lauantai 11. lokakuuta 2014

Muotia(?) pyörätuoliin

En ole mikään muodin seuraaja tai uusimpien muotivillitysten perässä "juoksija", vaan satsaan vaatteissani ensimmäisenä mukavuuteen ja toisena laatuun. Todella usein valikoin vaatekaupoista kuitenkin massamuodissa näkyviä perusvaatteita, kenkiä ja asusteita.

Arkivaatteina käytän pitkähihaisia trikoopaitoja, mielellään pitkällä helmalla, collaritunikoita, leggareita  ja perusmukavia pieruverkkari-collareita. ;)
Jos ja kun pitää yrittää edustaa vaihdan legginsit niiden sukulaisiin jegginseihin.

Tein kuitenkin muutaman kuvakollaasin vaatteista ja kengistä, jotka varmasti sopivat kaikille, mutta mielestäni myös pyörisläisille.

Kuvakollaasin vaatteet täältä.
Perus trikoopaita/ Joustavat legginsit (näitä löytyy minulta neljät, TOIMII!) / Farkun väriset jegginsit normaalin korkuisella vyötäröllä / Pitkä neuletakki / "Hienostelupaita" vähän juhlavampiin tilanteisiin.
Kuvakollaasin vaatteet täältä.
Pitkähihaisia trikoopaitoja (ihanalla!) pitsireunalla / Mustat jegginsit normaalin korkuisella vyötäröllä  / Perus neuletakki / Pitkähihaisia trikoopaitoja  pitkällä helmalla / Farkun väriset jegginsit normaalin korkuisella vyötäröllä.
Kuvakollaasin kengät täältä.

Kuvakollaasin takit täältä.

Kuvakollaasin kuvat täältä.

Kerron nyt hieman mitä ominaisuuksia "vaadin" vaatteilta ja kengiltä:

Paidat: Suosin itse paitoja ja toppeja, joissa on pitkä helma, koska pyöriksessä istuessa ja kurkotellessa paidan helma saattaa nousta ylös paljastaen selän...ja ehkä jotain muutakin, riippuen housujen vyötärön korkeudesta. 
Ihastuin suuresti tätä kollaasia tehdessäni Vero Modan paitoihin, joissa on pitsiä helmassa. Sellainen täytyy ehdottomasti käydä ostamassa kotiin! (ainakin kahdessa eri värissä!)

Housut: Housuissa suosin vain legginsejä, jegginsejä tai collareita. Tavallista farkkukangasta ihoni ei kestä, joten joustavat jegginsit ovat siitä mainiot, etteivät ne näytä kalsareilta, vaan aivan farkuilta ja tuntuvat vielä hyvältä päällä! Loistava keksintö, sanon minä! :)
Housuissani on aina normaalin korkuinen vyötärö, eikä missään nimessä madallettu vyötärö, koska pienikin kumarrus, esimerkiksi jalkojen asettelu jalkalaudalle, paljastaisi "työmiehen hymyn". ;)
Käytän itse vain slim fit -malleja, koska löysät housut aiheuttaisivat ihoon ikäviä painaumia, varsinkin jos joudun istumaan pitkään paikoillani. Housut eivät saa kuitenkaan olla niin slimmejä, etteikö sinne mahtuisi alle pitkikset jalkoja lämmittämään, kaiken varalta. ;)

Neuleet: Neuleet tekevät perusasustani, joka sisältää aina tylsän yleensä yksivärisen trikoopaidan ja jeggarit tai leggari, astetta tyylikkäämmän. Suosin silti vain yksivärisiä neuleita, tylsä kun olen! ;)
Neuleet, laadukkaat sellaiset, myös lämmittävät, koska talvella on vaikea liikkua yksin pyöriksellä ja monesti Isimies lykkää minua, niin siinä liikkumattomana istuessa tulee helposti vilu.

Kengät: Kengän laadulla ei sinänsä ole mitään väliä minulle, koska en kävele, mutta suosin silti laatua. Arkikenkinä nytkin minulla on kuvakollaasissa komeilevat punaiset Conssit, jotka ovat mukava pirtistysruiske esim. mustien jegginsien kanssa.
Rakastan nahkasaappaita, siis rakastan! Ongelmana vain on, että saappaiden varret ovat liian isot surkastuneille säärilleni ja sen vuoksi eivät istu kunnolla. Minulla onkin aivan ihanat nahkasaappaat, kalliitkin vielä, lähes käyttämättömänä kaapissa, koska jalkojeni surkastuminen otti hurjan harppauksen kesän aikana. Nyt varret eivät enää istu kauniisti vaan lököttävät rumasti, jättäen ison aukon säären ja saappaan varren välille. Aivan kun olisi kumisaappaat jalassa! Malli on klassinen, jonka vuoksi nahkasaapaat ovatkin pitkäikäiset kumppanit, jos vain varren saisi näyttämään hyvältä. Aionkin kysyä saisiko suutari kavennettua nahkasaappaiden varsia minun säärille sopiviksi.

Takit, tässä tapauksessa talvitakit: Talvitakkien pitäisi olla lämpimiä, tietenkin. Takki ei saa olla kovin pitkä, ettei se ala hiertämään ja kuristamaan ja materiaalin pitäisi olla kestävää, koska kangas kuormittuu istumisesta ja kelaamisesta. Takki ei saa myöskään olla kovin paksu, ettei tule michelinukko-oloa.
Suosin villakangastakkeja ja untuvatakkeja (ohuita) lämpöisyyden vuoksi. Minulla on käytössä myös perus laskettelutakki, koska laskettelutakit voivat olla hyvinkin ohuita, mutta silti lämpimiä. Niillä on sen vuoksi helpompi kelata kuin esimerkiksi muhkeilla untuvatakeilla.

Mekot: Mekoissa suosin pidempää helmaa. Nykyään todella monessa mekossa on lyhyt reisimittainen helma ja se ei sovi lainkaan pyörätuoliin, koska helma nousee automaattisesti istuessa ylöspäin. Itse suosin minimissään polvimittaista helmaa, mutta mitä pidempi, sen parempi.

Millaisista vaatteista te pidätte? Oliko kollaaseissani mitään teille mieluista vaatetta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥