tiistai 28. lokakuuta 2014

A-muru, meidän hassu tyttö! 2

Pitää taas päivittää A-murun hauskoja letkautuksia.
Isimies istuu tuossa vieressäni ja kysyy kulmiaan kurtistaen, kun oikoluen tätä tekstiä, että onko tämä taas perhebloggareiden perinteinen meidän lapsi on näin hurrrrjan etevä-postaus.
No ei ainakaan tarkoituksella. ;)

Kuten olen aiemmin kertonut, A-murulta puuttuu osasta sanoista hieman kirjaimia tai ne korvataan täysin toisella, väärällä kirjaimella. Joskus sanat muuttuvat hyvinkin noloksi, joita en toivo välttämättä kuulevani täpötäynnä olevassa tilassa, juhlissa tai varsinkaan vanhoillisten vanhusten lähellä.
Tässä viimekertaisessa A-murun puheen kehityksestä kertovassa postauksessa kerroin A-murun oman version sanasta pehmis, niin ainakin siitä sanasta voisi tulla aika nihkeän tilanne mummomiitissä, eli aamulla lähikaupan kassajonossa!

A-muru sai viikko sitten isovanhemmiltaan ihanan neulotun villapuvun, jossa oli huppu ja hupussa kaksi tupsua. Näytin tupsuja A-murulle ja kysyin häneltä, että mitähän nämä mahtavat olla.
A-muru tarkasteli tupsuja hetken ja huudahti iloisena, että "TUKSUJA!".
Ei tässä vielä mitään, mutta kun niitä esiteltiin myöhemmin Isimiehelle, "tuksut" vaihtuivat ei niin kauniiksi sanaksi, "tussuiksi". Hmm...Tuksu on ihan jees verrattuna tähän sanaan. ;)
Pienellä (eh) opettelulla nyt sanan kaikki kirjaimet tulevat esille ja paino keskimmäisessä P-kirjaimessa "tuPsu". ;)

Kirjoittelin viimeksi myös, että A-muru osaa laulaa muutamia lauluja, esim. Tuiki tuiki tähtönen.
Pyysin A-murua laulamaan mummolleen kyseisen laulun ja A-muru ilmoitti: "Ei A osaa laulaa enää tuiki tähtöstä, iltassin sua kasselen!". A-muru on innostunut oikein kovastikin laulamisesta ja nyt on suosiossa Jänis istui maassa. A-muru laulaa kohdan "Mikä sull' on jänönen, kun et enää hyppele.", "Mitäs jänönen, kun et enää hyppele.".

A-muru on alkanut myös kiinnostumaan ihmisten tekemisistä hurjasti. Aluksi hän tarkkailee hetken sivusta ja lopulta tulee kysymään mietteliäällä äänellä: "Mitäs puuhaat?". Sitten pitää selittää tarkkaan, mitä on tekemässä ja tietenkin A-murukin haluaa kokeilla myös. :)
Esimerkiksi pari viikkoa sitten olimme A-murun mummolassa kylässä ja A-murun pappa tiskasi. A-muru oli hetken papan tiskaamista seurattuaan mennyt hänen viereensä ja kysynyt iloisesti: "Mitä pappa puuhaa?". No pappahan oli tietenkin kertonut, että hän tiskaa lounaalla käytettyjä astioita, johon A-muru oli ilmoittanut, että "A auttaa!", hakenut jakkaran ja alkanut tiskaamaan. Siinä tuli tiskattua lopulta koko tyttö, mutta pääasia että molemmilla oli mukava yhteinen hetki.♥
A-muru puhui kotonakin pitkään, että "A oppisi tistaamaan!".

Yksi asia mitä ihmettelen suuresti on se, kuinka hyväkäytöksinen A-muru on puheen tasolla. Mainittakoon että ihan suhteellisen kiltti taapero muutenkin on kyseessä, pienine uhmatuhmineen ja kiukutteluineen, mutta eilenkin kun päikkäriväsy painoi jo kovasti päälle ja A-murua harmitti ja kiukutti, niin silti hän jaksoi kiittää ruuasta: "Kiitos paljon äiti!".

A-muru, meidän ihana tyttäremme. ♥

Onko teidän lapsilla hauskoja sanoja tai lauseita, jotka ovat aiheuttaneet noloja tai vähintäänkin hilpeitä tilanteita?

2 kommenttia:

  1. Eksyin lukemaan vanhaa postausta :)
    Meidän 1,5 vuotiaan tytön sanat kans lyhenivät ja menivät vähän väärin esim. tippui oli pittu ja couscous oli kus. Ei niissä erikseen mitään, mutta kun couscousta sattui tippumaan lattialle tyttö ilmoitti "kusta pittu". Onneksi toi tippui on kääntynyt jo oikeinpäin.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥