keskiviikko 1. lokakuuta 2014

A-murun leikkihuone

Kun muutimme nykyiseen taloomme, minulle oli päivänselvää, että A-murulle tulisi alakertaan oma huone, joka on pyhitetty pelkästään leikille ja hauskanpidolle. :)

Leikkihuonetta sisustaessani päätin, että huoneesta tulee värikäs. Halusin iloisen ja pirteän leikkihuoneen, jonka saisi pienillä muutoksilla muutettua myös pojalle sopivaksi, ihan vain sillä ajatuksella jos saamme joskus toisen lapsen ja hän olisi poika.

Kotimme muusta sisustuksesta voitte lukea täältä.

Minulla oli kolme asiaa mitkä ehdottomasti halusin A-murun leikkihuoneeseen.
Ensimmäinen asia oli turvallisuus, eli A-murun pitäisi pystyä turvallisesti leikkiä huoneessaan myös yksin. Toinen asia oli lipasto, joka kätkisi sisäänsä leluja, paljon leluja. ;) Kolmantena asiana halusin leikkihuoneeseen pienen sohvan, jossa voi istuskella ja seurata A-murun leikkejä tai lukea yhdessä satuja.

Kuvakollaasi leikkihuoneesta.
Lipasto on A-murun isovanhempien ensimmäisestä kodista. Se sai vain valkoisen maalikerroksen pintaan, vanhan koivurungon päälle ja uudet modernimmat vetimet, vanhojen 80-luvun tyylille uskollisten puisten vetimien tilalle.

Lipasto pitää sisällään puisia leikkiruokia, leikkiastiaston, kattiloita ja muita ruoavalmistusvälineitä, pehmoleluja ja palapelejä.
Pehmoleluja A-murulla on paljon ja hän tykkääkin niistä hurjasti. Joka yö sängyssä on kolme vakiolelua eli kolme pupua. Yksi, jota en kehtaa enää edes kuvata, se tärkein ja rakkain, ja kaksi vähän paremmassa kunnossa olevaa.
Puisilla leikkiruuilla ja palapeleillä leikitään päivittäin. Tässä postauksessa kerroin tarkemmin A-murun lempileikeistä.

Myös vaatekaappiin on pyhitetty kaksi alinta hyllyä leikkeihin.
Alimmalla hyllyllä on ISO laatikollinen Legoja, kiitos ihanien naapureiden, jotka antoivat valtavan läjän heidän lasten vanhoja Legoja A-murun leikkeihin! A-murulla oli muutama Lego-setti jo ennestään, mutta naapureiden ansiosta määrä moninkertaistui hetkessä! :)
Legoissa on perus Duploja, maatilaneläimiä, paljon erilaisia hahmoja ja ajoneuvoja.

Kerran kirppiksellä kierrellessäni, huomasin eräässä myyntipöydässä sukkakopallisen Legoja ja järkytyin hintapyynnistä! Miten joku voi pyytää toistakymppiä sukkalaatikollisesta käytettyjä Legoja?! No laatu ilmeisesti maksaa -käytettynäkin.
Eihän Legot normaalissa käytössä rikki mene, vaan ne ovat pitkäikäisiä leluja ja parhaassa tapauksessa hyvin säilytettynä siirtyvät sukupolvelta toiselle.

Vaatekaapin alimmalta hyllyltä löytyy myös A-murun nuken turvakaukalo, lääkärinlaukku ja palloja.
Kaikki lelut on sijoiteltu niin, että A-muru saa ne helposti itse pois kaapista ja pystyy alkaa leikkimään.

Toisella hyllyllä on oikeastaan vain kirjoja. Meillä luetaan paljon ja kirjoja on saatu lahjaksi ja ostettu itse. Käymme myös kirjastossa lainaamassa satukirjoja.

Kuvakollaasi leikkihuoneesta.
Pöytä, tuolit sekä matto ovat Ikeasta. Seinätarra muistaakseni Seinäruusu -nettikaupasta.
Seinätarra ei vaan tahtonut pysyä paikoillaan "möykkyisessä" lasikuitutapetissa, vaan esim. nuo puun lehdet irtosivat pienellä nykäisyllä ja pelkäsin silloin 1-vuotiaan A-murun repivän niitä irti ja pistävän suuhunsa. Sen jälkeen tukehtumisvaara olisi ollut iso ja miten olisin saanut kaivettua tuollaisen pienen lehti -tarran tytön kurkusta pois? Sen vuoksi Isimies laittoin seinätarran päälle kirkkaan plexin.
Plexin taakse voi myös ujuttaa valokuvia tai kortteja, jos seinätarra alkaa joskus kyllästyttämään. ;)

Puinen nukkekoti on A-murun tädiltä peritty, hieman ajan hampaan puraisema, mutta kuitenkin täysin toimiva. Sen alle Isimiehen olisi tarkoitus rakentaa valkoinen taso, että nukkekoti pääsisi kunnolliselle "leikkikorkeudelle".

Keinuhevonen on meidän antama 1-vuotissyntymäpäivälahja A-murulle, Brion vaunut viime vuoden joululahja isovanhemmilta ja Brion liesi on lahja toisilta isovanhemmilta ihan muuten vaan.

Sohva on A-muru kummitädin vanha opiskelija-asuntoon ostettu sohva. Sohva on muistaakseni Iskusta. Sohvan päällä oleva prinsessaverho on nettikirppikseltä, mutta ilmeisesti lähtöisin Ikeasta.
Osa sohvatyynyistä on teetetty, mutta heppa-tyynyn A-muru sai M-tädiltä lahjaksi.
Verhokappa on minun ompelema.

Sohvan vieressä oleva koirataulu on ostos Helsingistä ulkomaalaisilta taideopiskelijoilta, aikaa ennen A-murun syntymää. Kuva ei anna sille oikeutta, mutta se on luonnossa todella kaunis ja ihanan värikäs! Pintaan on saatu mahtava rosoinen tekstuuri kookospähkinän karvoista ja se tekee taulusta persoonallisen! :)
Taulun on maalannut espanjalainen Carina-tyttö, joka opiskeli silloin paikallisessa taideyliopistossa.

Ikean lastenkaluston yläpuolella on vielä valkoinen seinähylly, jossa on Isimiehen tekemä A-murun syntymätaulu koko nimellä, syntymäajalla ja syntymämitoilla, valos A-murun jalkapohjasta 1kk ikäisenä, koriste-esineitä sekä uusin perhekuva.
Aluksi oli tarkoitus painaa tuohon jalan viereen myös käden kuva, mutta A-muru oli silloin täysin eri mieltä asiasta. Siksi toisessa reunassa on tyhjä kohta! :)

Tästä valoksesta teetettiin  muuten Isimiehelle ensimmäiseksi isäinpäivälahjaksi tatuointi A-murun nimellä.

Kuvakollaasi seinähyllystä.
  
Millaisia huoneita teidän lapsillanne on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥