maanantai 10. marraskuuta 2014

♥ "Hyvää ISÄpäivää!", toivotti A-muru isänpäivän aamuna ♥

Tänäkin vuonna vietimme isänpäivää perheen kesken kotona.
Emme ole kertaakaan A-murun syntymän jälkeen tehneet kierrosta pappojen tai isopapan luokse isänpäivinä, vaan olemme joka vuosi viettäneet isänpäivää ja myös äitienpäivän ihan vain oman pienen perheemme kesken. Yleensä vietämme isänpäivää ja äitienpäivää ennakkoon mummopappaloissa, mutta tänä vuonna se ei onnistunut, mutta järjestämme papoille sitten oman isänpäivän ensi viikonloppuna.

Isänpäivän valmistelut alkoivat lauantaiaamuna, kun aloitimme A-murun kanssa isänpäiväkorttien askartelun. Muita valmisteluita en voinut tehdä Isimiehen ollessa kotona, joten la-su välisenä yönä leivoin pienen kahden munan kakun ja valmistelin aamupalalle tarjottavia. Menin vasta kahdelta nukkumaan, eikä edes väsyttänyt! ;) Se on jännä juttu, mitä rakkaus saa aikaan. ♥

Isänpäivän aamu alkoi meidän perheessä kello 07.40, jolloin A-muru heräsi ja menimme pienen suostuttelun jälkeen alakertaan. Hän olisi kovasti halunnut vielä omien sanojensa mukaan nukkua, mutta kun kuiskutin hänen korvaansa, että mennään askartelemaan isänpäiväkortit loppuun, hän innostui ja hissittelimme alakertaan Isimiehen jäädessä muka-nukkumaan. ;)

Alakerrassa aloimme heti askartelemaan isänpäiväkortteja valmiiksi. Olin tehnyt alkuvalmistelut lauantai-iltana, joten A-muru liimasi nyt osat paikoilleen ja kirjoitti nimensä kortteihin. Ja voi sitä pienen, hieman unenpöpperöisen taaperon intoa ja iloa, kun hän sai liimapuikon, nappisilmiä ja 3D-tarroja käsiinsä!


Isänpäiväkorttien viimeistelyä.
Ideoin tänä vuonna mustekala-teemaiset isänpäiväkortit Isimiehelle ja papoille. 
Mustekalan muoto on peitevärin avulla kartongille painettu A-murun kädenjälki, jonka vain leikkasin kartongista irti. A-muru liimasi monen monta 3D-tarraa mustekalojen taakse, joiden avulla hän liimasi ne minun valmiiksi koristelemiin korttipohjiin, joten mustekalojen pitäisi pysyä paikoillaan niiden voimalla vuosia! ;) Tämän jälkeen A-muru liimasi mustekaloille nappisilmät paikoilleen ja kirjoitti nimensä kortteihin.
Näitä kortteja oli todella hauska askarrella ja A-murukin tuntui tykkäävän hurjasti, varsinkin liikkuvien ja helisevien nappisilmien liimaamisesta!
Keltainen mustekala-kortti tuli Isimiehelle ja molemmat papat saavat oranssit mustekalat.

Askartelun jälkeen aloimme A-murun kanssa valmistelemaan Isimiehelle juhla-aamiaista.

Isänpäiväaamiainen:

- Puuroa marjoilla
- Pekonia ja paistettua kananmunaa

- Leipää, levitettä, kasviksia, juustoa, leikkelettä

- Täytekakku Isimiehen suosikkitäytteellä, eli perinteinen mansikka-kermakakku (kermaa ja hilloa säästelemättä)
- Kahvia, maitoa
- Hedelmiä


Aamiaistarjoilua.
Kun aamiainen oli katettu sanoin A-murulle, että hän voisi kipittää yläkertaan isin luo ja laulaa hänelle onnittelulaulun ja toivottaa hyvää isänpäivää. A-muru teki työtä käskettyä, mutta toivotti aluksi hyvää syntymäpäivää. Isimies tietenkin kiitti, mutta kertoi kuitenkin A-murulle, ettei tänään ole hänen syntymäpäivä, vaan nyt juhlitaan isänpäivää, joten A-muru korjasi nopeasti tilanteen ja toivotti kirkkaalla kauniilla ääneellään Isimiehelle: "Hyvää ISÄpäivää!" ♥ 
Tämän jälkeen isi sai ison halauksen A-murulta ja minulta (pusun kera) ja siirryimme keittiöön aamiselle. 

Kuten taaperoperheissä on tapana, aina sattuu ja tapahtuu ja tänäänkään A-muru ei yllättänyt nopeudellaan... Mietin vain, miten minä kerkesin tuon tilanteen tallentamaan Canonini syövereihin?Kakkumonsterimme. ♥
Normaalisti aamiaisen aikana isit saavat itsetehtyjen korttien lisäksin isänpäivälahjan.
No meillä ei tänä vuonna lahjottu Isimiestä aamiaisen yhteydessä, koska hän oli saanut jo ennakkoon A-murulta isänpäivälahjaksi uusimman änäri -pelin ja minulta niinkin tylsän lahjan kuin kylmää käteistä uuden kitaran tai basson ostoon.

A-murun isänpäivälahja.
Kun (terveellisempi) aamiainen oli syöty, niin A-murukin sai ihan luvan kanssa nautiskella pienen palan isänpäiväkakusta, joka maistui hyvin niin A-murulle kuin Isimiehellekin.

Luvallista herkuttelua isin kanssa.
Aamiaisen jälkeen katselimme lastenohjelmia, jonka jälkeen aloin valmistelemaan isänpäivälounasta. Sinä aikana Isimies ja A-muru kuuntelivat Isimiehen työhuoneessa lastenmusiikkia, jonka tahtiin Isimies soitteli bassoa ja A-muru tanssi ja lauloi.

Isänpäivälounas:

- Porsaan ulkofilepihvejä pekoni-tattikastikkeessa (tatit poimittu mummon ja papan mökiltä, parhautta!)

- Perunamuusia

- Maitoa

- Raikas vihersalaatti juustolla ja salaatinkastikkeella

- Jäätelöä

Isänpäivälounas.
Kun A-muru ja Isimies olivat syöneet lounaansa olikin A-murun päiväuniaika, joten vein A-murun nukkumaan. A-muru nukkuikin melkein kaksi tuntia ja sen ajan Isimies pelasi änäriä, kuinkas muutenkaan. ;)

Päiväunien jälkeen söimme pikaisen välipalan, Isimies ja A-muru kokosivat palapelejä, me kaikki söimme päivällistä ja lähdimme ulos.

Koska oli isänpäivä, niin tietenkin teimme sitä mitä Isimies halusi, eli kiertelimme (auton)ikkunaostoksilla autokauppojen pihoja. Ai miten niin autokuume? ;)
No toiveensa kullakin! Itsehän pääsin äitienpäivänä omasta toiveestani Ideaparkkiin ja Ikeaan, eikä Isimies valittanut kertaakaan koko päivänä! ;)

Sellainen isänpäivä meillä. Päivä ei oikeastaan kamalasti poikennut normaalista sunnuntaivölläilypäivästä muuten kuin tärkeän merkityksensä vuoksi.

Kiitos Isimies, että olet paras mahdollinen isi A-murulle. Kiitos että olet olemassa!

Rakastamme sinua eniten maailmassa, aina!


Miten teillä vietettiin isänpäivää?

2 kommenttia:

  1. Ihana isänpäivä teilläkin <3 Tosi paljon olet jaksanut sen eteen tehdä, mutta mitäpä ei rakkaansa eteen tekisi :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥