keskiviikko 19. marraskuuta 2014

A little bit of baby blue ♥

Rakastan leipomista ja sen tuomaa jännitystä. Onnistuuko kakkupohja, vai lässähtääkö se. Repeääkö tai halkeileeko sokerimassa, tuliko täytteestä liian makea. Ah, leipominen.

Sain erittäin mieluisan kakkutilauksen ystäväpariskunnaltamme heidän kuopuksen nimenantojuhlaan, jota vietetään tulevana lauantaina. Yleensä saan tietää nimikyltin tai nimikirjainten muodossa vauvan tulevan nimen, mutta nyt nämä tylsät vanhemmat halusivat perinteisen kermakakun päälle vain tähtiä ja tennarit, ei nimeä! Lapsen äiti kuitenkin lupasi heti nimenantojuhlan jälkeen ilmoittaa nimen minullekin! ;)

Kakun valmistelu alkoi eilen, jolloin valmistin koristeet sokerimassasta kakun päälle. Huomenna on vuorossa kakkupohjan teko ja täyttö mansikkarahka-moussella. Sitten kakku saa hyytyä ja levätä yön jääkaapissa. Perjantaina teen kakun pinnalle kermapursotukset ja sitten onkin jäljellä enää kakun ja koristeiden nouto.
Kakun lopullisesta koristelusta vastaa perheen äiti, joka asettelee koristeet paikoilleen ennen tarjoilua. Mietin vain, kuinka saan kakun noutoon asti pidettyä tuon herkkupepun (A-murun) pois jääkaapilta maistelemassa kermapursotuksia...

Tennarit, kenkien alusta ja tähtiä.
Kun tällä kertaa kyseessä on kermakakku, niin tein sokerimassasta tennareille alustan, koska kerma ja kaikki kostea on luontainen vihollinen aralle ja sulavalle sokerille. Näin pienet sokerimassatennarit voidaan säilyttää koristeena, ellei sokerihimo iske ylivoimaisena päälle. ;)
Tähti-teema toistuu niin Conssien perinteisessä tähtikoristeessa kuin sokerimassa-alustassakin. Tein vielä muutaman tähden sokerimassasta, jos kakku kaipaa lisää säihkettä.

Kiinnostaisiko teitä leivontapostaus esimerkiksi ohjeita kakkupohjista ja täytteistä ja koristeiden teosta?

9 kommenttia:

 1. Voi, kun on hienot nuo tennarit! Itseäni ainakin kiinnostaisi miten nuo on tehty. :) Saa nähdä minkälaisen kakun teen tytön 1-vuotissynttäreille. Onhan niihin vielä aikaa, mutta pitäähän sitä jo nyt stressata! :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)
  Alan suunnittelemaan siis postausta! ;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiitos! Saksassa on liikaa aikaa, jota olen ruvennut käyttämään mm. leipomiseen :D Kaipaisin erityisesti jotain ns. peruskakkuohjetta, joka ei kuitenkaan olisi se kaikkein tavallisin kermakakku, vaan esim. täytteessä voisi olla jotain variaatiota. Jo senkin takia, ettei meillä täällä sattuneesta syystä ole marjoja, hilloa tai juuri mitään muutakaan pakastimessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää suunnitella jotain Saksaan sopivaa täytettä. Miten olisi olutmousse? ;) No ei kai! :D
   Alankin heti miettimään postauksen sisältöä! :)

   Poista
  2. Ei oo pakko olla olutta. :D Mutta mielellään jotain sellaista, jota saa kaupasta valmiina tai joka olisi ainakin helposti korvattavissa jollain kaupan tuotteella!

   Poista
 4. Ihanat! Mä oon ihan onneton sokerimassan kanssa, mutta mua on aina kiinnostanu kokeilla tehdä koristeita! Eli ehdottomasti postausta kakkujutuista! :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥