perjantai 31. lokakuuta 2014

A-muru ja äiti kokkaa

Tänään otin A-murun apukokiksi, kun valmistin lounasta hänelle ja Isimiehelle.

Ruuaksi oli bravuuriani, jauhelihakastiketta, sitä M-ystävän lempparia ;) ja perunoita.
A-muru on todella huono syömään kasviksia ja juureksia ruuan lisukkeena, tai oikeastaan me olemme aika huonosti niitä ruuan kanssa tarjonneet, joten syy on täysin meidän.
Keitoissa tai perunamuusiin muusattuna taas juurekset menevät ilman ongelmia, mutta kokonaisena niitä ei syödä sitten millään. Olisiko vinkkejä?

Tämä jauhelihakastike kulkee meillä nimellä lasten jauhelihakastike, eli siinä ei ole mitään ihmeellistä ja se sen vuoksi kelpaa yleensä lapsille.

Selinan jauhelihakastike:


- 400g jauhelihaa

- 2 pientä sipulia tai 1 iso

- Flora juoksevaa tai rypsiöljyä sipulin kuullottamiseen

 1 rkl jauhelihamaustetta

  (- ripaus mustapippuria, curry-maustetta ja jeeraa)

(- Tarpeen mukaan noin 3 rkl Flora juoksevaa, loraus rypsiöljyä tai voita, riippuen mitä jauhelihaa käytät. Sika-nauta on esimerkiksi niin rasvaista ettei rasvaa tarvitse välttämättä lisätä.)

- n. 3 rkl vehnäjauhoja

- 1 lihaliemikuutio

- Vettä oman maun mukaan, eli laita vettä sen verran, kuinka paksua kastiketta haluat.


1. Pilko sipuli.

Apukokki A-muru pilkkomassa sipulia.

 2. Lisää pannulle Floraa tai öljyä ja kuullota sipuli


Apukokki työn touhussa.

3. Lisää sipulien joukkoon jauheliha, paista se kypsäksi ja mausta.



 4. Lisää tarvittaessa jauhlelihasipuliseokseen rasvaa ja tämän jälkeen n. 3 rkl vehnäjauhoja. Sekoita jauhot hyvin jauhelihan ja sipulin sekaan ja kypsennä jauhoja hetken. Lisää vesi ja lihaliemikuutio ja sekoita tasaiseksi.




5. Anna kastikkeen hautua hetken. Tarjoile perunoiden tai spagetin kanssa.
Vinkki: Jos tarjoat kastiketta spagetin kanssa, lisää kastikkeeseen 1rkl tomaattimurskaa, paprikamaustetta oman maun mukaa ja ripaus kuivattua basilikaa.

Valmis kastike.
6. Nauti! ;)


Ruoka maistuu apukokille!
Mikä on teidän perheen lempiruoka?

3 kommenttia:

  1. Meidän tyttöselle on aina lautasen reunalle laitettu kasvikset (kurkku, tomaatti, paprika, pirkkana ym.) plus aina ruuan lisäksi jotakin keitettyä/paistettua kasvista (parsaa, parsakaalia, porkkanaa, kukkakaalia, papuja ym.). Kaikki menevät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kadehdittava hieno tilanne teillä! Tuohon mekin tähdätään! ;)
      Ollaan saatu vähetelleen ujutettua ruoan muukaan kasviksia kuten minitomaatteja ja paprikaa. Parsa, porkkana ja kukkakaali menee esim perunamuusin seassa tai keitossa, muttei erikseen. Sitten taas raaka porkkana on alkanut maistumaan.

      Poista
  2. Moi!
    Pyysit vinkkejä kasviksien lisäämiseen, joten tässä olisi: ananasta/paprikaa/mandariinin lohkoja/yms. jauhelihakastikkeeseen. Meillä (2 aikuista) ollaan huonoja tekemään erikseen salaattia, joten laitamme lähes aina lämpimän ruuan sekaan kasviksia. Toimii oikein hyvin! (: Myös kurkkus/porkkanaa/kukkakaalia/mitä mieleen tulee voi dipata samalla tavalla kuin sipsejä, on vain aavistuksen terveellisempää. Keitoissa tietenkin tulee kasviksia myös "huomaamatta" syötyä. Voi leipoa porkkanaa sämpylöihin myös. Toivottavasti tästä oli apua! (:

    VastaaPoista

Jokainen kommentti on minulle tärkeä, vaikka joskus vastaaminen voi kestää! Kiitos kommentistasi! ♥