tiistai 25. marraskuuta 2014

Meidän jääkaappi

Noin vuosi sitten, kun en vielä ollut tutustunut henkilökohtaisesti kirjoittajana blogimaailmaan, näin hauskan jääkaappi-haasteen ja ajattelin nyt toteuttaa sen. :)

Haaste menee näin: Kuvaa jääkaappisi ja kerro sen sisällöstä sanoin ja kuvin. 
Haasta myös mukaan yksi tai useampi bloggaaja. Hauskaa haastetta! ;)

Kuvat jääkaapin sisältä eivät ole kovin laadukkaita, koska otin kuvat supernopeasti, ettei jääkaappi lämpene. :)

Jääkaappimme: AEG Electrolux, Santo.

Jääkaappi sisältä.
Jääkaapin sisältöä.
Jääkaappimme on siis perus pystymallinen jääkaappi. Pidän hurjasti jääkaapistamme, koska se imaisee sisäänsä paljon tavaraa ja miellyttää myös ulkonäöllisesti silmää.

Mitä jääkaappimme sitten sisältää?
En oikein tiedä miten jääkaappi pitäisi täyttää, mutta olemme täyttäneet kaapin siten, että minä saan tarvitsemani tarvikkeet sieltä helposti.

Jääkaappimme on jakautunut näemmä maitohyllyksi, voilepätarvikehyllyksi, lihahyllyksi ja jogurttihyllyksi. Alimpana omassa laatikossaan on sitten kasvikset ja vihannekset. Ovihyllyihin sujahtaa milloin mitäkin, mutta pääsääntöisesti hyllyt sisältävät öljyjä, salaatinkastikkeita, soijaa, etikkaa, jääkaapissa säilytettäviä lääkkeitä, liemikuutioita, sinappia ja ketsuppia.

Mitä jääkaapissamme on aina?
Maitoa, levitettä, juustoa, kurkkua, tomaattia, jogurttia, perunoita, öljyä, jotain lihaa, raejuustoa (paitsi tietenkin nyt, koska se juuri loppui! :D ), hilloa ja erilaisia liemikuutioita.

Kuinka usein käymme kaupassa?
Pyrimme tekemään isot ruokaostokset kerran viikossa, mutta pientä täydennystä tulee tehtyä viikollakin. Esimerkiksi maitoa ja leipää.

Millaisiin ruokiin satsaamme?
Satsaamme mahdollisuuksien mukaan kotimaiseen ruokaan, varsinkin lihojen ja maitojen osalta olemme kotimaisuudesta ehdottomia. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ostamaan myös lähiruokaa.
Lihoja ja juustoja ostamme alennuksesta ja lihoja ostamme yleensä pakastimeen asti. Ostan joitain ulkomaalaisia kasviksia talviaikaan, koska silloin esimerkiksi kotimaiset tomaatit maksavat aivan järkyttävän paljon.

Paljonko meillä menee ruokakauppaan kuukaudessa? (ruoka, pesuaineet, vaipat ym)
Ruokakauppaan menee paljon, ihan mielettömän paljon rahaa! Helposti 300-400€ ja enemmänkin jos on juhlat tai vieraita. Meillä on ns. viikkobudjetti ruualle ja muille tarvikkeille, joka on n. 100€/vko. Aika monesti budjetti riittää tai joskus jopa alittuu, jos pakastimessa on hyvin lihoja, mutta joskus se ylittyy muutamalla kympillä tai enemmän. Onneksi esim. pesuaineita ei tarvitse ostaa viikoittain!
Maitoihin ja maitotuotteisiin menee ylivoimaisesti eniten rahaa, koska käytämme koko perhe laktoosittomia tai vähälaktoosisia tuotteita. Omia letkuokia en uskalla edes ajatella...
Koin viimeksi ruokakaupassa tyhmähkön Ahaa-elämyksen, kun vertailin laktoosittoman maidon litrahintoja Valion 1,5 litran perhepakkauksen ja halppismaidon litran pakkausen välillä. Valion 1,5 litrainen maitojuoma tulee hieman halvemmaksi kuin 1 litra esim. Kotimaista -merkkistä laktoositonta maitojuomaa. Lisäksi pahviroskaa tulisi perhepakkauksen ansiosta vähemmän, kun ei tarvitsisi ostaa enää niin montaa purkkia maitoa. Alamme ehdottomasti siirtymään perhepakkaukseen laktoosittoman maidon osalta! Mietin vain miksen tajunnut tätä aiemmin??!

Haastan mukaan Me kaksi ja Vauva -blogin Marin, Vuosi elämästäni -blogin Miran, Odotuksesta vauva arkeen -blogin Merjan ja Yksi pieni elämä -blogin Merin kuvaamaan omaa jääkaappejaan!
Hauskaa haastetta!  ;)

Miltä teidän jääkaappinne näyttävät ja paljonko teillä menee ruokaan viikossa rahaa?

6 kommenttia:

 1. :D haha voi ei, meillä on aina niin sotkuinen jääkaappi :´D Mulla on vielä edellinenkin haaste toteuttamatta, mutta perästä tullaan ! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh meidän jääkaappi vaan sattui olemaan nyt sopivasti sen verran täynnä, ettei sotkut näy! :D

   Poista
 2. kiitos haasteesta toteutan sen täs joku päivä kun teen tuon baby shower päivityksen ensin ...

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥