippuapullon ja -telineen vanhojen, jo hieman rikkinäisten tilalle. Minua ihastutti esineiden muotoilu, varsinkin saippuapallon..siis -pullon! ;)


Valaisin: Anttila.
Ja viimeisenä makuuhuone. Isimies on jo kauan valittanut meidän makuuhuoneen muovivalaisimesta ja sattui sopivasti, että Anttilassa oli tarjouksessa kuvassa komeileva romanttinen valaisin, joka on kuin tehty meidän makuuhuoneeseen. Valaisin on IHANA ja tällä kertaa Isimiehenkin mieleen! ;)

Mitä mieltä olette kotimme sisustuspiristyksestä, hitti vai huti? :)

4 kommenttia:

 1. Saippuapullolle olisi paikka meidänkin kylppärissä :)
  Lamppu näyttää kivalta. Liian romanttinen omaan asuntoomme, mutta silti kiva.

  VastaaPoista
 2. Suuntaa siis Prismaan! ;) Tätä saippuapulloa ei ollut edes hinnalla pilattu!
  Kiva kun kommentoit! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan piristäviä uusia juttuja! Verhojen väri on tosi hyvä! :) Ja on muuten kertakaikkisen siisti lamppu ;)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥