perjantai 7. marraskuuta 2014

Miksi uni ei enää tule iltaisin?

Meillä on alkanut olla ongelmia yöunille nukahtamisessa.
A-muru on ruvennut valvomaan myöhempään. Ennen uni tuli viimeistään klo 20.00, mutta nyt tuntuu että ei ole ollenkaan poikkeus, että uni tulee vasta yhdeksän jälkeen. En ymmärrä mikä tässä on!
Iltarutiinit ovat samat. A-muru saa iltapuuron kello 19.00, jonka jälkeen tehdään iltapesut ja muut iltatoimet. Sängyssä olemme kello 19.30-20.00 välillä. Olen huoneessa niin kauan, kun A-muru nukahtaa.

Yleensä A-muru on nukahtanut hyvin nopeasti, mutta nytkin hän höpötteli kello 21.30 asti sängyssään ennen kun väsymys vihdoin voitti. Olen toki onnellinen ettei hän huutanut tätä 1,5 tuntia, mutta minusta tällaisen kaksveen pitäisi olla jo reilusti unessa kello 21.00 mennessä, aivan niin kuin A-muru ennen olikin. Onneksi yöunien pituus on pysynyt samana, eli A-muru nukkuu 10-11 tuntia joka yö lähes aina heräämättä.
Päiväunetkin ovat pysyneet normaaleina yhtä poikkeusta lukuunottamatta. A-muru ei nimittäin kerran nukkunut päiväunia ollenkaan. Silloin tosin tyttö sammui illalla kuin saunalyhty heti pään osuttua tyynyyn kahdeksan maissa. Päiväunien pituus on 1-2 tuntia. Päiväunillekin nukahtamisessa on ollut satunnaisesti samaa ongelmaa, muttei näin pahana. 


Kollaasin kuvat: Googlen ihmeellinen maailma.

Mihin aikaan teidän taaperot menevät nukkumaan? Onko tämä vain joku taaperon kehitykseen ja alkavaan uhmikseen liittyvä juttu, jokin ohimenevä vaihe? Terkuin ylireagoiva mutsi.

Sen voin kuitenkin sanoa nyt kun A-muru vihdoin nukahti: Kyllä nukkuva lapsi on maailman hellyyttävin ja koskettavin näky!

2 kommenttia:

 1. Meillä ei ole nukuttu päiväunia enää varmaan vuoteen, satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta.. Päiväunille nukuttaminen alkoi olla aina sellainen parin tunnin sota, että ajattelimme kokeilla josko ilman selviäisimme ja niin kävi.. Pyrimme kuitenkin joka päivä pitämään sellaisen pienen rauhoittumishetken, jonka aikana myös mahdollista neidin nukahtaa päiväunille, jos siltä tuntuu.. Illalla nukkumaan mennään klo 21 ja uni tulee neidille silmään nopeasti, unta riittää yleensä seuraavaan aamuun klo 9:n , joskus jopa 10:n asti :) -Maikku-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri monen tunnin nukutustaistelusta selvinneenä olen harkinnut että A-murulta loppuu päiväunet tai ne ainakin lyhennetään.Tai eihän tämä varsinaista taistelua ollut kun tyttö höpötteli kolmatta tuntia sängyssä, eikä alkanut nukkumaan...
   Tänään neiti nukkui 2 tuntia päikkäreitä ja nyt taistelimme unta vastaan 22.30 asti. A-muru ei varmaan ole ikinä valvonut näin myöhään! :/
   Hyviäkin iltoja tässä on toki ollut. Neiti on nukahtanut klo 21 mennessä, mutta eniten harmittaa nämä näin myöhälle menevät nukutukset. Sängyssähän olimme tänäänkin klo 20.
   Eiköhän tämä tästä, kiitos kommentista! <3

   Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥