perjantai 17. lokakuuta 2014

Unelmieni kamera

Olipa kerran nuori eläkeläisrouva, joka eräänä aamuna heräsi ja tajusi olevan kuumeessa, nimittäin kamerakuumeessa! Mitähän asialle voisi tehdä, mietti nuori eläkeläisrouva ja alkoi tutustumaan Canonin nettisivuilla uusiin järkkäreihin ja siellä se oli, se iski kuin salama, Canon EOS 70 D.
Mutta kun nuori eläkeläisrouva alkoi googlettamaan kameraa ja hintaa, koki hän järkytyksen. Kamera oli aivan kamalan kallis. No eipä nuori eläkeläisrouva antanut tämän häiritä, vaan alkoi hurja säästäminen. Säästämisen loppupuolella nuori eläkeläisrouva ilmoittautui paikallisen kansalaisopiston järjestämälle järkkärikurssille opiskelemaan manuaalisäädöillä kuvaamista tietäen, että ihan pian unelma kamerasta on totta.
Loppu.


Tässä se on, Se oikea, The One, My Love, salainen (tai en niin salainen) kamerahaaveeni...vielä kaupassa odottamassa. ;)


Unelmani, Canon 70D. Kuvat ja tietoa täältä.


Tähän runkoon haluaisin kaveriksi juurikin kuvassa olevan EF-S 18-135mm IS STM -objektiivin.
Tätä yhdistelmää on käyty jo kerran ihailemassa ja testaamassa tärisevin käsin kameraliikkeessä, mutta vielä se ei lähtenyt mukaan, vaikka ihana olikin. Tarjous tästä setistä kuitenkin saatiin ja vaihtoarvo vanhalle kameralle. Vielä pitäisi hetken aikaa malttaa säästää, mutta tämän haaveen toteuttaminen ei ole enää kaukana! ONNEKSI! :D

Minulla on nyt käytössäni Canon EOS 1100 D, minun ensimmäinen järkkärini ja siihen kolme objektiivia, eli kameran mukana tullut kittiobjektiivi, EF-S 18-55mm ja itse hankitut EF-S 55-250mm IS sekä EF 50mm -objektiivit. Lähes  kaikki blogin kuvat on tullut napattua tällä kameralla ja näitä objektiiveja käyttäen.

Ja ei, kamerassani ei ole mitään vikaa, se toimii hyvin ja on ehjä, mutta haluaisin laadukkaamman kameran ja enemmän ominaisuuksia.
Lisäksi järkkärikurssi on heittänyt lisää pökköä pesään kamerahaaveissani ja saanut minut innostumaan kuvaamisesta ennestään, varsinkin pelkillä manuaalisäädöillä! Harjoitusta se vielä vaatii, mutta harjoitus tekee mestarin! :)

Mietin halvemmaksi vaihtoehdoksi Canonin 700D:tä, mutta myyjä meinasi, että ero nykyiseen kameraani verrattuna ei olisi suuren suuri, joten hän (tietenkin, ylläri) suositteli minulle ennemmin 70D:tä 700D:n sijaan. Hintaero näillä kahdella on useita satasia, joten sen vuoksi mietityttää kumman kameran ostaisin. Panostaisinko vai pihistäisinkö?

Toisaalta 70D olisi pitkäikäisempi siinä mielessä, että tässä harrastuksessa tuntuu nälkä kasvavan syödessä ja Isimies on yllättäen 70D:n puolella, vaikka se onkin kalliimpi. Pitäisikö tarkistaa hänen lääkitys?!

Tästä kamerasta siis haaveilen, mutta saa nähdä iskeekö pihiys peliin ja kotiutan kuitenkin astetta halvemman 700D:n. ;) Aika näyttää!

Millaisia kamerahaaveita tai kameroita teillä on? 
Onko kenelläkään kokemusta Canonin 70D:stä tai 700D:stä?

Ps. Kysykää

3 kommenttia:

  1. Ota 70D! Kerran se kirpaisee, mutta iloa riittää pitkään! :) Kääntyvä näyttö on varmasti hyödyllinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, varsinkin kun rahat on melkein koossa! ;)

      Poista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥